Wet Belasting Toegevoegde Waarde gewijzigd: 5% BTW op brandstof toegevoegd

11
Tanken

Een tarief van 5% is toegevoegd aan de Belasting Toegevoegde Waarde (btw). Dit tarief zal worden geheven op brandstof en wordt berekend op de verkoopprijs van motorgasoline en andere daarmee gelijkgestelde motorbrandstoffen en dieselolie.

Dat meldt de Communicatie Dienst Suriname (CDS) vandaag.

Het tarief van 5% maakt deel uit van een aantal aanpassingen die in een wetswijziging zijn opgenomen. De wetswijziging is op donderdag 29 december 2022 aangenomen in de Nationale Assemblee.

De btw gaat in op zondag 1 januari 2023.


11 REACTIES

 1. regering u heeft toch geld nodig om de slm maandelijks te betalen voor het loon van die nietsnutters , dus daarom 15% btw op brandstof
  gemodereerd

 2. Alles wat in hun straatje past doen ze.
  Duurder de benzine hoe meer auto’s helaas.
  Van mij mag het hoger want Suriname is een klein land maar de auto’s zijn explosief
  gemodereerd

 3. neen debby , ze kunnen niet berekenen wat nu vanaf 1 januari met de btw de kosten zijn per/liter brandstof , domme gasten he debby , en die benzinestations hebben zelf vandaag 31 december hun poorten gesloten , om chaos te voorkomen , en 1 januari zijn ze weer open en al die gasten betalen gewoon 5% meer per/liter , maar of ze nog geld hebben om te tanken , want vuurwerk ging voor
  gemodereerd

 4. Triest,de gewone man .Familie modaal en uit buitengebieden zijn de Sjaak

  De SLM heeft een veel te dure leadelist gehuurd
  Dat moet idd ook betaald worden
  gemodereerd

 5. Lekker vroeg op, in ptata kondre zeggen zij fris en fruitig.

  Sinds het aantreden van deze regering is helaas, ondanks de mooie praatjes, alles dan ook alles explosief gestegen. Iedereen in het land weet ervan, ze voelen het dagelijks in hun portemonnee, in hun buik, bij het slapen gaan, er is geen ‘plek’ waar je het niet voelt, zelf in het kleinste plek in huis.

  De regering zegt dat dit alles nodig is/was, omdat de economie op haar gat lag, door de vorige regering, anderen vinden van niet, er zijn/waren andere wegen te bewandelen. De waarheid zal weer in het midden liggen. Een ding is zeker , a libi kong tranga.

  Vanaf 01 – 01 – 2023 wordt alles ‘weer’ duurder, te beginnen aan de benzinepomp.
  Eind vorig jaar, in werkelijkheid vorige week, kwam de pres weer met mooie verhalen aanzetten (de bekende blablablabla) over onze economische situatie, die maar niet wil veranderen, toch voorspelt hij een mooi 2023, terwijl iedereen weet dat het juist andersom zal zijn.
  De riemen zijn niet aan te dragen, anderen zijn dit station al lang gepasseerd 🙈🙈.

  Onze pres vertoeft nog steeds in ‘dromenland’, benne benieuwd wanneer hij weer ‘nuchter’ is. Ons land heeft weinig geld, maar het gedrag van deze regering (met familie en vrienden) laat het tegendeel zien.

  Het zal moeilijk zijn/worden, maar toch voor iedereen wan Bigi switi njung jari🙏🏼👊🏽💪🏼
  Wij laten ons niet ‘klein’ krijgen, never nooit.
  gemodereerd

 6. Ook hier in Nederland voelt iedereen de pijn van de (wereldwijde) stijging van prijzen. Denk dus niet dat jullie daar in Surbabwe de enige zijn die hiermee te maken hebben.
  Het verschil is, hier accepteren we het omdat we begrijpen hoe het komt; de oorlog in Oekraïne heeft de wereld op z’n kop gezet. Daardoor is er wereldwijd niet alleen een stijging van olieprijs, maar ook van gas, veevoer, graan, mais, zonnebloemolie enz.
  En aangezien jullie daar in Surbabwe niks produceren en dus alles importeren is het niet zo verwonderlijk dat er nu meer betaald moet worden voor producten. Komt nog bij dat het lui volk daar in Surbabwe (zonder internet- en krant) niet weet wat er in de wereld gebeurd en de regering altijd de schuld geeft, terwijl de volkspresident op Leonsberg de schuldige is, want dank zij hem zitten jullie in deze ka!
  Niet lullen, maar poetsen!
  gemodereerd

 7. De regering in suriname laat flinke winden btw is belasting netals je inkomsten belasting betaalt in nederland wordt flink aan btw belasting verdiend zelfs op boodschappen bij de supermarkt dus suriname denkt das verdienen ik ga nu ook btw heffen dit is het begin denk ik. Happy newyear 2023!
  gemodereerd

 8. Boesskowtoe , niet lullen maar poetsen. Je raaskalt, in Nederland snapt de meerderheid het ook niet, terwijl vrijwel iedereen op internet zit en af en toe ook nog een krantje leest. Waarom snappen zij het niet met alle hulpmiddelen bij de hand, wat wij Surinamers missen. Zijn ze ook zó lui (dom) in Nederland. Ik denk eerder dat, dé verslaving aan onze levensstijl het probleem is, denk a tori.

  In zijn eerste maanden als president, maakte Santokhi een opmerking richting diaspora, hij zei als jullie willen helpen moeten jullie eerst dé Surinamer leren kennen en begrijpen, jullie leven in andere gemeenschappen met een ander cultuur.
  Dit was een van de weinige momenten dat hij van mij een knikje verdiende.

  Overigens, niemand schijnt het leuk te vinden te vinden wanneer ik een algemene, generaliserende opmerking maak richting de NL diaspora, over het feit dat men leeft in een land dat zijn rijkdom, deels, heeft verdiend met slavernij en kolonialisme, dat men individueel in dienst is van bedrijven, opererend in het buitenland, waarbij uitbuiting van ‘zwakke’ landen vaste prik is. Dat men is opgeleid deze vaardigheden te gebruiken bij het beschermen van hun way of live.
  Het lachwekkende in deze is, dat de NL diaspora behept met deze vaardigheden, over ons wilt oordelen en vertellen hoe wij ons moeten gedragen🤣🤣
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.