zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameDelegatie Suriname bij inauguratie Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva

Delegatie Suriname bij inauguratie Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva

-

Does Travel - naar Suriname

President Santokhi en delegatie hebben de inauguratie van president Luiz Inácio Lula da Silva op zondag 1 januari 2023 bijgewoond. Het staatshoofd heeft bij die gelegenheid gesprekken gehad met meerdere staatshoofden van de regio. 

De inauguratie van president Lula da Silva is bijgewoond door verschillende staatshoofden uit meer dan 40 landen. Minister Ramdin van Buitenlandse Zaken International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) die deel uitmaakt van de Surinaamse delegatie, is van mening dat de aanwezigheid van Suriname van groot belang is. 

“We hebben een enorme goede relatie met Brazilië opgebouwd in de afgelopen 2 jaar weliswaar onder een andere president. Maar we willen dat continueren” zegt de BIBIS-minister. Het gaat volgens de bewindsman niet alleen om politieke redenen om zakelijke belangen. Brazilië heeft de 7e grootste economie in de wereld.

De Surinaamse bewindsman deelt mee dat er rekening moet worden gehouden met het feit dat in de samenwerking tussen Brazilië, Guyana en Suriname veel potentie zit. In dat kader zijn er gesprekken gevoerd met verschillende functionarissen aldaar waarbij minister Ramdin met zijn collega Mauro Vieira een onderhoud gehad heeft. 

President Chandrikapersad Santokhi heeft ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om korte gesprekken te hebben met collega’s uit het Caribisch gebied, Afrika, Europa en Latijns-Amerika. Met de vertegenwoordigers uit Arabische landen, welke ook daar aanwezig waren was het mogelijk om contacten verder op te bouwen. Minister Ramdin geeft aan dat het van zeer groot belang was voor de president om de toespraak van de geïnstalleerde president te horen, over zijn beleid. Dit, omdat er veel verwachtingen zijn op het gebied van klimaatsverandering alsook op de buitenlandse politiek van Brazilië. 

Naar aanleiding van de berichten betreffende de veiligheid in Brazilië is er volgens de minister uiteraard rekening mee gehouden met de veiligheid. “Het feit dat we hier met meer dan 40 hoge delegaties aanzitten geeft aan dat ook die landen ervan overtuigd zijn dat de Braziliaanse autoriteiten in staat zijn de veiligheid voor de gasten te garanderen”, deelt de minister mee.

Het Braziliaanse parlement nam vlak voor de inauguratie een minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan de Braziliaanse voetbalheld Pelé, die op 29 december op 82-jarige leeftijd overleed.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Ja die reizen zijn altijd zo belangrijk voor de ontwikkeling van het land, het is daarom van belang dat we als land vertegenwoordigt moeten zijn en blablablabla shit dat ik al meer dan 40 jaar aanhoor van onze zakken vullende aasgieren hier die zich leiders en politici noemen


  gemodereerd
 2. Maar de vraag is; wat heeft Suriname Brazilië te bieden. Op dit moment niets want Suriname produceert niets. Ook op bilaterale betrekkingen valt niets te regelen.
  Wel de mogelijkheid voor Santokhi zijn hand op te houden. Daar draait alles om.
  De president moet eerst zorgen om zijn binnenlandse beleid te versterken. Hierin faalt hij totaal. Hij moet begrijpen dat het de burgers zijn die voor produktie zorgen en welvaart en economische opbouw. En wat doet de president, om in plaats hun te ondersteunen en ruimte te creëren in de welvaart, trekt de president het bloed onder hun nagels vandaan om steeds de lasten te verzwaren onder het mom van het redden van de staatskas. Hij had liever beter de industrie moeten herinstructureren waar anargie en misbruik en wanpraktijken van overheidsbeleid en goederen en diefstal van productie plaatsvindt en te denken valt aan: de goudontginning, houtkap, mineralen en delfstoffen, visserij sector, rijstbouw, bananen ontwikkeling en productie, het versterken van de landbouwsector. Juist hiermee bouw je de directe economie op wat direct tot lastenverlichting voor de burgers leidt. Vooral de goudwinning en houtkap en visserij(export) kunnen hoge extra inkomsten generen waar nu juist veel wordt gestolen waardoor er minder binnenlandse inkomsten zijn en de zware lasten steeds op de burgers wordt afgewend. De president kijkt er lijdzaam aan, maar heeft geen grip op en doet ook niets aan.

  Een zeer belangrijk thema van de president en nieuwe overheidsbeleid was om de criminaliteit probleem op te lossen. Stelen en moorden en overvallen en berovingen bij daglicht en ‘s-nachts zijn niet opgelost en als maar toegenomen. De bevolking voelt zich niet meer veilig. Hoe wil de president dan het land vooruit helpen.
  President…….de bevolking van Su roept u op, om niet het bloed onder de nagels van de hard werkende burgers te halen, laat ook ruimte voor beleg op hun boterham en niet alles afromen. Voer een consistent beleid en laat de rijken alsnog de zware lasten op hun schouders dragen.
  Wilt u Su vooruit helpen zorg er dan eerst voor, dat de moorden en berovingen en overvallen voor goed verdwijnen. Zonder dat de bevolking zich veilig voelen kun je de maatschappij niet verder ontwikkelen. Ook het buitenland kijkt over de schouders heen.
  President Santokhi; kom met een statesment!!!!


  gemodereerd
 3. nou filia , wat zegt jij van de vorige fl , nou die stond voor haar man ddb te bleren , voorbeelden genoeg toch of ben jij dat vergeten , maar het blijkt dat velen hier de huidige fl niet mogen , nou hun ding


  gemodereerd
 4. Laat Z.E. president Chandrikaperkask zijn werk doen.

  Deze reizen zijn nodig om je gezicht en het land Suriname in de regio, de buurlanden van Suriname nader met elkaar in contacten te brengen op veel diverse zaken, de banden te verstevigen, samen te werken op velde diverse terreinen voor de intwikkeling van Suriname.

  Een volgende keer ook het bedrijfsleven, productie en exportondernemers, Staatolie, rijstondernemers, minister van Handel en Industrie, minister van LVV, defensie, minister van transport, toerism, politie, onderwijs en wetenschappen, cultuur, sport, mee nemen ,minister van OW, enz. mee nemen om goede samenwerkingsovereenkomsten te sluiten en uit te voeren.

  Het tijdstip van het jaar is niet best en de gelegenheid. Maar men moet rationeel zijn en als dir soort gelegenheden zich voor doen, goed op inspelen. Ook Lula maakt buitenlands beleid.

  Laat Chan zijn werk doen.

  Voor de reis naar India betaalt de republiek India en Suriname betaalt hiervoor geen koper cent. Dus mensen die hun mond wijd open trekken dat het belasting gelden vd Surinamers gaan, houden jullie je monden stijf dicht. Welke en hoeveel Surinamers belaten vermogenbelastingen. Vele Surinamers met scalians in de rivieren, goudhandel, aardolie smokkel naar de buurlanden of houthandel, met domeingronden, rondhouthandel, importhandel/ vuurwerk, enz, vraag ze hoeveel belasting ze betalen. Zie de criminaliteit bij de douane op de Jules Sedneyhaven in Paramaribo.

  Dus laat ze daar eens een onderzoek naar doen en over praten, hoeveel inkomsten de staatskas van Suriname hierdoor mis loopt.

  Surinaams nieuws is kinderachtig en waar baar gekeken en gelet moet worden, hebben de geweldige journalisten geen kaas van gegeten.

  Waarom neemt men niet de belastingdienst een keer goed onder de loep, steekpeningen, export van houthandel, douane, goudhandel, en bovengenoemde zaken in de alinea hierboven, de mentaliteit vd Surinamer, corruptie, domeingronden, rondhouthandel wie zitten er allemaal in, enz. Waarom wordeb zulke zaken niet grondig onderzocht en aan de Surinamers gepresenteerd. Dat is nieuws, dat moeten de journalisten en media het volk duidelijk laten zien. Dan scooir je als top journalist en maak je naam. Niet dat popprnkast die jullie uithalen, stelletje lui lakken, knopendraaiers.

  Gaan jullie je hierin grondig verdiepen. Dr Andre Haakmat heeft er ook al over zijn licht over bepaalde zaken laten schijnen.

  Iedereen is nu weer muissti, een hapje, een drankje, feest vieren en alles gratis willen hebben vh land. Zo zijn onze manieren. Daar moet men op letten. Zie ook hoe toen de excuses van Nederland/ Rutte kwamen, hoe de organisaties als vliegen op poep kwamen.

  Zo zijn onze manieren. Alles voor gratis en niks willen hebben. Kijk goed naar het gedrag van de Surinaamse etniciteiten.


  gemodereerd
 5. Brazilië heeft zelf problemen en ze hebben een deel van Suriname op het oog.
  In Brazilië regeren de blanken en de zwarten en Indianen hebben daar niks te vertellen.
  De laatste zwarte met aanzien, Pele, is er ook al niet meer.


  gemodereerd
 6. Het is niet Z.E. president Chandrikaperkash of huidige regeringscoalitie, Santokhi die voor de grote verval van Suriname heeft gezorgd, of de mentaliteit van de Surinamers, de grote schulden met hoge renten bij binnen – en buitenlandse crediteuren, de grote armoede en grote ellende, grote groep van ongeletterde Surinamers, veel witteboordcriminaliteit, veel grote politieke criminele leiders, of schuldig is voor de dictatuur van 25 Februari 1980 van ddb en 15 andere soldaten, dood en verderf, mensen, pers mond dood maakte, bedreigde, intimideerde, uzi op het Surinaamse volk richtte, het Surinaamse volk apatisch werd, grote groepen paarse kakkerlakken en inheemsen met bussen op het onafhankelijkheidsplein werden gebracht en een halve beker sofdrink. portie bami in een bak als hondenkregen en op bevel van hem voor hem moesten klappen. Zie wie cocaine naar Suriname liet komen, drugs duikboten, cocainelaboratoria in het oerwoud van Suriname, drugsvliegtuigen op aangelgede airstrips, militaire wapens en munitie ruilde met de FARC in Columbia voor cocaine, casino, wit wassen van valuta, grote groepen chinezen naar Suriname bracht die nu in de handel, supermarkten de monopolie hebben en bepalend zijn in Suriname, zie wie er in de rondhout handel zitten en dit spot goedkoop verkopen asn de nieuwe chinezen, zie wie in de wilde dieren zitten tussen de 3 de en 4 de rijweg in Kwatta en deze dieren naar China gaan, zie wie in de goud handel zit, olie handel naar Guyana en Frans- Guyana, enz. Waar was je/ waren jullie toen met jullie grote bekken toen dat allemaal gebeurde?

  Denken jullie dat deze criminaliteit dat sinds 25 Februari 1980 in Suriname is ontstaan en velen hun valuta mee verdienen omdat er op 25 Mei 2020 een andere regeringscoalitie gekomen is heden zal ophouden.

  Het gaat om grote hoeveel heden valuta die de grote criminelen verdienen en alles in Suriname zal hiervoor moeten wijken. Het is een grote criminele organisatie die er achter zit. Ze waren/ zijn bij de CBvS, andere banken, chotelal, combemarkt, autoverkoopondernemingen, casino’s, exportondernemingen, grote ha domeingronden in het oerwoud van Suriname van bomen, goud, enz.

  Ga daar goed bij stil staan en probeer het dan stop te zetten, dan ga je snel merken dat je de volgende dag tussen 6 plakken ligt.

  Een huis kan binnen een paar uur tot de grond zijn afgebrand, de opbouw ervan kost denkwerk, een plan, bestek, valuta, werknemers, energie, kracht en tijd.

  Suriname is met de huidige regeringscoalitie bezig het tij te keren, maar in het overheidsapparaat en andere apparaten van het land zitten bomvol met de criminelen met hun enige eigen belangen. Deze criminelen doen er alles aan om het de huidige regering onmogelijk te maken het tij te keren. Ze schepprn chaos. zie hun vakbondsmannen, aloebaba, die computers vernietigde en bestanden liet verdwijnen, of politiemannen die bij demotraties werden ingezet om het land te ontregelen. Ook in het leger zijn ze daarmee bezig, ook met hun radiostation, enz.

  Daar moeten jullie op letten. Deze man, de grootste crimineel van Suriname heeft Suriname sinds 25 Februari 1980 tot de bodem vernietigd, chaos, grote armoede en grote ellende, de grondwet vertrapt, mensenrechten vertrapt, moorden en verderf, schept chaos, en wil
  niet in de gevangenis worden opgesloten.

  Zie hoe hij nog steeds bezig is met zijn enige eigen belang, niet in de gevangenis te komen, zelf verrijking, en paarse kakkerlakken met een halve cup soft en bami in bakjes oproept om op het onafhankelijkheidsplein of DNA gebouw te komen.

  Zie wat hierdoor met Suriname, de democratische rechtsstaat, opbouw gebeurt.

  Zie wat deze man sinds 25 Februari 1980 en telkens als hij aan de macht was met Suriname, de rechtsstaat, Surinamers is gebeurd. Zie ook hoe hij woont, zijn familie, zijn dalton en neven daltons vrienden. En kijken jullie ook hoe jullie wonen. Weet heel goec hoe dat is ontstaan.

  Laat Z.E. president Chandrikaperkask Santokhi, vp Ronny Brunswijk, de huidige regeringscoalitie hun werk doen.

  We gaan door een zeer moeilijke periode, ook de hele wereld door de stijgende olie- en gasprijzen en alles hierdoor duurder wordt, maar er is hoop.

  Als we met de korjaalboot over de soela’s zijn dan libi de, er zijn grote aardolie- en gasvoorraden voor de kust in blok 58 van Suriname gevonden, due zullen in het jaar 2027 in ontwikkeling worden gebracht door Total en APA.

  De huidige regering is bezig met het IMF over de grote schulden met hoge renten te praten , ze zijn bereid ons te helpen om ons hierin te helpen, alleen zullen er offers moeten worden gebracht door het volk. Ook de crediteuren van Suriname willen praten over de schulden met hoge renten van Suriname op te lossen. Weet u het nog toen Chan in de oppositie zat en de regering ddb grote valuta bedragen met hoge renten ging lenen, Chan/ de oppositie toen een brief geschreven had dat dit niet moest gebeuren door de crediteuren. De crediteuren deden het wel en Suriname/ Chan. dd oppositie toen had gelijk dat wij het niet zouden kunnen aflossen.

  Dat moet u weten, hoe en door wie is Suriname zo diep gevallen.

  We moeten door een heel zure appel bijten, het is niet anders, maar er is hoop, zie aardolie- gasvoorraden voor onze kust. Tot die tijd moeten wij onze verstand gebruiken, moni no de en daar zullen we het mee moeten doen.

  ddb, friends, ndp, bouva, parmessar, chitelal, combemarkt, abdul, aloebaba, misikaba, abrahams, jenny simons, julus wijdenbosch, paarse kakkerlakjen, bep, palu doe, was eens maar nooit weer.

  Ook de nieuwe groepen schreeuw lelijkers die denken dat ze het weten,
  masr van toeters noch blazen weten, Surinamers kijken jullie herl goed uit voor deze nietsnutten.

  Laat deze huidige regeringscoalitie ondeflr z.e. president Chandrikaperkask Santokhi zijn werk doen.

  Gelet op de omstandigheden van het land, moment/tijd, plaats, is het IMF de enige oplossing.

  Zij die denken dat beter te weten mogen op het zinken dak gaan zitten of mijn part liggen in hun blote bast bij een temperatuur van 35 graden celsius of hoger of in een zware siebi boesie regenbui.

  Weet wie de veroorzaker is van de grote armoede en grote ellende.


  gemodereerd
 7. Dit is toch heel wat beter dan tijdens de vorige regering. Er wordt naar elkaar gekeken, gesproken en geluisterd. De vorige president was nergens welkom anders dan bij halve en hele boeven en die namen hem als kruimel boef niet echt serieus.

  stapje voor stapje. helaas heel traag.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES