dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenEconomieRegistratie ambtenaren kan besparing opleveren van 100 miljoen SRD per maand

Registratie ambtenaren kan besparing opleveren van 100 miljoen SRD per maand

-

Does Travel - naar Suriname

Het bevriezen van de lonen van ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd, kan een besparing leveren van ruim 100 miljoen SRD. Dit is dinsdag onder andere naar voren gekomen tijdens de beraadslagingen in het parlement tijdens de behandeling van de Personeelswet aangaande de verplichte Landsdienarenregistrtatie (LDR).

Het parlement heeft gisteren besloten om de behandeling van de personeelswet met een maand te verschuiven waardoor de ambtenaren die zich nog niet hebben geregistreerd een maand extra de tijd krijgen dat te doen.

Minister Bronto Somohardjo van Binnenlandse Zaken (BiZa) die belast is met de uitvoering van het LDR, buigt voor het besluit van het parlement. De BiZa bewindsman is tevreden over het feit dat reeds 85% van de ambtenaren zich hebben laten registreren en hierdoor inderdaad een bijdrage wensen te leveren aan het herstructureren van de overheid.

Behalve het fysiek registeren bij het hoofdkantoor van BiZa aan de Wilhelminastraat in Paramaribo, worden de ambtenaren ook tegemoetgekomen met de mobile LDR-units. Daarnaast is de online registratie nog steeds opengesteld via https://ldr.egov.sr

Voor telefonische informatie kan men terecht op de volgende telefoonnummers: 8881052 en 8881403. Ook via whatsapp kan er assistentie worden gevraagd: 8533793 en 8838028

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Niet het registreren van de ambtenaren zal de besparing opleveren, het niet meer uitbetalen van de vele spook- en jorka ambtenaren zal de besparing opleveren.
  Spookambtenaar: is formeel in dienst van een overheidsinstelling, hij krijgt een salaris, maar verschijnt nooit op het werk.
  Jorka-ambtenaar: reeds overleden ambtenaar, die nog steeds op de loonlijst staat en nog steeds zijn salaris op zijn bankrekening bijgeschreven krijgt. Spook- en jorka-ambtenaren kunnen bestaan omdat de administratie bij de overheid in Suriname uit ‘bakrus’ (entiteit uit de folklore, die half hout en half vlees is) bestaat.


  gemodereerd
 2. ” …
  Het bevriezen van de lonen van ambtenaren die zich niet hebben geregistreerd, kan een besparing leveren van ruim 100 miljoen SRD.
  … ”

  Zou dit aan de andere kant betekenen dat er voorgaande jaren voor 100 miljoen SRD periodiek en structureel is gesjoemeld ?
  Tel hier het gesjoemel bij andere ministeries bij op.
  Het volk is dus door eigen landgenoten voor miljarden SRD bestolen !

  Er wordt nu orde op zaken gebracht en het wordt duidelijk pe a moni gwe.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES