zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit Nederland'Nederland weigert visum voor topbassist uit Suriname'

‘Nederland weigert visum voor topbassist uit Suriname’

-

Does Travel - naar Suriname

De bekende Surinaams-Nederlandse muzikant Ronald Snijders is niet te spreken over een actie van de Nederlandse overheid, die een visumaanvraag van de professionele bassist Jason Eduwaiti uit Suriname heeft afgewezen. Dit ondanks het feit dat Eduwaiti een officiële uitnodiging van het Fonds Podiumkunsten te Den Haag had om op te treden.

Snijders heeft daar een uitgebreid bericht over naar buiten gebracht waarin hij zegt:

“…Onlangs bij de Boy Edgarprijs uitreiking aan mij en mijn concert is de uiterst vriendelijke in Suriname wonende professionele bassist Jason Eduwaiti een visum geweigerd om enkele weken in Nederland te mogen vertoeven voor repetities en optreden met mijn speciaal daarvoor samengesteld orkest.

Dit ondanks een officiële uitnoding door het organiserende Fonds Podiumkunsten te Den Haag, nadat ik dit fonds had gevraagd om hem als jonge Surinamer uit Suriname erbij te hebben. Jason Eduwaiti heeft weken lang in Suriname van alles geprobeerd zonder succes. Er bestaan nog diverse andere schrijnende verhalen van Surinamers die een visum zonder duidelijke reden werden geweigerd.

Een van de vormen van tastbaar slavernij excuus zou zijn om Surinaamse toeristen op dezelfde milde voorwaarden laat reizen naar Nederland als dat Hollandse toeristen naar Suriname mogen. Surinamers zijn niet per definitie misdadigers. We delen, geheel anders dan bijvoorbeeld Marokkanen en Turken, in allerlei opzichten een eeuwenlang verleden met Nederland dat zich – met volle medewerking van de toenmalige Nederlandse regeringen- eeuwen lang tegenover het gehele Surinaamse volk op het hoogste niveau heeft misdragen.

Het lijkt gewoon een omgekeerde wereld. Jason Eduwaiti werkt met talrijke top artiesten uit de jazz- en amusementsmuziek, heeft een conservatorium opleiding. Zijn echtgenote die eveneens een conservatorium opleiding in Suriname genoot werd onlangs directeur van de Volksmuziekschool in Paramaribo waar mijn vader vroeger fluitles gaf en het jeugdorkest leidde…”

opening
Fernandes Express
Passion in concert

20 REACTIES
 1. Yup, afgewezen!

  SS werkt niet, laat dat in de toekomst achterwege.
  Uit ons onderzoek, mbv een chasnet, is gebleken dat meneer ‘onderduik-gevaarlijk’ is. Plus heeft zijn ega via bol, bestellingen geplaatst voor een gloednieuw interieur in Almere-buiten.

  Met de vriendelijke groet, yours truly aaaieeveedee.

  SS =slavernij sentiment


  gemodereerd
 2. IS 100% DISCRIMINATIE IN WOORD EN BEELD.

  MI WANI TAKI PARDON WAS VOOR ZIJN VOOROUDERS BEDOELD ZEKER………….
  K.M.P.P.
  saka saka


  gemodereerd
 3. weigering vind zelden plaats dus als je geweigerd word dan is er stront aan de knikker.
  of je wordt uitgenodigd of niet maakt geen ene zak uit. de partij die je uitnodigd heeft geen specifieke informatie over je/
  maar ik ben Snijdrs. Ja so what
  Slavernij verleden; ja so what. grow up boy gaan we dit bij alles gebruiken? bvan Mierloo is niet meer


  gemodereerd
 4. Het beleid van regering Chan. Visumvrij reizen had hij de ezels van Su beloofd. Lekker erin getrapt. Nu nog moeilijker om een visum te krijgen. Niet Chan bepaald over visum voor nederland maar nederland. Chan is joker voor ze


  gemodereerd
 5. Jank, jank, jank, huilie, huilie, huilie…….we hebben totaal niks meer met Suriname. Het is een zelfstandige FAILED STATE, dus je word in Nederland als elke andere toerist behandelt.


  gemodereerd
 6. Beste Jason u moet niet alles vergelijken met slaven verleden, hiermee maak u moeilijker voor duizenden slaven nazaten die in Nederland wonen en gelukkig zijn. De slaven nazaten moet alle schuld aan Nederland geven, de slaven handelaren in Afrika waren ook schuldig hun hebben dik geld ermee verdiend.


  gemodereerd
 7. Ach gut…
  “de professionele bassist Jason Eduwaiti uit Suriname”

  Toen had ik al genoeg gelezen.
  Deze afwijzing, zal wel een reden hebben niet?

  Dus deze professionele flapdrol zal wel wat meer op zijn kerfstok hebben!

  Nederland is gekke Henkie niet!


  gemodereerd
 8. Die Ronald Snijders kan zo een baantje krijgen in Nederland, op kermis in het spookhuis.

  Moeders mooiste is het nou niet bepaald, maar ja wat kan je er aan doen, niemand maakt zich zelf.


  gemodereerd
 9. Vreemd verhaal mang. Terroristen en moordenaars en overlastgevers wel welkom in Holland en deze muzikant uit suriname niet. Surinamers echt vierde-rangse burgers voor Nederlanders in nl overheid doet dit ook. Alleen werken als slaven voor nederland en dan uit de pijp gaan dat vind de Nederlander lekker. Idioten zijn spoor bijster. Veel sterkte Jason.


  gemodereerd
 10. de Nederlanders zullen wel meer weten van die bassist en zijn familie , de Nederlanders hebben gelijk dat ze niet meer gespuis uit Suriname willen hebben , want die hebben ze al genoeg


  gemodereerd
 11. De Nederlandse ambassade in Suriname moet transparantie tonen en alle gevallen van weigering van een visum, met de reden van weigering, openbaar maken.
  Hoe anders moet men concluderen dat er geen willekeur plaats vindt?


  gemodereerd
 12. en snijders als je er moeite mee hebt , dan moet je de Boy Edgardprijs gewoon terug geven aan die Nederlanders , en zelf ook nooit meer naar Nederland gaan , laat die Nederlanders een poepje ruiken


  gemodereerd
 13. Tja…. Chan kan het regelen, hij is beste maties met Mark!! Hij reist heel de wereld over om Suriname en de Surinamers positief op de kaart te zetten.. straks zijn we overal graag geziene gasten… nog even geduld aub..


  gemodereerd
 14. Heel goed initiatief van Snijders, maar ook weer too much eigen lof, dat verder helemaal geen verband heeft met de weigering en zijn protest ertegen. Ja, we weten dat van de Boy Edgarprijs intussen al, Ronald. En ook dat je vader fluitles gaf. A sari, toch?


  gemodereerd
 15. Zo zie je maar weer Nederland doet wat het wil en wij blijven de Nederlanders met open armen ontvangen.
  Met C zal het niet veranderen want die is een bounty als hij maar in aanzien blijft en komt niet op voor zijn volk


  gemodereerd
 16. Gestel je woond in een volks buurt. Links van jou woond een marrokaan rechts een turk en verder op een nederlander . Je gaat een vergunning vragen om een schuur te bouwen het antwoord je als surinamer krijgt is neen de schoonheids commissie vindt het niet passen in de omgeving.. later gaan de marrokaan en de turk en die krijgen wel een vergunning. De nederlander die verder woond krijg ook een vergunning. Kijk dat is nu Nederland surinamers worden als 4de rangs burgers beschouwd..dus conclussie de Surinamers worden. Niet serieus genomen in Nederland..daarom. de sneeuw kauwers en de ijsschavers kom aub niet naar Suriname want we nemen een kiek op jullie


  gemodereerd
 17. Alle Surinamers van de groep “sambal trasie” hebben een visum ontvangen.

  Hoe zou dat nou komen..


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES