zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieInterreligieuze Raad keurt vernielingen Hindoebeelden af

Interreligieuze Raad keurt vernielingen Hindoebeelden af

-

Does Travel - naar Suriname

Afgelopen week zijn deze beelden bij het Hindoe bedevaartsoord Shri Tulsi Tirad Ghat te Meerzorg vernietigd. Daarbij zijn de armen van de beeldgedaanten van Vishnu en Lakshmi kapot gemaakt.

De Interreligieuze Raad in Suriname (IRIS) heeft met afschuw kennis genomen van de vernielingen die recentelijk zijn aangebracht aan deze religieuze beelden in Commewijne.

“Deze daad getuigt van een volledig gebrek aan respect voor andermans bezittingen, maar meer nog voor diens religieuze uitingsvormen, en de IRIS spreekt hierover haar ernstige afkeuring uit”, aldus de raad in een persbericht.

De IRIS betreurt deze handelingen ten zeerste, want behalve het schenden van de religieuze gevoelens van onze Hindoe broeders en zusters, schaden zij het imago van ons land, waar wij met onze multireligieuze en multi- etnische samenstelling de reputatie hebben verworven van een vreedzame en tolerante samenleving.

De IRIS vertrouwt erop dat de justitiële autoriteiten een grondig onderzoek instellen en de dat de daders ook vervolgd zullen worden.

Vorige week zijn eveneens beelden bij de Shri Durga Mandir aan de Rahemalweg vernietigd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. De Tien Geboden in gewone taal:
  ‘Ik ben de Here, uw God, die u uit de slavernij in Egypte heeft bevrijd.

  U mag geen andere goden aanbidden dan Mij.
  U mag geen beeld of afbeelding maken van wat boven in de hemel of beneden op de aarde, noch van wat in de wateren onder de aarde is. U mag niet voor dergelijke beelden neerknielen of deze vereren, want Ik, de Here, ben een jaloerse God, die de zonden van de vaders toerekent aan de kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen van hen die Mij haten. Maar Ik ben liefdevol voor hen die van Mij houden en mijn wetten gehoorzamen.
  U mag de naam van de Here, uw God, niet zonder goede reden gebruiken, want de Here zal degene die dat wel doet, zeker straffen.
  Onderhoud de sabbat als een heilige dag. Zes dagen moet u werken, maar de zevende dag is de sabbat van de Here, een rustdag. Op die dag mag u niet werken. En dat geldt ook voor uw zonen, dochters, slaven—man of vrouw—vee en gasten. Want in zes dagen heeft de Here de hemel, de aarde, de zee en alles wat daarin leeft, gemaakt en Hij rustte op de zevende dag. Daarom zegende de Here de sabbat en maakte er een bijzondere, heilige dag van.
  Heb eerbied voor uw vader en uw moeder, dan krijgt u een lang en goed leven in het land dat de Here, uw God, u zal geven.
  U mag niemand doodslaan.
  U mag geen overspel plegen.
  U mag niet stelen.
  Beschuldig niemand op valse gronden.
  U mag het huis van uw naaste niet begeren en ook zijn vrouw niet, zijn slaaf, zijn slavin, zijn rund en zijn ezel of iets anders dat het eigendom is van uw naaste.’
  Exodus 20:2-17 (Het Boek)


  gemodereerd
 2. Alleen een stelletje idioten denkt dat hun geloof het ware geloof is, terwijl het net als alle andere geloven gewoon ook maar een geloof is. Het is niet meer of beter dan de rest omdat je voor geen enkel geloof concrete bewijzen hebt dat je het bij het rechte eind hebt.


  gemodereerd
 3. Geen woord van afkeuring van Santokhi.
  Maar was het een Jezusbeeld geweest, dan zou hij tot na Pasen nog erover spreken.


  gemodereerd
 4. Wie doet nou zoiets? Het wordt tijd dat, alle mensenrechten ten spijt, degenen die dít kunnen doen, een flinke korting gó krijgen. Lijfstraffen gewoon weer invoeren. Dan leren deze monsters het wel af misdaden te plegen.


  gemodereerd
 5. lijkt wel op beeldenstorm in Nederland 1566 toen de protestanten beelden van heiligen van de katholieken vernielden , echt en in de jaren 1960 – 1990 in Noord Ierland gingen die katholieken en protestanten met elkaar op de vuist duizenden doden , mensen elke religie zowel christenen , moslims , joden , hindoe of welk geloof ook zijn allemaal ike ike ike en de rest kan stikke , alle geloven brengen alleen maar doden


  gemodereerd
 6. die slavenhandelaars waren zeker protestanten , nou zunder focus je daarop , zeeuwen , noord hollanders , werk aan de winkel zunder , of wordt je moe met die gasten ,


  gemodereerd
 7. Rare mensen die dit doen.

  Eerst de Chinezen en dan de Hindoestanen, wie volgt ???

  Deze vernielers levenslang opsluiten, maar dat kost de samenleving een hoop SRD’s.
  Alleen daarom moet de doodstraf weer ingevoerd worden, 1 jaartje maar!
  Het bijkomende voordeel, het ruimt lekker op.~


  gemodereerd
 8. Misschien iemand uit eigen gelederen.
  Om zo anderen een slechte naam te geven.
  Gezien de situatie tussen bevolkingsgroepen hedentendage


  gemodereerd
 9. De Taliban is niet eens actief in Suriname. Hoe kan dit dan ? Welke onverlaat en kasteel is hiervoor verantwoordelijk? Men dient elkaars heiligdommen te respecteren.


  gemodereerd
 10. Sorry, maar welke idioot doet deze dingen?
  Mijn moeder heeft mij geleerd om andermans geloof te respecteren en dat zal ik altijd blijven doen. Ik ben geen Hindoe,maar ben wel blij dat er in Suriname vrijheid van geloof bestaat en zo moet het ook blijven.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES