maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijNiet alle Chinese ondernemers houden deuren gesloten

Niet alle Chinese ondernemers houden deuren gesloten

-

Does Travel - naar Suriname

Ondanks de Suriname Chinese United Association (SCUA) al haar leden en sympathisanten die een zakelijke onderneming exploiteren heeft opgeroepen om vandaag de deuren uit protest gesloten te houden tot 13.00 uur, blijkt dat een aantal ondernemers hun zaak normaal hebben geopend.

Zo is de bekende Gompie’s Shopping Center in Paramaribo-Noord normaal open. Een aantal supermarkten in Paramaribo en Wanica zijn ook open. Het overgrote deel van de ondernemers heeft wel gehoor gegeven aan de oproep van de vereniging.

Het veelvuldig voorkomen van inbraken, berovingen en overvallen bij voornamelijk Chinese ondernemers, al of niet gepaard gaande met brute mishandelingen en of moord, wekt grote verontwaardiging en baart grote zorgen bij de leden en het bestuur van de SCUA.

Om haar diepe medeleven te betuigen aan alle slachtoffers van criminaliteit, had de vereniging opgeroepen om vandaag de deuren gesloten houden tot 13:00 uur.

Op 3 december werd dhr. Lin Yuliang, voorzitter van de Fujian sociale vereniging, op weg van zijn winkel in Langatabiki, beroofd en vermoord. Enkele dagen later, op 14 december, werd mw. Chen Yuanlan, houder van een kleine supermarkt, tijdens normale werktijden, eveneens beroofd en vermoord.

De SCUA dringt er sterk bij de Surinaamse regering op aan, om onmiddellijk meer middelen en manschappen beschikbaar te stellen om de veiligheid van alle burgers te verbeteren en te waarborgen.

“Tegelijkertijd vragen wij de relevante wetgevende organen om enkele bepalingen van het wetboek van strafrecht zodanig te wijzigen, opdat er zwaardere straffen komen voor criminelen, om zodoende het crimineel gedrag te ontmoedigen. Tenslotte, hopen wij dat de politie voortvarend te werk gaat om zo snel mogelijk de zaken op te lossen en de daders voor het gerecht te brengen om het recht te laten zegevieren en de zielen van de slachtoffers te troosten”, aldus SCUA-voorzitter Li Xue Xiong.

President Chandrikapersad Santokhi heeft gisteren verhoogde surveillance voor aanpak van de criminaliteit bekendgemaakt. Hij liet weten dat er maatregelen getroffen zullen worden om de daders op te sporen, te berechten en bestraffen voor de gepleegde daden.

“Alle veiligheidsdiensten zijn in verhoogde staat van paraatheid om zowel opvallende en onopvallende surveillance uit te voeren. Er zal ook extra controle plaatsvinden, waarbij indien nodig voertuigen zullen worden onderzocht. Er zal alles aan worden gedaan om de veiligheid te garanderen en dat criminelen met alle ten dienste staande middelen zullen worden opgespoord en berecht”, aldus het staatshoofd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Chantokhi wij horen sinds het zelfde verhaal, waarom verhoogd u de straffen niet. Er zijn rovers de gevangenis als een hotels ziet, om de haverklap zitten ze binnen of buiten.


  gemodereerd
 2. De beste oproep zou zijn dat alle Nieuwe Chinezen hun deuren het hele jaar en de jaren daarna voorgoed dicht houden in Suriname.


  gemodereerd
 3. Ik zie in heel Sur berovingen en moorden. De geldwisselaar in Albina was geen chinees. Er zijn dagelijks berovingen met moord alleen de regering ziet het niet. Achterlijk, dom, blind of het kan ze geen moer schelen


  gemodereerd
 4. Gompie en alle andere ondernemers die hun deuren geopend hebben zijn verraders. Ik hoop dat jullie veel verkocht hebben en het geld tien- of meervoudig verliezen. Geldzucht heeft gemaakt dat jullie de deuren geopend hebben.


  gemodereerd
 5. Met deze actie bereik je niks!! De rovers liggen hier niet wakker van!! Zij kunnen met water en dree brede weken overleven en als het niet anders kan, doden zij de ratten voor vreten!!
  De oplossing is!! Pak hun op en schiet hen gelijk dood!! Hiermee zijn velen al veilig gesteld! 1 Rat kan al een heleboel schade aanrichten!! Dus voordat zij de schade aanrichten met Gif voeren en dat gif heet 9,5 mm kogel in hun kop doorzeven!!


  gemodereerd
 6. Met deze actie bereik je niks!!! De oplossing is!! Pak hen op en schiet ze gelijk dood!! Hiermee zijn velen al veilig gesteld! 1 Rat kan al heleboel schade aanrichten! Niet voor niets heb je rattengif. De rovers liggen hier niet wakker van!! Zij kunnen met water en dree brede weken overleven!! Dus voordat zij de schade aanrichten, met Gif voeren en dat gif heet 9,5 mm kogel in hun kop doorzeven!


  gemodereerd
 7. dus niet alle chinese ondernemers zijn op een lijn , maar dat zie je hier ook in Suriname bij elke bevolkingsgroep


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES