zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieOndanks verbod wisselt Imex Cambio toch via zijloket

Ondanks verbod wisselt Imex Cambio toch via zijloket

-

Does Travel - naar Suriname

Ondanks het Imex cambio aan de Frederik Derbystraat vanaf 5 september verboden is om het bedrijf van wisselkantoor uit te oefenen, gebeurt dat tot de dag van vandaag nog. Via het zijloket wordt er toch gewisseld.

Buurtbewoners hebben via onze hotline hun bezorgdheid geuit over de illegale opening van de cambio. Waterkant ging op onderzoek uit en daarbij is gebleken dat het wisselkantoor inderdaad geld wisselt.

Klanten krijgen daarbij via een zijloket (foto onder) een bon zonder de naam van het bedrijf. Het gaat om een zogenoemde calculatorbon.

De governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) liet op 3 oktober in een bekendmaking weten dat er aan Imex NV geen vergunning is verstrekt voor het uitoefenen van het bedrijf van wisselkantoor. Het is Imex dus verboden het bedrijf van wisselkantoor uit te oefenen.

“Conform het bepaalde in artikel 5 lid 1c van de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 is het onmiddellijk intredend rechtsgevolg hiervan het verbod ter uitoefening van het bedrijf van wisselkantoor door Imex NV”, liet de CBvS-governor weten.

In een reactie liet de cambio toen weten dat zij met stijgende verbazing kennis genomen heeft van het besluit van de CBvS om niet tot verlenging van haar vergunning over te gaan.

“Imex acht dit besluit volstrekt ongegrond en zal juridische stappen nemen. Imex zal door tussenkomst van mr. Serena Muntslag-Essed de onafhankelijke rechter verzoeken een uitspraak te doen over het onrecht en vermeend doel achter de handelingen en opstelling van de huidige CBvS contra Imex”, aldus het bedrijf in een uitgegeven verklaring.

Via deze poort moeten klanten naar het zijloket lopen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Laten de gasten van centrale bank kijken hoe ze de deviezen omlaag krijgen en de prijzen in de winkel.
  Als je sluit , sluit alle cambio’s


  gemodereerd
 2. Zolang de uitspraak er niet is moeten de medewerkers hun beroepsskills niet verliezen. Dus is het zinnig de activiteiten op een laag pitje voort te zetten.


  gemodereerd
 3. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  Ondanks verbod wisselt Imex Cambio toch via zijloket.

  Was reeds geruime tijd bekend hoor.
  Ook zijn enkele politici in DNA hiervan op de hoogte.
  Ze weten ook bliksemgoed wie de eigenaren van IMEX CAMBIO zijn.

  Binnenkort worden hun volledige namen en foto’s bekend gemaakt.

  Want er zijn nog meer van zulke ILLEGALE WISSELKANTOREN in Suriname.


  gemodereerd
 4. Te dom om te poepen!

  Voor straf dan maar eens al het aanwezige geld doneren aan de kindertehuizen!
  Dan leren ze het wel af!


  gemodereerd
 5. Als IMEX geen vals geld verstrekt en wisselt tegen een gunstige koers, zou het me niets uitmaken of ze wel of geen vergunning, op basis van names and faces, hebben gekregen.


  gemodereerd
 6. waarom verbiedt cbvs dit , omdat die paarse roemer alleen maar paarse cambio’s duld , zodat er geld afgedragen wordt aan paars


  gemodereerd
 7. debby , die overige cambio’s zijn van jou paarse club , nou en als je een koning hebt bij de cbvs , dan wordt er verdiend door jou paarse club


  gemodereerd
 8. @Ariman: antwoord op je vraag ‘wanneer je naar school gaat om nederlands te leren en als je hoger dan de 4e klas komt, mag je commentaar komen leveren’.


  gemodereerd
 9. Cambio’s, de plek in Surbabwe waar je zwart geld kunt witwassen.
  Beleidsmakers hebben hun mond vol van het tegengaan van moneylaundering, maar houden alles in stand, iedereen pikt een graantje mee.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES