woensdag, juni 19, 2024
HomeNieuws uit SurinameOfficiële inzegening van 'nieuw' SLM vliegtuig op 3 januari

Officiële inzegening van ‘nieuw’ SLM vliegtuig op 3 januari

-

Does Travel - naar Suriname

Gisteren kwam de B737-800 van Surinam Airways onder de Surinaamse registratie PZ-TCV naar Suriname, na te zijn vertrokken vanuit Arizona-USA. Op 3 januari 2023 zal de officiële inzegening van dit vliegtuig op de JAP airport plaatsvinden heeft de SLM laten weten.

Op 9 december 2022 werd de lease agreement aangaande dit vliegtuig met AerCap, een van werelds grootste lease maatschappijen ondertekend. Hierna werd in de USA het vliegtuig technisch gereed gemaakt en de demo flight uitgevoerd, waarna samen met CASAS andere technische aspecten werden afgerond.

Intussen heeft de de-registratie plaatsgevonden en kon door de inzet van onze luchtvaartwaakhond CASAS respectievelijk de “Certificate of Airworthiness” (C of A) en de “Certificate of Registration” (C of R) worden ontvangen. Deze documentatie was nodig zodat het vliegtuig naar Suriname kon vliegen.

Onder leiding van de Surinaamse piloten, Gezagvoerder Miguel Jap, Captain Robin Waldring en instructeur Ferdinand Costerman-Boodt landde na een ongeveer acht uur durende vlucht, onze B737-800 vanmorgen (08.50u) op Surinaamse bodem.

Het vliegtuig werd verwelkomd door de SLM directie, de Raad van Commissarissen, verschillende stake holders, alsook de Minister van TCT.

Vanaf dit moment zullen CASAS en de SLM verder werken aan de afronding van verdere documentatie zodat dit vliegtuig kan worden ingezet op de regionale route.

De SLM zal zich blijven inzetten om de dienstverlening naar een hoger niveau te tillen en spreekt haar dankbaarheid uit naar de totale Surinaamse samenleving en al haar passagiers voor het in haar gestelde vertrouwen en geduld.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Nou hopend dat deze regering niet elke keer het toestel kaapt net als de vorige regering.
  En dat SLM medewerkers en hun familie en vrienden niet meer gratis reist als voorheen. Alle koeparies bestrijden.


  gemodereerd
 2. Heel boeven bende van dna zijn blij. Het wordt weer gratis reizen voor hun en het volk blijft maar pinaren.


  gemodereerd
 3. foutje he , hij staat nu hier in Suriname al weg te roesten , na de doop gisteren van die blusvoertuigen , dus alles is nog niet rond dat ze kunnen vliegen met die kist , het zal wel het zelfde gaan als met die 777 van toen dat het heel lang aan de grond blijft staan , mensen dit gaat geld kosten

  en wat moeten mensen zich er bij voorstellen dat een kist ingezegend wordt , , het wordt dan een christelijke kist of zo


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES