zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBrandweer tevreden over geringe aantal vuurwerkongevallen in Suriname

Brandweer tevreden over geringe aantal vuurwerkongevallen in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vanaf de start van de officiële vuurwerkverkoop- en afsteekperiode op 27 december, is er volgens brandweervoorlichter Olton Pinas 1 registratie van een vuurwerkongeval bij de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis in Suriname gemeld.

Pinas zei vanmiddag rond 12.00u aan Waterkant.Net dat een 26-jarige jongeman op woensdag 28 december zwaargewond is geraakt door KLS vuurwerk. Hij is volgens Pinas tot nu toe het enige slachtoffer.

De brandweervoorlichter zegt dat de Surinaamse brandweer toch wel tevreden blikt over het aantal vuurwerkongevallen. Hij hoopt dat er tot zondag 1 januari 24.00u geen andere registraties erbij komen. 

Verder gaf hij aan dat drie jaren terug de barometer van het aantal vuurwerkslachtoffers op 10 stond, twee jaren terug 6 en het afgelopen jaar was er ook 6 slachtoffers te betreuren. Pinas bedankt de samenleving voor de gehoorzaamheid en alertheid. 

“Het streven is nog steeds dat er geen slachtoffers vallen”, aldus Pinas. 

In Nederland is een 23-jarige man op oudjaarsdag overleden tijden het carbid schieten. Een 11-jarige jongen is gisteren zwaargewond geraakt door vuurwerk. Zijn hand met al zijn vingers moest worden geamputeerd en zijn rechteroog moest door een oogarts verwijderd worden.

UPDATE: Anders dan brandweervoorlichter Pinas eerder beweerde zijn er volgens de brandweer nog 5 registraties van vuurwerkslachtoffers gedaan bij de S.E.H., hierdoor is de vuurwerkbarometer op 6 komen te staan. Het gaat om 2 gevallen op oudjaarsavond en 3 gevallen op nieuwjaarsnacht.

Bij al deze 5 gevallen gaat het volgens de S.E.H., om oogletsels, waarvan bij één opname noodzakelijk bleek. Tot nu toe is het oudste slachtoffer 56jr., terwijl 2 kinderen van 4jr. de jongste slachtoffers zijn. Tot vanavond 24:00 uur mag vuurwerk verkocht en afgeschoten worden.

Volgens Pinas heeft de SEH na publicatie van het bericht van Waterkant.Net contact opgenomen met de brandweer dat er vijf gevallen erbij zijn gekomen. Tot 12.00u vierden wij feest, aldus Pinas tegenover onze redactie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. De Beste Wensen Aan Alle Surinamers in Suriname, (Frans -) Guyana, Brazilië, Nederland, “Antillen, België, Zwitserland, Noorwegen, USA, Canada, en overal ter wereld.

  Werkt U keihard om uw doelen voor 100 % te realiseren en als u terug kijkt, u kunt zeggen, dat ik gedaan en dat geeft een heel prettig gevoel. Wees rationeel, kritisch, denk logisch, gebruikt u uw hersenen en zie hoe intelligent u bent. Vertrouwen In Eigen kunnen en in uw doelen blijven geloven, ook in moeilijke tijden als het tegen zit. Het kost kracht/energie, maar ook geestelijk moet u goed in uw vel zitten. Met mensen waarmee u niet gemakkelijk door een deur kan, zijn er ook om daar op de juiste wijze mee om te gaan.

  Suriname en de Surinamers gaan een moeilijke tijd tegemoet, maar er zijn goede perspectieven. President Chandrikaperkash Santohki en vice president Ronny Brunswijk maakt u samen met uw kabinet, DNA- leden van de coalitie een heel vangnet voor alle Surinamers.

  Surinames moeten niet te veel op de overheid wachten, vooral zij die over kennis en ervaring en ondernemingen beschikken. Ook u kan helpen dat Surinamers het beter kunnen hebben.

  Surinamers in het buitenland, ondersteunen jullie je familie in Suriname. Niet alleen valuta en goederen sturen, maar hen ook erop wijzen dat ze kunnen gaan ondernemen.

  Made In Suriname, Surinaams Fabricaat, daar moeten de Surinamers voor kiezen.

  Samen Zullen Wij Het Moeten Doen.

  De corruptie moet keihard worden aangepakt en voor de personen in de beroepen moet er keihard worden opgetreden. Deze misdadigers moeten met wortel en tak worden aangepakt.

  Surinamers verdienen een veel betere leven, dan de situatie waarin ze door ddb, gezin, friends, family, paarse kakkerlakken in terecht zijn gekomen. Deze criminelen hebben Suriname vanaf 25 Februari 1980 en alle termijnen dat ze in Suriname aan de touwtjes trokken vernietigd en waren altijd bezig met hun enige eigen belangen. Capaciteiten om een land de leiden, besturen, hebben ze niet. Waardeloze mensen. Voorbeelden meer dan genoeg die het land en de Surinamers in deze situatie hebben terecht gebracht. Waardeloze mensen. Raar dat ze nog vrij rond lopen en chaos in Suriname veroorzaken. Ze hebben bewezen dat ze niet deugen en toch hebben ze een grote


  gemodereerd
 2. Zoveel vuurwerk is niet afgeschoten.
  Gelukkig dat ht ook veel regent.
  Laten de handelaren zitten met hun vuurwerk


  gemodereerd
 3. Pinas bedankt de samenleving voor de gehoorzaamheid en alertheid. Sinds wanneer luisteren Surinamers naar wat politie en brandweer vertellen? Dat er zo weinig vuurwerkslachtoffers zijn gevallen dit jaar, heeft alles te maken met het feit dat Surinamers zo arm zijn geworden en de prijzen zo verschrikkelijk gestegen zijn, dat de meeste Surinamers gewoon geen geld hebben om vuurwerk te kopen. In de straat waar ik woon, schiet bijna iedereen, sinds mensenheugenis, als bezeten vuurwerk af op Owru Jari, maar dit jaar zie ik slechts voor de deur van twee buren twee zielige hoopjes rode bombel papiersnippers.


  gemodereerd
 4. @@ Passant!! Helemaal met je eensgezind!!
  Er komen betere tijden geloof mij nou maar!! Komt door Santokhie hoor Debbie!!

  Allen overal ter wereld, ik wens jullie allemaal een Sublieme, gezonde en gelukkige 2023!!!! Gelukkig zijn de rovers, duivels, jorka’s en de bakru’s verdreven met al het vuurwerk!!

  Santokhie nu bent u aan zet, zoals beloofde voor 2023!!! Alle succes!!


  gemodereerd
 5. Bij mij in de buurt is juist meer vuurwerk afgeschoten dan vorig jaar dus tja daar waar de 1 niet heeft daar heeft de ander weer wel ruimte voor gemaakt ; de hele dag zielige verhalen ophangen dat er geen geld is blijkt gewoon onzin; alle kaarten van de grote party’s waren uitverkocht en in de binnenstad was het weer mooi druk ; het geld heeft dus weer flink gerold


  gemodereerd
 6. debby hier in Suriname heeft het niet geregend en die fanaten hier zijn nu nog bezig , ja om 00:10 hier 2 januari Nederlandse tijd 4:10 , trouwens hoeveel vuurwerkslachtoffers waren er bij jou in de bijlmer , in Den Haag zijn zes politie agenten gewond geraakt door jongeren die de politie bekogelden met vuurwerk , dus vuurwerkslachtoffers door toedoen van klojo’s


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES