500.000 euro uit auto gestolen, moeder verdachte in vrijheid gesteld

11
euro

De 48-jarige Nolda P. is maandag na de rechtmatigheidstoets door de rechter-commissaris in Suriname in vrijheid gesteld. Haar zoon Chivon P. was op 25 september in verzekering gesteld op verdenking van inbraak in een zwartgelakte Toyota Lexus aan de Welgedacht C-weg. Hierbij was er volgens de benadeelde 500.000 euro uit de auto buitgemaakt.

Vernomen wordt dat de persoon in kwestie een groot perceel had verkocht. Hij had het gigantisch bedrag in zijn auto bewaard. Kennelijk heeft een van zijn arbeiders de info doorgeven aan de daders. In die auto-inbraakzaak werden toen vier verdachten aangehouden.

Omdat moeder Nolda P. daags na de inbraak een nieuwe auto had aangeschaft, rees het vermoeden bij de politie dat het voertuig door Nolda uit de buitgemaakte 500.000 euro was gekocht.

Het voertuig van moeder Nolda, dat door haar zoon Chivon werd bestuurd, is bij zijn aanhouding door de Surinaamse politie in beslag genomen.

De advocaat van Nolda, Maureen Nibte, gaf aan dat haar client in Frans-Guyana woont en werkt. Ze komt vaak naar Suriname. Verder gaf de raadsvrouw aan dat Nolda nauwelijks contact heeft met haar zoon. De auto had ze gekocht met haar eigen spaargeld en niet met het gestolen geld.

De zoon van Nolda heeft het voertuig van zijn moeder ongevraagd meegenomen. Terwijl hij deelnam aan het verkeer werd hij door de politie aangehouden, waarna het voertuig in het belang van het onderzoek in beslag werd genomen.

De advocaat gaf aan dat er dus thans geen dringende noodzaak is om haar cliënt Nolda nog langer aan te houden en zij verzocht de rechter-commissaris om haar cliënt in vrijheid te stellen. Dit verzoek werd gehonoreerd en de vrouw werd maandag op vrije voeten gesteld.


11 REACTIES

 1. nou die moeder is geen haar beter , spaargeld waarvan , en dat ze op bezoek komt en die zoon kan gewoon de auto meenemen , ze zal hem de auto sleutel wel hebben gegeven , misschien was die moeder wel tipgever , en madam speelt weer mooi weer en de rechter commissaris trapt er weer in , paarse toestanden
  gemodereerd

 2. 500.000 Euro In Auto Gestolen.

  Zijn We Allemaal Gek Geworden.
  Waar Komt Dit Geld Vandaan
  gemodereerd

 3. Dit verhaal rammelt aan alle kanten. Het stinkt en nibte ook. Die vrouw Nolda woont en werkt in Frans Guyana en komt een auto in Suriname kopen? Worden er in fr.G. geen auto’s verkocht? Hoe komt nolda aan zoveel spaargeld? Heeft ze bankafschriften overlegd? 500.000 euro cash! Dit geld is zo zwart als roet/houtskool.
  gemodereerd

 4. De wereldberoemde criminele “nazatenmentaliteit”. Alle fatsoensnormen en waarden overboord voor geld.
  gemodereerd

 5. Maar dan die halve miljonair moet in die gevangenis?
  Misschien hij kan ook daar die bloemen buiten zetten.
  gemodereerd

 6. Forumleden/Reageerders, Odi Odi.

  500.000 euro uit auto gestolen, moeder verdachte in vrijheid gesteld. werd c
  Dus zo’n enorm bedrag na verkoop van een GROOT PERCEEL in je eigen auto opbergen.

  Vreemde TORI zou wijlen Harry Yong Loi zeggen.
  En het geld werd bij de verkoop zonder tussenkomst van een NOTARIS door de KOPER aan de VERKOPER overgedragen.
  Want bij de verkoop van een perceel moet ook een recente Glis-uittreksel worden overlegd.

  Dus zo wordt ook DRUGSGELD WIT gewassen.
  Moeder van een verdachte die (vermoedelijk) betrokken zou zijn, werd door tussenkomst van de bekende advocaat Maureen NIBTE voorlopig in vrijheid gesteld.

  Want volgens deze advocaat is haar cliënte een hardwerkende vrouw die in Frans-Guyana woont en werkt en ook VEEL EURO’S elke maand verdient.
  Ze heeft zelf met haar duur verdiende Euro’s haar NIEUWE AUTO gekocht.

  Maar heeft ze dit ook kunnen aantonen? Laat ik aan advocaat Maureen Nibte over.
  Waar ze haar nieuwe auto heeft gekocht is ook niet bekend gemaakt.

  Advocaat Maureen Nibte krijgt bijna iedereen vrij bij de Rechtbank in Suriname.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.