maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPresident Santokhi: "Er gaat verbetering komen in Suriname"

President Santokhi: “Er gaat verbetering komen in Suriname”

-

Does Travel - naar Suriname

Er gaat verbetering komen in Suriname. Langzaam maar zeker zien we de veranderingen”. Zo sprak president Chandrikapersad Santokhi op zaterdag 17 december 2022 de aanwezigen toe tijdens de jaarafsluiting van het districtscommissariaat te Saramacca. Het staatshoofd heeft aangegeven dat hij zich ervan bewust is dat de samenleving moeilijke tijden doormaakt, maar dat deze in het komend jaar zullen veranderen.

Volgens president Santokhi zal 2023 een beter jaar worden met het prudent beleid van de regering door te sparen en met steun van de Inter-American Development Bank (IDB). “Nu zal de regering teruggeven aan de samenleving”. Het staatshoofd merkt op dat er gedacht wordt aan de mensen die het heel zwaar hebben en dat de regering hen tegemoet zal komen. Personen die minder dan SRD 6.500 verdienen, zullen financiële ondersteuning krijgen van de regering.

Het Surinaamse staatshoofd zegt dat het creëren van goedkoop kapitaal voor woningbouw, in 2023 ook op het programma staat. “We hebben dit jaar in alle districten grond uitgegeven. Volgend jaar starten we met een bouwfonds, zodat wij als regering, degenen die een stuk grond hebben gehad, ook kunnen steunen met de bouw van hun huis”, aldus president Santokhi.

Ook geeft hij aan dat de afgelopen 2 jaren zwaar waren, maar dat we nu gaan voor winst. Hij bedankte eenieder voor alle ondersteuning die de regering in het haast afgelopen jaar heeft mogen ervaren en wenste de aanwezigen een fijne jaarafsluiting en een productief 2023 toe.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

19 REACTIES
 1. Verbetering voor wie?? Wat voor exportbedrijven zijn er gekomen??
  Alles wat Su had heb je vernield
  Leef door in je sprookje met je fata morgana. Jij hebt het volk uitgebuit. Zwijg dus liever.
  Het land is vies vol rovers en grootste drugsland


  gemodereerd
 2. Geen Woorden, Maar Daden

  Laat Het Licht Schijnen En Zichtbaar Zijn Bij De Surinamers

  Zij Verdienen Het


  gemodereerd
 3. Debby 19 december 2022 Bij 06:14
  Verbetering voor wie??

  Debby voor een ieder en ook voor jou bedoeld!!


  gemodereerd
 4. Het gaat bij veel Surinamers (zeker de stadsmongool, maar ook bij dorpsidioten) altijd om het eigen belang, hoeveel heb ik kunnen krijgen, hoe lang kan ik profiteren?
  Mede door hun zeer lage opleidingsniveau, zijn ze zich er totaal niet van bewust hoe slecht het land er economisch voorstaat. Ze kunnen niet eens je eigen broek ophouden, voeren geen barst uit, maar leveren wel kritiek…
  Diegenen die hard werken, hoor je niet, want die hebben het te druk met werken!


  gemodereerd
 5. @Debby ik ben geen aanhanger en ook geen vrijpleiter van geen enkele regering maar volgens mij lag alles al op zijn gat toen de huidige regering aantrad. Dus Debby niet steeds maar weer die domme reacties omdat je een andere partij bemint, en ja alles ligt nu op zijn gat maar jij lag al langer op je gat!!!


  gemodereerd
 6. We gaan het meemaken. De verlichting zou al na 90 dagen te merken zijn…! Nu krijgen we nogmaals de profetische woorden van onze opper lukuman Chan Santhoki, het word in 2023 beter vertoeven in zijn Suriname…! Laten we het hopen, want nog meer verhogingen van prijzen, zal een hoge tol eisen van dit prachtig land en zijn inwoners….


  gemodereerd
 7. Ik moet het nog zien gebeuren, maar in ieder geval ben ik hoopvoller gestemd dan toen die @#$& massamoordenaar ons vertelde dat er een spoorlijn zou komen van Paramaribo naar Onverdacht, dat er 8000 woningen gebouwd zouden worden en dat Suriname binnen 5 jaar een tweede Dubai zou worden.


  gemodereerd
 8. Weer heeft Debby gelijk

  De negerhut van oom Chan heeft gesproken Oef
  Nog wat meer fabeltjes uit de Fabeltjeskrant toveren

  O O ooo ooo ooo wat hebben wij het goed voorelkaar

  Van Geleend geld Surinamers een sigaar uit eigen tabakskwekerij geven. De staat verder in de schuld Ipv de olie concessies tegen het allerhoogste bod verhuren met beperkte productie en een enorme milieuborgsom ( Ipv verkopen) die constructie leverd miljarden op

  Toevallig hebben Arabieren daar miljarden voor over en de technologie, mensen om srpersoneel op te leiden, en na 10 jaar kennis kan SR de boel langzaam zelf overnemen

  Nee de kloothommel gaat duur lenen

  Jammer die graaier


  gemodereerd
 9. Debby 19 december 2022 Bij 06:14

  Verbetering voor wie?? Wat voor exportbedrijven zijn er gekomen??
  Alles wat Su had heb je vernield
  Leef door in je sprookje met je fata morgana. Jij hebt het volk uitgebuit. Zwijg dus liever.
  Het land is vies vol rovers en grootste drugsland

  ====================================================

  Nee, je kijken naar de oorzaak. De NDP heeft het land tot op het bot vernietigd. Geloof je nu zelf dat je de schade binnen 3 jaar kan oplossen. Venetiaan heeft er 15 jaar over gedaan.
  Excellentie Santhoki zit op de goede weg. Alleen door hardwerken en goed beleid kan het land weer boven op komen.


  gemodereerd
 10. Het komt nooit meer goed met Suriname. Wie er ook zal regeren.
  Het land is nl al in handen van de Brazilianen, Chinezen en Haïtianen en is niet meer te verenigen.
  Ik zie binnen 10 jaar een splitsing van Suriname in 3 gebieden ontstaan.


  gemodereerd
 11. Santhoki: Hou toch op met het blijven roepen van gekke dingen.
  Je maakt je zelf met de dag ongeloofwaardiger.

  Kap het ermee hoor.


  gemodereerd
 12. Debby@ Bouterse SUPER met zijn ratten aanhang die hebben het land leeggeroofd!!!!!
  En lening na lening .
  Wat heeft die man het goed gedaan .
  Laat me niet lachen het is om te janken


  gemodereerd
 13. @ Debby

  Je bent dom en blijft dom, het enigste wat hij nog niet vernield
  heeft is jou! Probeer nou te eens begrijpen dat hij in 2 jaar tijd niet alles kan recht zetten. Wat jou baas in 20 jaar naar de klote heeft geholpen, kan deze Chan niet in 2 jaar realiseren.
  Jou baasje heeft en zijn 40 rovers hebben zich verrijkt, maar
  dat ontken je ! Ten tijde van je baasje was het land ook niet schoon, dus je lult gewoon uit je vette nek. Om maar te zwijgen
  over het drugs, jou baas moet hiervoor zelfs nog naar de gevangenis. Dus jij moet lekker zwijgen, hierover! (Don Kaw)

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 14. debby , niet voor jou lul , en hebt jij niet vanuit de bijlmer ons land vernietigd , om die landvernietigers , de ndp te helpen , en lul zwijg , en hebt jij wel eens gehoord van de mond snoeren , hier worden chinese ondernemers vermoord door jou aanhangers , voor 100 srd buit , jou vriend ddb heeft gezegd in ocer jeugd grijp de wapens , en dit is het gevolg , ben jij nu blij dat de woorden van jou vriend onschuldige Surinamers worden vermoord , en lul jou vriend heeft in 1980 — 1982 — 1987 honderden onschuldige Surinamers vermoord , mannen , vrouwen en zelf kinderen , ben jij trots op jou vriend ddb


  gemodereerd
 15. Er zal pas verbetering komen, wanneer deze dwaas geen president meer is en kundige personen het bestuur van het land overnemen.
  De periode Chan is voorbij. Adieu


  gemodereerd
 16. Theater blablablabla heeft haar deuren weer geopend. Pres, het zou dit jaar gebeuren, dat het goed zou komen en nu komt U met een voorspelling voor volgend haar. Wat gebeurt er allemaal. Waar gaat de groei vandaan komen, via weer een lening die wij niet willen aflossen. De mensen die hulp nodig hebben die staan in de rij van nergens. De groei komt in handen van de mensen die het al breed genoeg hebben. Wat gaat u daar tegen doen, wat gaat u doen dat de groei naar de armen gaat in plaats van naar de sukkelige ambtenaren, de goede niet nagesproken, op hoge posten die niks of weinig doen, die niet weten dat zij niet alleen op de winkel dienen te passen maar ook productief, creatief, pro actief moeten zijn. Die het ambtenarenapparaat goed moeten leiden. Een bevolking van nog geen 700.000 inwoners met een ambtenaren bestand van meer dan 40.000. Dus pres pé a groei ó kmopo. Wéér het volk afknijpen op verzoek van het buitenland.


  gemodereerd
 17. 20-12-2022″…@mst*dam,Holl@nd. Nederland is verplicht herstelbetalingen te geven áán Suriname,want zij waren in strijd met art,20 ..van De Universele Verklaring Van De Rechten Van De Mens..!


  gemodereerd
 18. president er zal zeker verbetering komen , maar het kan sneller , uw belofte was wij pakken die lui van de vorige regering aan die miljarden hebben gestolen , en dat het gestolen geld weer voor de burger gebruikt kan worden , nou na 28 maanden is hoefdraad nog steeds niet opgepakt , en al die ndp kopstukken die voor het gerecht gesleept zijn lopen nog gewoon vrij rond , en het grootste struikelblok is bouterse de ex president die hier de regie aangaf , president zo lang u die bouterse met zijn ndp gewoon hun gang laat gaan komt er geen verbetering en 2025 is al in het vizier , als u zich niet aan de beloftes houd zal het zo kunnen dat u van een koude kermis thuis komt


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES