dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident, first lady en BIBIS-minister vertrekken morgen naar India

President, first lady en BIBIS-minister vertrekken morgen naar India

-

Does Travel - naar Suriname

President Chandrikapersad Santokhi is door premier Narendra Modi van India uitgenodigd om als eregast aanwezig te zijn op de 17e Pravasi Bharatiya Divas Convention die wordt gehouden van 8-10 januari in Indore.

Het Surinaamse staatshoofd zal ook als eregast aanwezig zijn bij de “Ianaugural Session of the Global Investors Summit” op 11 januari 2023. Hierbij zal speciale aandacht besteed worden aan de sessie die gaan over gas- en oliewinning. Daarnaast zal Santokhi ook als eregast de “Concluding Leaders session of the Voice of the South Summit” virtueel bijwonen.

Suriname onderhoudt reeds 46 jaren diplomatieke betrekkingen met India, waarbij beide landen buitengewoon gevolmachtigde ambassadeurs hebben gevestigd. Naast de president reizen ook onder andere first lady Mellisa Santokhi-Seenacherry en BIBIS-minister Albert Ramdin mee.

Er zullen zowel bilaterale alsook multilaterale gesprekken gevoerd worden. India is een strategische partner en de belangstelling om zaken te doen met India neemt wereldwijd toe. Ook de EU behoort tot de belangrijke handelspartners van India.

India bekleedt het voorzitterschap van het belangrijkste intergouvernementele forum voor internationale economische samenwerking, de G-20, van 1 december 2022 tot 30 november 2023. De G-20 speelt een zeer belangrijke rol wereldwijd op het gebied van internationale economische zaken en maakt zich sterk voor “global change” in een periode waarin spanningen gevolgen hebben op economisch gebied en een toename valt te bespeuren van voedsel- en energieprijzen en effecten van de COVID-19- pandemie.

“Het is dus van eminent belang dat president Santokhi en zijn delegatie ingaan op de uitnodiging, om zodoende voor ons land en de Surinaamse bevolking voordelen te halen en overeenkomsten aan te gaan die ons land en de bevolking ten goede komen”, meldt de Communicatie Unit van de president.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Leuk voor hem ik hoop wel dat het land van de uitnodiging de kosten betaald.
  En erbij hij is uitgenodigd niet de bibis minister


  gemodereerd
 2. Zelfs de grote presidenten van de wereld, lopen naar het vlieg-
  tuig zonder de rode loper. En waarom een president van een
  rovers natie dan wel ???? ”Soso lafu dja, en ing Uma mus go tu”. San na poppenkast disi ??

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 3. Eregast?? Mooi niet.
  Geld verspillen. SU hft niets met G 20 te maken. Jullie dringen je op. Walgelijk.
  Het volk pinaart en jullie verspillen ons weinige deviezen


  gemodereerd
 4. Bellie vertelde met de brede kant van zijn schuif dat Chan als boroman naar India gaat omdat hij niet uitgenodigd is.


  gemodereerd
 5. jammer he de nieuwe van de slm kan niet gebruikt worden he , maar hoe gaat de reis naar india , via brazilie of via europa of van waar dan ook , of worden ze opgehaald door die indiers, en waarom moet die minister van bibis altijd mee , is hij soms de koning van Suriname , want de presidenten van nu en toen hier , kunnen alleen niets bereiken
  maar het zal wel over de olie en gas gaan , want india met meer
  india meer dan 1,2 miljard inwoners en wij 600.000 , wanneer gaat hij naar china daar hebben ze 1,4 miljard inwoners en daar praten over olie en gas


  gemodereerd
 6. Waar is faking Hoefdraad nanga mpp ?

  Justitia Pietas Fides. Krakti !

  Roep de hulp in van Hollandse misdaadverslaggevers !


  gemodereerd
 7. Hij is uitgenodigd als eregast en dat is moo. Betaalt het gastland de kosten voor de delegatie? Het is te hopen, want de belastingbetaler moet hiervoor niet opdraaien. Waarom moet madam wéér mee?
  Vraag: wanneer stop dit apengedrag dat de rode loper voor de president uitgerold wordt en hij elke keer de wacht moet afnemen? Dit is echt niet normaal! In geen enkel land, Nederland, de USA, andere landen in Europa. NERGENS. Als dit een protocollaire regel is, deze onmiddellijk schrappen, want Suriname maakt zich belachelijk. Geen wonder dat sommige mensen vol verlangen wachten om president te worden. Anyway, mr. Chan, kom met zakken vol geld terug en aub geen rupees.


  gemodereerd
 8. Dat rodel loper gedrag is wel vreemd van Chan.
  Voor elke scheet die hij laat moet de rode loper uitgerold worden.
  Die rode loper is al tot de draad toe versleten met al die vakanties, sorry staatbezoekjes!

  Doe eerst eens wat aan de criminaliteit en flikker Bouterse in het gevang en spoor Boefdraad eindelijk eens op.

  Je ziet het, zodra ze aan de macht zijn, wie het ook is, ze krijgen allemaal acute last van hoogmoedswaanzin, ook bij hem is het in zijn bolletje geslagen.

  Denk dat Suriname beter een echte onafhankelijke buitenlander als interim-president kan aanstellen.
  Geen gezeik met vriendjes of familie, gewoon zakelijk geld verdienen en het land weer uit het slob omhoog trekken.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES