‘Dienstreis naar India kost staat 150.000 USD’

17
Archieffoto

Minister Albert Ramdin heeft berichtgevingen over torenhoge kosten voor de aanstaande dienstreis naar India ontkracht. De bewindsman spreekt tegen dat er bijkans 680 duizend USD uitgegeven gaat worden voor het bezoek dat de regeringsdelegatie op 5 januari aflegt aan het Aziatische land.

“Dit bedrag is niet juist,” aldus de minister van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS). Hij heeft tijdens een persconferentie op 4 januari aangegeven dat de reiskosten geraamd zijn op 150 duizend USD.

Doelende op de delegatie, spreekt minister Ramdin van een vrij kleine samenstelling. Inclusief president Chandrikapersad Santokhi, first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en minister Ramdin zelf, reizen er in totaal twaalf personen af. Leden van protocol, secretariaat en media completeren de delegatie. “De totale kosten vanuit Paramaribo naar New Delhi zijn geraamd op 150 duizend USD. Alle kosten lokaal worden gedragen door de regering van India,” zegt de bewindsman verder.

Hij geeft ook aan dat deze missie in het kader van zakendoen veel kan betekenen in de toekomst. Het bezoek is volgens minister Ramdin strategisch van groot belang. De Republiek India heeft in 2022 de leiding genomen over de G20-landen en zal in 2023 verder invulling hieraan geven. “Vanuit dat perspectief is het enorm belangrijk dat wij de samenwerking versterken.”

De bewindsman zegt dat er een bilaterale c.q. sterk gedefinieerde agenda gepaard gaat met het bezoek. “Het bestaat niet alleen uit de politieke kant, maar ook de diplomatieke samenwerking. Er zijn een aantal overeenkomsten die afgerond moeten worden.” De BIBIS-minister voegt eraan toe dat er ook over functionele bilaterale samenwerkingsprojecten en investeringen van gedachten gewisseld zal worden.


17 REACTIES

 1. als de first lady en de minister niet mee gaan zal het toch maar 50.000 US Dollars kosten , waarom is niet voor deze keuze gekozen , ach Suriname heeft toch geld zat
  gemodereerd

 2. 150:000 duizend dollar, wat bezield die man eigenlijk ?
  @ Debby nu ben ik met je eens, die man heeft te veel
  dahl gegeten, what a fuck man !!!!!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Het is te gek voor woorden.
  Volgens mij als je uitgenodigd word worden de kosten betaald door degene die je uitgenodigd.
  En waarom zoveel mensen.
  De belasting betaler wordt weer de dupe en ze zijn al zoveel gedupeerd.
  gemodereerd

 4. Dit soort berichten hebben een stigmatiserende werking en staan in schril contrast met toekomstige ontwikkelingen en welvaart die dankzij samenwerking tot stand kan worden gebracht. Zeker als je zelf geen kennis in huis hebt om tot ontwikkeling te komen.
  Think about that….
  En nu maar zien of dit geplaatste wordt.
  gemodereerd

 5. De kosten vsn Par’bo naar New Delhi is $150.000,– maar de kostem voor jullie luxe leven daar en voor jullie zak moet je ons ook vertellen. Deze rovers denken dat we ze geloven. Mn mars. De kosten van Dubai waren ook $ terwijl ht 5 miljoen was. Het volk uitmelken. Vervloekt zijn jullie
  gemodereerd

 6. Men/NDP zegt dat de reis USD 680.000 kost. Ramdin/VHP zegt dat de reis USD 150.000 kost. Gezond verstand/ervaring zegt ons dat de waarheid er tussenin zal zitten, USD 415.000 dus, in ieder geval heeeel veeeel geld voor Surinaamse begrippen..
  Dat het ook anders kan, heeft de ex-president van Uruguay, Jose Mujica 2010 – 2015, bewezen. Deze goede man vond het b.v. zonde van het geld toen Duitsland hem tijdens een staatsbezoek aan dat land met veel pracht en praal, zoals gebruikelijke in Europa bij een staatsbezoek, van het vliegveld wilde ophalen in een motor colone. Mujica heeft zijn hele ambtstermijn in zijn oude VW beetle, van voor zijn presidentschap, rondgereden. Er zouden meer presidenten uit ontwikkelingslanden met deze instelling van Mujica moeten rondlopen.
  gemodereerd

 7. Kleingeld in vergelijking met wat enkele deals met India kunnen opleveren! Goeie actie!
  gemodereerd

 8. Het Presidentschap stijgt deze man naar de bol. Rode loper, eerbetoon keer op keer weer. Het hele circus word uit de kast getrokken om deze man eer te bewijzen. Volgens mij is die rode loper nog nooit zo vaak gebruikt als in de afgelopen 2 1/2 jaar. En waarvoor eigenlijk??

  Wat is er gepresteerd tot nu toe om zoveel eer toebedeeld te krijgen!? Ik vraag me af hoeveel geld van de jaarlijkse begroting naar het kabinet van de President gaat. Want dat is een flinke doorn in het oog, wanneer blijkt dat het onderwijs en de gezondheidszorg te kampen hebben met tekorten. Waar deze zaken prioriteit dienen te zijn om een productieve en gezonde samenleving te creeren. Er word nu gepocht dat er meer dan een miljard aan reserve is opgebouwd. Maar dat is niet om te gebruiken en ligt achter slot en grendel. Die 150.000 us zouden we heel wat medicamenten van kunnen kopen.. maar ach.. zomaar erger ik me. Chan is almachtig en doet wat ie wilt..
  gemodereerd

 9. OOK DEZE PROFITEUR, wil dus luxueus vliegen over de rug van de bevolking.
  Hij vergeet even voor het gemak dat hij President is van een 3e wereldland in aanbouw.

  Dus OOK DEZE PRESIDENT mag zich de ballen uit de broek schamen.

  Kunnen ze niet gewoon met een KLM vlucht mee, enconomy class, veel goedkoper en je komt ook aan op je bestemming.

  Zelfde stront, andere vliegen!

  “De totale kosten vanuit Paramaribo naar New Delhi zijn geraamd op 150 duizend USD. Alle kosten lokaal worden gedragen door de regering van India,” zegt de bewindsman verder.”
  gemodereerd

 10. Een hindoestaans ‘onderonsje’, dus…

  Dit bezoek zou van ‘groot belang’ zijn. Belang van wie? Van de hindoes? India heeft zijn belangen in Rusland en nog meer van die landen, waar volkerenmoord tot kunst verheven is!

  Misschien kan hij ze massaal naar Suriname halen, om ook daar de moslims proberen uit te roeien!
  gemodereerd

 11. Als die 3 miljard wordt teruggestort is dat geen probleem, maar toch zou ik daar wel eens een specificatie van willen zien. Een retour bussinessclass is ca 7000 (x15 is 105000) en dan is er natuurlijk nog 2x verblijf op Schiphol. Overstaptijd 7 uur en geschenken.
  gemodereerd

 12. Ach de een koopt een gouden schijtpot, de ander zwemt in de witte poedersuiker en deze man houdt nou eenmaal van reizen en luxe.

  Ieder zijn ding hoor, maar dit is eveneens niet gepast.!

  Houdt het zo sober mogelijk en wees een echte man van het volk en ga gewoon zo goedkoop mogelijk op en neer naar India.
  Elke USD kan je maar een keer uitgeven!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.