maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieGif voor landbouwers om rattenplaag Nickerie aan te pakken

Gif voor landbouwers om rattenplaag Nickerie aan te pakken

-

Does Travel - naar Suriname

Het district Nickerie wordt al geruime tijd geteisterd door een rattenplaag. Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij in Suriname (LVV) heeft daarom 500 kilogram rattengif verstrekt aan 19 padieboeren. Dit is volgens waarnemend Landbouw-directeur Soedeschad Jairam het eerste deel van een partij rattengif die LVV aan boeren in de meest getroffen gebieden zal geven.

De waarnemend directeur zegt er bewust van te zijn dat ook andere sub-sectoren binnen de landbouw in Nickerie worden geteisterd door ratten en dat er dus ook aan bijvoorbeeld de tuinbouwers gif zal worden verstrekt. 

Deze eerste partij rattengif en buizen waarin het gif geplaatst moet worden is een direct uitvloeisel van het bezoek van minister Parmanand Sewdien op eerste kerstdag aan Nickerie, waarbij hij in het Henar-gebied de schade die is aangebracht aan padi aanplanten heeft kunnen aanschouwen. Het schenken van rattengif aan de sector is toen een van de zaken. 

Het gif dat vrijdagmiddag gedistribueerd is onder de boeren is een concentraat dat vermengd is met breukrijst en padie, deze moet in hoeveelheden van 50 gram in plastic of bamboe buizen op afstanden van 20 meter op de dammen van de arealen worden geplaats.

Volgens directeur Jairam is het Surinaamse ministerie afhankelijk van de leverancier zodat duidelijk is in welke mate en hoeveelheden het gif kan worden bereid om ook aan andere boeren in de zwaarst getroffen gebieden te kunnen schenken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Gisteren op het Nederlands Journaal gezien dat rattengif gebruiken voortaan verboden is in dat land, omdat het middel vaak erger is dan de kwaal. Suriname hoeft niet klakkeloos alles van Nederland over te nemen, maar in dit geval lijkt het me een goed idee ook in Suriname rattengif te verbieden, omdat, zoals we weten, de meeste bakras niet gek zijn en heel goed weten wat goed is voor hun land, hun economie en hun gezondheid.


  gemodereerd
 2. Bewaar en beetje voor de ondenkbare en uitgehongerde rovers straks!! En die zijn er wel!!


  gemodereerd
 3. Dus nog meer gift in de grond pompen, niet alléén de ratten
  gaan eraan. Straks ook de mensen, die de gewassen gaan consumeren! Ze kunnen beter een soort fuik(en)plaatsen
  en daarna de beesten gift geven en daarna verbranden.
  ”Cremeren als het beter klinkt”

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 4. een rattenplaag ontstaat niet in een dag , jullie hadden eerder in moeten grijpen boeren , nu er heel veel gif wordt gebruik om die massa ratten te vernietigen , zal de EU jullie rijst en groenten en fruit niet meer accepteren , minister van landbouw heeft u hier aan gedacht , maar in de EU zijn ze niet dom , 2023 zal een rampjaar worden wat betreft export van groenten , rijst en fruit


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES