Maatregelen tegen hoge concentratie kwikdamp boven Paramaribo-Noord

1
lucht

Het Openbaar Ministerie in Suriname (OM) zal in verband met de bestrijding van milieucriminaliteit maatregelen treffen tegen de hoge concentratie kwikdamp boven Paramaribo-Noord.

Uit onderzoek van NIMOS is komen vast te staan dat er boven Paramaribo-Noord een hoge concentratie aan kwikdamp aanwezig is. Het blijkt ook dat vergunningen van de goudopkoop bedrijven aan geen enkele voorwaarden wat betreft het milieuaspect, zijn gebonden.

Dit heeft geresulteerd dat we nu te maken hebben met de hoge concentratie kwikdamp boven Paramaribo-Noord. Slechts enkele bedrijven houden rekening met het milieuaspect en hebben de nodige voorzieningen getroffen.

De hoge kwikdamp kan uiteindelijk vergaande gevolgen hebben voor het milieu en de gezondheid van de mens, waarbij nierfalen en ongezond geboren kinderen het gevolg van kunnen zijn. 

Het Surinaamse OM zal de handen ineenslaan met alle actoren die kunnen meehelpen om deze vorm van milieucriminaliteit in te dammen. Binnenkort zal er aan tafel gezeten worden met deze actoren.


1 REACTIE

  1. Zal wel dat het OM maatregelen gaat treffen tegen de milieu criminelen, maar als deze, met goud beladen geldwolven en geldhonden een ’tjuku’ betalen, mogen ze voor minstens 5 jaar ongestoord hun kwikdampen blijven uitstoten boven Paramaribo Noord en de rest van het land.
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.