zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie16-jarige aangehouden na doodschieten Roffinho (17) in Amsterdam-Zuidoost

16-jarige aangehouden na doodschieten Roffinho (17) in Amsterdam-Zuidoost

-

Does Travel - naar Suriname

De politie in Amsterdam heeft zondagmiddag 25 december 2022 een 16-jarige verdachte uit Amsterdam aangehouden in het onderzoek naar een dodelijke schietincident in Amsterdam-Zuidoost op vrijdagavond 23 december. Bij dat schietincident kwam de 17-jarige Roffinho van Suijdam (foto) om het leven, nadat hij werd neergeschoten bij het portiek van zijn woning

Vrijdagavond kreeg de politie rond 22.30 uur de melding dat er was geschoten aan de Haardstee in Zuidoost. Een 17-jarige jongen raakte gewond en zijn verwondingen waren dusdanig ernstig dat hij is overleden. De recherche is direct een uitgebreid onderzoek gestart.

Twee verdachten werden aangehouden, maar zij bleken niets met het incident te maken te hebben en zijn heengezonden. In het onderzoek kwam al snel een andere verdachte naar voren, een 16-jarige Amsterdammer.

Hij is zondagmiddag 25 december in Amsterdam aangehouden. Hij zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij enkel contact mag hebben met zijn advocaat. Om die reden worden op dit moment geen verdere mededelingen gedaan, meldt de politie.

De moeder van het slachtoffer zei vandaag aangeslagen tegen De Telegraaf: “Ik moest mijn eigen zoon reanimeren. Hij is doodgegaan in mijn handen. Het was een hele lieve jongen.”

Volgens de bewoners in de buurt is hij vermoedelijk slachtoffer geworden van een conflict dat zich in de drillrapscene heeft afgespeeld. Dat wordt echter tegen gesproken door een vriendin van de moeder. “„”Roffinho zat zelf helemaal niet in de drillrap. Hij was meestal thuis. Het was een hele rustige jongen”, zegt ze tegen de krant.

De politie heeft vandaag laten weten dat het rechercheonderzoek met de aanhouding wordt voortgezet. Informatie en beeldmateriaal blijven zeer welkom voor het onderzoeksteam. Informatie en beeldmateriaal kunnen doorgegeven worden via het onderstaande tipformulier, via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Dat drillrap gedoe kunnen ze beter drol en daiarree rap noemen. Is alleen maar poep…


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES