Pakketten voor sociaal behoeftigen in Saramacca

7

Het commissariaat van het district Saramacca heeft in verband met de feestdagen, 100 voedselpakketten gedoneerd gekregen van president Chandrikapersad Santokhi ten behoeve van de sociaal behoeftigen in het district.

De districtscommissaris (dc) van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, heeft zich met haar staf persoonlijk beziggehouden met de distributie van de voedselpaketten in de ressorten Calcutta, Tijgerkreek, Groningen, Kampong Baroe, Jarikaba en Wayambo.

De d heeft tevens van deze gelegenheid gebruik gemaakt om persoonlijk deze personen prettige kerstdagen en een zalig uiteinde toe te wensen.

Meer foto’s van de distributie zijn hier te zien.


7 REACTIES

 1. Ik heb een hekel aan deze mevrouw in uniform die zg hard werkt in Saramacca. De hond op de eerste foto is erg mager en heeft extra voeding nodig.
  gemodereerd

 2. Zo doet u het goed ZE Santokhi. Zonder onderscheid des persoons wordt het volk geholpen. Niet is het van belang of je nou Hindoestaan, Javaan of Chinees bent. Voor u en uw partij zijn alle Surinamers gelijk en daarom helpt u ook een ieder die behoeftig is. Mijn dank is groot !
  gemodereerd

 3. Een zeer grote schande dat een land met zo’n kleine bevolking, zoveel domeingrond en dat het de overheid sinds het statuut van 1954 niet is geluk om er zorg voor te dragen dat Surinamers in hun plaatsen, wijken landbouw coöperaties op te zetten en door middel van een goed uitgewerkte beleid en uitgebreide plan ( landbouw – en tuinbouwscholen, NATIN, Handelsschool/ IMEAO, ADEKUS/ Landbouw, CELOS, het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij, ministerie van Onderwijs, Wetenschappen, landbouwbank, enz, ) dit te maken en dat deze gezamenlijk een stukje domeingrond met landbouw cultuur techniek tot ontwikkeling brengen.

  Schandalig. Zie al die waardeloze mensen in deze ministeries, scholen, ADEKES, CELOS, enz die geen liever op hun gat zitten i.p.v. een commissie samen stellen, een studie gaan uitvoeren hoe tot een plan te komen en dit uit te gaan werken voor de bevolking, leerlingen, studenten en hierdoor een middel van bestaan bieden aan goed leerlingen landbouw technische leerlingen om hierin een middel van bestaan te vinden om valuta te verdienen.

  Schande, schande, schande, grote schande.

  Zie: tomaten hoeveel dit zou kunnen opleveren in op de CARICOMmarkt als men dit plan zou uitwerken, vracht transport, logistiek, adminstratief, vak geschoolde landbouw technische geschoolde werknemers/ondernemers in een Landbouw cooperatie, die met landbouw cultuur-techniek een top product op de CARICOM markt kunnen brengen, een kostprijs per tros of eenheid product, enz, kan ontstaan, winstprijs, verkooprijs en hierdoor valuta verdiend kan worden. De Overheid haar deel van belastingen krijgt enz en de prijs op de binnenlandse markt kan ontstaan, beheersbaar wordt, enz.

  Er klopt al sinds het statuut van 1954 iets niet met de Surinamers. De Surinamers deugen niet. Mensen die de kolonisator zijn gaan na-apen van de koloniale periode in Suriname, maar het nog slechter doen en er niets van afbakken. Zelf de Marrons hebben zich wat de politieke leiders betreft als laatste aangesloten. De groep die nog buitenspel staat zijn de inheemsen.

  Alle Surinamers zitten te wachten op de oilie – en gas US- $ dollars van APA en TOTAL, net zo als men deed toen de US-dollars van de Bauxiet van Suralco/ALCOA en andere valuta van Bruynzeel Houtmaatschappij, Wageningen Nickerie, Marienburg Suiker binnen kwam. Toen zij deze ondernemingen moesten gaan runnen waren die binnen de kortste keren naar de knoppen.

  Blijven jullie maar wachten op de olie- en gas US-dollars en op dozen en pakketten en uitverkoop houden van goud, rondhout, harde rotsblokken van gebergten afgraven en deze ook verkopen aan de Chinezen en de valuta in handen/zakken verdwijnen van een stelletje boeven. Kijk maar naar rondhout wie er allemaal in zitten en in Goud dat weg gesmokkeld wordt, of cambio’s.

  En het volk blijft maar op dozen en pakketten wachten.

  Wat een volk, zie de leiders, enz. Stelletje knopen draaiers.

  Wie houdt wie voor de gek.
  gemodereerd

 4. Waarom een pakket?? Geef de mensen srd 3000 dan kopen ze wat ze nodig hebben.
  100 pakketten?? Is geen moer
  gemodereerd

 5. De plaats waar de staat zoveel olie vandaan pompt, moet voedselpakketten geven aan de bewoners. Plukken zij dan geen vruchten van de olie onder hun voete n?
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.