donderdag, juni 13, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijUitkering mensen met beperking van SRD 1.750 verhoogd naar SRD 3.550

Uitkering mensen met beperking van SRD 1.750 verhoogd naar SRD 3.550

-

Does Travel - naar Suriname

Nadat er overleg is geweest tussen president Chandrikapersad Santokhi, minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Aniel Koendjbiharie, voorzitter van de Stichting Wan Okasi, is er een besluit genomen om de uitkering voor mensen met een beperking in Suriname te verhogen.

Besloten is dat vanaf ingaande eind januari 2023 de mensen met een beperking SRD 1.800 extra op hun uitkering zullen krijgen, waardoor dit uitkomt op SRD 3.550.

Op 8 december 2022 had de stichting een petitie ingediend bij het kabinet van de president en De Nationale Assemblée. Daarin werd aandacht gevraagd voor problemen waarmee de doelgroep zit zoals transport en de financiële uitkering.

Volgens Wan Okasi komen de mensen helemaal niet meer uit met de sociale uitkering van SRD 1.750. Gevraagd werd voor verhoging van het bedrag naar SRD 4.500.

Wat de financiële bijstand betreft, was die eerder al opgetrokken naar SRD 750, vervolgens naar SRD 1.750 en nu naar SRD 3.550.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Kijk de beloftes worden ingelost dankzij ZE Santokhi die geweldig bezig is dit land op te bouwen en vooruit te brengen. Het heeft slechts twee jaar geduurd voordat deze Staatsman zijn beloftes waar maakt. Zoals hij bij zijn inauguratie al heeft medegedeeld is dat hij de president is van ALLE Surinamers en niet alleen van mensen die op zijn partij gestemd hebben. Nog steeds vind ik het zo jammer dat hij samen moet werken met achtergestelde mensen van de ABOP (die ook nog eens racistisch zijn). Laten wij elkaar niet voor de gek houden. De vp weet nooit wat in het land gebeurt en zijn aanhang bestaat vooral uit criminelen en andersoortige werkschuwe baboons die liever plundert en rooft dan het land op te bouwen.


  gemodereerd
 2. Nog lang niet genoeg, maar dat geldt voor iedereen. Wel een mooie verhoging in één keer, maar mensen rustig aan, want hoe meer geld je hebt, hoe sneller het opgaat. Vz. Khoendjbiharie, misschien een idee om de mensen te leren dat ze en hoe ze keuzes moeten maken.


  gemodereerd
 3. Dit is in mijn optie geweldig man, we moeten aan onze
  medemens met beperking(en) rekening houden!
  Bun tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. Bij een rechtvaardige screening gaan zeker 50% eruit gewipt worden.
  Maar dan is d minister niet goed bezig hij mowt plaats maken.


  gemodereerd
 5. Dit vind ik prachtig voor die mensen met een beperking, maar hoe zit het nu met de mensen zonder beperking en die niet meer kunnen rondkomen? U mag geen tweedracht zaaien in en samenleving.


  gemodereerd
 6. Wan Okasi had het over 4500 SRD en u geeft maar 3550 voor mensen met een beperking , Bij Wan Okasi hebben ze best mensen met een beperking die goed rekenen kunnen , maar ze hebben jullie gematst met maar 4500 SRD , echt regering u geeft nu 1000 SRD per mens met een beperking minder , echt u moet u diep schamen
  de slm is geen mens maar wel iets met een beperking geef die dan ook maar 3550 SRD per maand en geen miljoenen per maand wat u al meer dan 30 maanden doet , echt schandalig regering , en hoe zit het met de verhoging van de arme mensen zonder een beperking , maar nu na 2020 met alle prijsverhogingen ook met beperkingen zitten


  gemodereerd
 7. Mooie gebaar van de surinaamse overheid aan mensen die een kleine uitkering hebben geld verhogen zodat die mensen ook wat opzij kunnen zetten voor later. Jammer dat de nederlands overheid zoiets niet doet voor mensen die geen uitkering hebben die mensen moeten drugsdealen of bolletjes inslikken in nl of in su of elders maar geen of bijstand of aow of ww of wajong hebben. Mooie gebaar van de surinaamse overheid aan de minderbedeelde burgers in suriname.


  gemodereerd
 8. Als iedereen nu eens belasting gaat betalen zoals in ieder normaal land, dan kunnen de uitkeringen ook omhoog om deze mensen fatsoenlijk te behandelen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES