NDP viert kerstfeest met seniorenburgers

21

De Nationale Democratische Partij (NDP) heeft gemeend om dit jaar kerstfeest op een speciale manier te vieren. Op vrijdag 23 december hebben voorzitter Desi Bouterse, zijn echtgenote Ingrid Bouterse- Waldring en het bestuur een onvergetelijke avond gehad met ongeveer 400 bigi sma’s, waaronder een grote groep stonfutu’s.

Het geheel werd luister bijgezet met zang, optredens en gepaste muziek. Binnen een vrij kort tijdsbestek hebben de afdelingsvoorzitters de genodigdenlijst samengesteld. Logistiek was het niet mogelijk om meer dan 400 bigi sma’s de verdiende aandacht te geven en heeft de NDP gemeend om de districten die niet aanwezig konden zijn, op een andere manier te bereiken.

De NDP heeft de komende periode enkele activiteiten gepland in de overige districten. “De NDP als de grootste sociale partij hoopt in tijd nog meer van haar dja dja leden te bereiken met een dergelijke viering en rekent op uw begrip”, meldt de partij.

“Suriname verkeert momenteel in een sociaal economische malaise, waarbij de doorsnee Surinamer niet in staat is kerst op een waardige manier te vieren met het gezin”. De NDP heeft gemeend om de aanwezigen bij vertrek een kerstpakket aan te bieden.

De NDP kijkt terug op een geslaagde kerstviering en houdt op 29 december op gepaste wijze haar jaarafsluiting in het partijcentrum. Meer foto’s van de viering zijn hier te zien.


21 REACTIES

 1. Jeremia 10:1-8

  God en afgoden
  1 Hoor wat de HEERE tot u zegt, volk Israëls.
  2 Dit is wat de HEER zegt: ‘Leer de wegen van de natiën niet en wees niet doodsbang voor tekenen in de hemelen, hoewel de natiën er doodsbang voor zijn.
  3 Want de praktijken van de volkeren zijn waardeloos; ze hakken een boom uit het bos en een ambachtsman vormt die met zijn beitel.
  4 Zij versieren het met zilver en goud; ze bevestigen het met hamer en spijkers, zodat het niet zal wankelen.
  5 Als een vogelverschrikker in een komkommerveld kunnen hun afgoden niet spreken; ze moeten gedragen worden omdat ze niet kunnen lopen. Wees niet bang voor hen; ze kunnen geen kwaad doen en ook geen goed doen.”
  6 Niemand is zoals u, HEER; je bent groot en je naam is machtig in kracht.
  7 Wie moet u, Koning der natiën, niet vrezen? Dit is uw recht. Onder alle wijze leiders van de naties en in al hun koninkrijken is er niemand zoals jij.
  8 Zij zijn allen zinloos en dwaas; ze worden onderwezen door waardeloze houten afgoden.
  gemodereerd

 2. Geef de mensen hengels en leer ze vissen hiermee te vangen,

  Geef alle Surinamers ern klein stukje grond, let op! niet 1 ha, maar een heel stukje grond en leer ze in een groep hun eigen grond in cultuur te brengen in een landbouw cooperatie. De een of andere tomaten, de andeere klaroen, weer een andere gomma wiri, bita wiri, tayerblad enz en zie dat deze mensen hierdoor bezig zijn voor hun eigen groenten
  in hun stichting op hun eigen klein stukje grond te planten, in landbouw cultuur- techniek te brengen, gezamenlijk te werken, voor hun hun eigen vernouwde groenten te zorgen, een deel te verkopen,

  Men moet niet grote ha domeingrondpapieren aan 1 persoon te geven, maar 1/2 ha grondpapieren/ 1/2 domeingrond aan 100 mensen en laat ze een landbouwcoöperatie maken, medewerkers van het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij hun helpt met planten, kleine herkouwers, visserij, de landbouwbank hun goed opgrbouwde en plan die gezamenlijk met met de leden vd landbouw cooperarie, CELOS, ADEKUS/ landbouwafdeling, het ministerie, imeao wordt gemaakt om het handen en voeten te geven, gezamenlijk planten, gezamenlijk een verkoop cooeratie op te zetten , deze mensen via landbouw scholing op te leiden en dit in de praktijk te brengen.

  ADEKUS, ministerie van LVV, IMEAO, de president en vice president, ministerie van Onderwijs, ministerie van domeingronden, schieten te kort terwijl.

  VP en President houden jullie op om op de oude voet van vele ha domeingronden aan Surinamers te geven.Verschaffen jullie domeingronden aan groepen mensen in districten, plaatsen die het gezamenlijk nadat hun plan bij jullie is gezamenlijk door hen en de genoemde instanties ea is gemaakt bij jullie worden ingediend.

  Dit zal tot ontwikkeling leiden voor de mensen in deze districten om gezamenlijk te werken en tot ontwikkeling.

  Z.E. president Chandrikaperkask Santokhi en VP Bravo mijn voorstel is de beste aanpak om domeingronden, snel en betrouwbaar, zichtbaar aan te pakken, goede resultaten te laten zien, oa een degelijke plan wordt gemaakt met professionals, werkgelegenheid, afzet, geen armoede en hongersnood bestrijden, prijsbepalen, enz

  Gaan jullie aan de slag. Ik daag het ministrue van LVV, ADEKUS, CELOS, de IMEAO, landbouwbank, NATIN, Ministerie van Onderwijs en Wetenschappen, bewoners in de districten ea uit met mijn voorstel aan de slag te gaan tot welvaart en welzijn van de Surinamers.

  Alleen als er degelijke onderbouwde plannen zijn, die per direct kunnen worden uitgevoerd worden domeingronden aan Surinamers gegeven. Het speculeren en niets met de gronden gebeurt moet afgelopen zijn. De plannen moeten er zijn en per direct in cultuur worden gebracht. Als dat niet binnen 3 maanden gebeurt, moeten de domseingronden dan weer door de overheid worden terug genomen.
  gemodereerd

 3. Wanneer wordt deze moordenaar nou eindelijk eens in de cel geflikkerd.
  Of krijgt hij spontaan een ongeluk, waardoor hij alleen nog maar met zijn oogbollen kan bewegen.

  Ze wachten net zo lang tot dat zijn criminele mongole zoontje uit de USA-gevangenis komt, dan kan die het zooitje meteen overnemen.
  gemodereerd

 4. Tomaten is een veel gevraagd product en kan gemakkelijk in de Caricom worden verkocht.

  Zie dat Suriname hiermee valuta kan verdienen.

  De kennis aan Surinsmers bij brengen hoe ze in een landbouwcooperatie dit met lanbouw- cultuur techniek moeten doen voor een middel van bestaan.
  gemodereerd

 5. deze senioren hebben niet het besef wat Bouterse met het land heeft gedaan. De meeste aanhang van de crimineel Bouterse zijn de slaven nazaten die gratis geld wil van Nederland
  gemodereerd

 6. Ndp boeven bende , nu is de juiste tijd om al het gestolen gelden terug te storten in de staatskast ,want de kast is helemaal leeg geroofd door de nationale dieven partij. Begin bij de duivel, tante sidonia , bouva , parmissar enz.de lijst is te lang.
  gemodereerd

 7. 100% zeker weten dat de bijeenkomsten niet door de fascistische ex leider is gefinancierd maar door de gladharige als Chotelall, Parmessar en binnen de fascistische Beweging. Deze fascist geeft geen moer om het lot van het volk. Laten wij elkaar niet voor de gek houden wij weten allemaal wie de geldschieters binnen die fascistische beweging zijn. Deze dictator wil graag de goede sier maken met zijn achterban. Kijk goed naar de foto en kijk wie erop is afgekomen. Geen Chinees, Javaan of Hindoestan toch ?
  gemodereerd

 8. Zieltjes winnen ! Toen die 8 jaar aan de macht was had hij wat aan kunnen doen dat het land welvarend kon worden . Ik noem het stelen van het volk en ze nu zoet proberen te houden zodat ze straks weer op hem stemmen. Maar goed wat verwacht je …
  gemodereerd

 9. Matteüs 7:21-23 NBG51
  Niet een ieder, die tot Mij zegt: Here, Here, zal het Koninkrijk der hemelen binnengaan, maar wie doet de wil mijns Vaders, die in de hemelen is. Velen zullen te dien dage tot Mij zeggen: Here, Here, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd en in uw naam boze geesten uitgedreven en in uw naam vele krachten gedaan? En dan zal Ik hun openlijk zeggen: Ik heb u nooit gekend; gaat weg van Mij, gij werkers der wetteloosheid.
  gemodereerd

 10. Grootste sociale partij??? Met als lijder de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D, die met zijn criminele boevenbende ons land in deze malaise heeft gestort. Wanneer gaat deze duivel of dood of de gevangenis in? Op zijn naam is ons land en volk vanaf februari 1980 fundamenteel negatief verarmd.
  gemodereerd

 11. Intussen zouden de meeste 8 december slachtoffers ook bejaard zijn, jammer dat zij al 40 keer het kesrtfeest niet meer samen met ons en met name met de NDP hebben kunnen vieren.
  gemodereerd

 12. Door ziekte kon hij niet op de rechtzitting verschijnen.dringi sopi en feesten a mang betre.
  Toch fijne feestdagen voor een ieder.
  gemodereerd

 13. Zo weer 400 zielen gewonnen voor de komende verkiezing.
  Geheid gaan ze de volgende verkiezing, op deze boef stemmen.
  Dan kunnen ze de volgende keer zuipen en gratis eten!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 14. Die loser moest toch strikte rust houden!
  En de oudjes krijgen het wisselgeld van de miljarden die ij gestolen heeft. Onbegrijpelijk dat er oudjes zijn die naar een dergelijk gebeuren van die verachtelijke crimineel komen!
  gemodereerd

 15. Mooi. Sommige van deze senioren burgers hebben nooit een uitje.
  Die zitten en zitten maar thuis op een versleten stoel
  gemodereerd

 16. De allergrootste aanbeden misdadige criminele sekte, de oorzaak van dood en verf, moreel en geestelijk verval, moorden, drugs, armoede, misdaad in al zijn vormen en geweld.
  gemodereerd

 17. 400 van die kontenlikkers waarvan simons ook, bah dat deze mensen nog achter die massamoordenaar staan , zo zie je maar dat die 400 mensen en simons geen respect hebben voor de nabestaanden van de decembermoorden 1982 , en die 400 en simons zullen straks ontvangen worden door de duivel , en daar is het heet , de poort van Petrus is voor hen gesloten
  gemodereerd

 18. “Suriname verkeert momenteel in een sociaal economische malaise, waarbij de doorsnee Surinamer niet in staat is kerst op een waardige manier te vieren met het gezin”.

  NDP, ga jouw handen niet in onschuld wassen, want dit probleem is lang gaande en tijdens NDP regering(2010 -2020) dusdanig verergerd dat deze regering zeker 10 jaren nodig zal hebben om jouw puinzooi op te ruimen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.