13 jaar cel voor Nederlander die man in shishalounge Suriname doodschoot

10
Nederlander die Surinamer in PP Shisha Lounge doodschoot in Amsterdam voor de rechter
De verdachte Surinaamse Nederlander Dafnon Murry van der M.

De Surinaamse Nederlander Dafnon Murry van der M. (36) is vandaag veroordeeld tot 13 jaar cel voor het doodschieten van Roberto (‘Berto’) Kida (30) in 2018 bij de beruchte club PP Shisha Lounge in Suriname.

De straf van de rechtbank Amsterdam is conform de eis van het Openbaar Ministerie. Van der M. zei dat hij uit zelfverdediging heeft geschoten, maar daar ging de rechter niet in mee. Die spreekt van ‘een meedogenloze daad’. “Het slachtoffer had een gezin, hij verwachtte met zijn partner zijn derde kind” tekent Het Parool op.

Van der M. zou na de schietpartij naar Albina zijn gereden alwaar hij de oversteek naar Frans-Guyana maakte. Hij kon niet makkelijk opgespoord worden omdat zijn moeder en stiefvader een valse naam van hun (stief)zoon aan de politie hadden doorgegeven te weten Rudolf Pengel. Dit om de politie op een dwaalspoor te brengen.

Ondertussen kon hij op z’n gemak vluchten naar de Franse kant. Hij reisde door naar Frankrijk. In oktober 2018 arresteerde de Franse politie hem in Parijs op verdenking van cocaïnesmokkel. Hij kreeg daarvoor vijf jaar cel.

Van der M. heeft de Nederlandse nationaliteit. Hij is voor de Surinaamse zaak in februari van dit jaar aan Nederland overgeleverd. Suriname heeft Nederland gevraagd de vervolging van de verdachte over te nemen.


10 REACTIES

 1. ‘een meedogenloze daad’ en dan toch maar 13 jaar cel.
  Stelletje grapjurken zijn jullie daar.
  Geef die vent gewoon een nekschot, maal hem daarna tot gehakt en voer hem dan aan de leeuwen in de dierentuin. Heeft ie dan toch nog een nut bewezen.
  gemodereerd

 2. De moeder en de vader ook oppaken en kennis lan maken in de cellen van Santboma!! Na wan kaolo mama nanga papa den ratten!!!! In mijn optiek zijn zij ook een crimineel of een criminele achtergrond!!! Totaal geen respect voor deze klote ma nanga a pa poentje!! Echte rioolratten in mijn ogen!!
  gemodereerd

 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  13 jaar cel voor Nederlander van Surinaamse afkomst die man in shishalounge Suriname doodschoot.

  Goed dat de Surinaamse justitie aan Nederland heeft gevraagd de vervolging van deze (moordenaar) over te nemen.

  Anders zou advocaat Maureen Nibte hem vrij proberen te krijgen.

  Maar het O.M. in Suriname, moet alsnog tot vervolging van zijn moeder en (stiefvader) overgaan.
  Want beiden probeerden met het verstrekken van een valse naam aan de politie, deze moordenaar te laten vluchten naar Frans-Guyana.
  En ze profiteerden beiden reeds geruime tijd van het drugsgeld van deze (moordenaar).
  gemodereerd

 4. 13 jaar voor koelbloedig moord.Over een paar jaar loopt hij als vrij man rond in nl. Klaar voor een volgende klus.
  gemodereerd

 5. ach met negen jaar is hij daar weer vrij man 2/3 van 13 jaar , maar als deze murry in Nederland iemand had dood geschoten dan had hij zeker 20 jaar gekregen 2/3 van 20 is 14 jaar brommen , maar goed dat hij hier niet berecht is want madam had hem zo vrij
  gemodereerd

 6. A)…GEEN Nederlander !!!! B)…de veroordeelde massamoordenaar en drugscrimineel DDB, loopt al 40 jaar schaamteloos en straffeloos vrij rond.
  gemodereerd

 7. Van mij had hij de doostraf moeten krijgen. Ik vind het niet vreemd dat er zoveel criminaliteit is, in zulke landen. De milde straffen bemoedigen velen aan om ook crmineel te worden.
  gemodereerd

 8. @ Flyer

  Maar DDB heeft geen menselijke gevoelens, hij is de
  ”Duivel zelve”.En de rechters, schijten groen /zwart
  in hun broeken. Chan is de huidige Pres, maar DDB maakt
  uit, wat er moet gebeuren. En daarbij wordt hij geassisteerd,
  door die lontu édé Brunsie.

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.