21-jarige Murtle Jentie meerdere keren door vriend gestoken met dolkmes

4

De jonge vrouw die donderdag werd doodgestoken aan de Hermitageweg in Suriname, is de 21-jarige Murtle Jentie. Ze werd vijf keer door haar vriend J.A. met een dolkmes gestoken.

De redactie van Waterkant.Net verneemt dat het slachtoffer en de verdachte aan de Afobakalaan woonden. Ze liepen haast elke middag naar de Hermitageweg waar de moeder en stiefvader van de verdachte wonen.

Donderdagmiddag liepen ze wederom naar de moeder, waarbij het koppel onderweg verwikkeld raakte in een woordenwisseling. Het werd een beetje heftig, waarbij een buurvrouw het stel aansprak en hen naar binnen stuurde.

Volgens de politie was de stiefvader van de 25-jarige verdachte J.A. door zijn voorbuurman telefonisch in kennis gesteld dat zijn stiefzoon zijn vriendin mishandelde. De stiefvader reed direct naar zijn woning op het voornoemde adres en zag bij aankomst hoe J.A. zijn vriendin mishandelde. Hij riep zijn stiefzoon tot orde, maar J.A. gaf geen gehoor daaraan en haalde een scherp voorwerp tevoorschijn, waarmee hij Jentie een aantal steekverwondingen toebracht.

De stiefvader maande J.A. aan te stoppen anders zou hij zijn vriendin vermoorden, maar de stiefzoon keerde zich om en rende met het scherp voorwerp achter zijn de man aan. De stiefvader zag kans de straat op te rennen en hield zich schuil achter enkele voertuigen die langs de weg geparkeerd stonden. De verdachte J.A. maakte zich via de Brokopondolaan uit de voeten, waarna de stiefvader de politie inschakelde.

De jonge vrouw liep drie steekwonden op in haar linker onderarm en twee in haar buikstreek. Daarnaast vertoonde ze snijverwondingen aan haar rechter hand en linker middelvinger.

Van de steekgrage verdachte ontbreekt nog elk spoor. De politie heeft zijn gegevens en is een klopjacht gestart. Het stoffelijk overschot van de jonge vrouw is na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie in beslag genomen.

Het afgeschermde stoffelijk overschot van de jonge vrouw.


4 REACTIES

 1. Daarom zeg ik ook dat deze bevolkingsgroep te instabiel is om iets te kunnen betekenen voor Suriname. Om dit land op te bouwen is het nodig met stabiele mensen samen te werken. Hun leiders hebben meerdere malen laten zien dat ze geen beleid kunnen maken en of steeds een eigen mening erop nahouden. Triest dat een jong leven zo tot een eind is gekomen.
  gemodereerd

 2. 21 jaar met 2 kinderen. Je moet van rijke huizen komen.
  Geen geld, geen leuke dingen doen, zorgd voor frustratie.
  gemodereerd

 3. Wat een koolzak die Rat!! Hang hem in de hoogste Mahonieboom!! Ik wil wel voor de touw betalen!!
  gemodereerd

 4. Geweld wordt vaker gebruikt door mensen die slecht ontwikkeld zijn.
  Onderontwikkelde mensen kunnen slecht communiceren en worden agressief.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.