maandag, juni 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJustitie en Politie treedt in overleg met Chinese verenigingen

Justitie en Politie treedt in overleg met Chinese verenigingen

-

Does Travel - naar Suriname

Chinese winkeliers in Suriname zijn de roofovervallen op hun ondernemingen beu. Zij willen dat hun veiligheid gegarandeerd is. In dit kader heeft een vertegenwoordiging van diverse Chinese verenigingen waaronder de Suriname Chinese Business Alliance (SCBA) afgelopen zondag een overleg gehad met minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie.

Tijdens dit onderhoud waren ook waarnemend Korpschef Ruben Kensen, de commissaris van politie dhr. Jacott, de parlementariër Wang Chuanrui, de voorzitter van SCBA Ma Xingrui en de bestuursleden, en de vertegenwoordiger van Vereniging van Chinezen uit de provincie Fujian (Fu Jian Tong Xiang Hui) aanwezig.

Op deze vergadering wordt er gesproken over de recente golf van criminaliteit en het aangaan van een samenwerking tussen Chinese ondernemers met het ministerie van Justitie politie ter bevordering van de veiligheid.

De voorzitter van SCBA, Ma Xingrui stelde tijdens het onderhoud dat de burgerij, waaronder ook Chinese ondernemers, hun burgerlijke plicht naar de staat toe vervullen, zoals het betalen van belasting, en zich dagelijks inzetten. “Deze burgers hebben recht op veiligheid en de zekerheid dat de instituten die belast zijn met de veiligheid dit naar behoren doen”, aldus de SCBA-voorzitter.

De SCBA heeft aangegeven een fonds in het leven te zullen roepen ter bevordering van de veiligheid. Verder stelt dhr. Ma voor dat er een samenwerkingsstructuur komt tussen de SCBA en de autoriteiten ter bevordering van de veiligheid.

Minister Amoksi heeft aangegeven dat er vanuit zijn departement reeds maatregelen getroffen worden om het veiligheidsgevoel van de samenleving terug te brengen. Verder zullen meerdere maatregelen in de komende tijd worden geïmplementeerd zoals het in het leven roepen van een werkgroep om de diverse veiligheidsvraagstukken aan te pakken. De SCBA zal gevraagd worden hierin te participeren. “Er zal alles aan gedaan worden om de overvallen te minimaliseren”, aldus de bewindsman. Hij geeft verder aan ook voorstander te zijn van een uniforme sluitingstijd voor de diverse winkels.

Waarnemend Korpschef Ruben Kensen geeft aan dat het garanderen van veiligheid de verantwoordelijkheid is van de KPS en dat een goede samenwerking tussen de autoriteiten en de burgerij op veiligheidsgebied een “must” is. Hij stelt hierom het initiatief van de SCBA op prijs.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Geef de (chinese) ondernemers een vuurwapenvergunning om zich te verdedigen tegen dit ellendig tuig. Wéér een werkgroep in het leven roepen. Waarom? Het is tijd voor actie. Dit roversgeweld moet stoppen. NU!!


  gemodereerd
 2. Allemaal blablablablabla. Kom met echte maatregelen. Voer de doodstraf weer in. Jullie doen alsof een roofoverval een hele normale zaak is. Probeer een keer te roven in saudi arabie, china, singapore, maleisie en dat soort landen. En zal je zien wat er gebeurd. Daarom zijn de roofovervallen in deze landen nulkommanul. Rovers worden door friends en familie beschermd in su omdat ze geld binnenhalen en dan klagen jullie dat het slecht gaat in het land. Gebruik jullie hersens een keer om te weten waarom het slecht gaat. Investeerders en toeristen blijven weg.


  gemodereerd
 3. chinese ondernemers jullie kunnen jullie beter zelf stijgt gaan bewapenen , want van amoksi hoeft u niets te verwachten , hij slaapt al meer dan 28 maanden , echt niets is er verbeterd , hij lult en lult en met jullie lult hij ook , als hij echt wat wilt doen dan moet hij madam oppakken , want die krijgt iedere rover , iedere pedofiel en vele moordenaars vrij , want door madam en door uw niet optreden amoksi stijgt de criminaliteit


  gemodereerd
 4. Een punt van aandacht is ook aanpassing v d wetgeving. Stel een minimum straf van 5jr in voor overvallen en als er gewonden min 10jr en als er doden zijn meteen levenslang Het is gebleken dat het steeds dezelfde beesten zijn die blijven roven dus moeten ze voor lange tijd uit fe gemeenschap gehaald wprden.
  Gevangenen moeten ook iet verzorg worden met belastinggeld maar laten ze werken voor hun eten…..genoeg wegen die onderhouden moeten worden….laten ze ket kogel aan hun poten geketend de straten blote kavels schoonmaken. KPS heeft geen geld voor meer politie auto’ s etc dus moet het anders aangepakt worden


  gemodereerd
 5. Het blijft maar praten onder deze regering. Geen woorden maar daden willen we zien. Er moet een elite eenheid komen die deze overvallers tot diep in de jungle achtervolgen. Maak een grens, zodat deze overvallers niet zomaar heen en weer kunnen naar de stad. Bij de grens moeten ze worden gecontroleerd op ID en wapens. Zet desnoods het leger in, die doet op dit moment ook niks. Want zo kan het echt niet langer. Want iedereen weet wie achter deze overvallen/moorden zitten.


  gemodereerd
 6. Deze overleg met Jus /Pol beschouw ik als alléén als loze
  belofte van Amoksi Alesi. Hiervoor wordt weer een werkgroep
  in het leven geroepen, en doet deze werkgroep natuurlijk niet
  gratis! Geeft alle zakenlieden een wapen vergunning, klaar is kees, wel mededelen dat dit alléén gebruikt moet worden als
  het nodig is! ”Yé kon lul, da mo sakka yu ventiel gi yu”.
  En alle gespuis vogelvrij verklaren, zonder aanziens van
  Etnische achtergrond! Yé kon ”lul” bang klari, de volgende.
  Dan hebben de straathonden tenminste te vreten in SU.
  Volgens mij ben ik wederom ”op spam gezet,” kan geen reactie
  lezen, en mijn mening worden weggemoffeld.

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 7. Minister Amoksi heeft aangegeven dat er vanuit zijn departement reeds maatregelen getroffen worden om het veiligheidsgevoel van de samenleving terug te brengen. Verder zullen meerdere maatregelen in de komende tijd worden geïmplementeerd zoals het in het leven roepen van een werkgroep om de diverse veiligheidsvraagstukken aan te pakken.

  Welke maatregelen dan?? En die werkgroep in het leven roepen zet totaal geen zoden
  aan de dijk Moks-Aleisie. Je krijgt van mij een speldje, die van het brevet van onvermogen!
  Je bent sinds je aantreden totaal ongeschikt voor de functie.
  Dat je het nog altijd niet doorhebt,…ie ede tranga foe troe!
  Als opperhoofd van een stam in de boes-boesie zou je het beter doen!


  gemodereerd
 8. Iedereen wil dat amoksi vertrekt en toch blijft hij zitten, hij deugt voor geen centimeter.


  gemodereerd
 9. Per klantbezoek moeten de Chinezen een bijdrage van 1 Srd heffen. Om betere veiligheidsmaatregelen te kunnen treffen.


  gemodereerd
 10. Elke Chinese winkelier, onder de toonbank, gewoon een geladen dubbelloops jachtgeweer met hagel.

  Succes verzekert.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES