maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijChinese ondernemers houden morgen uit protest deuren halve dag gesloten

Chinese ondernemers houden morgen uit protest deuren halve dag gesloten

-

Does Travel - naar Suriname

Het veelvuldig voorkomen van inbraken, berovingen en overvallen bij voornamelijk Chinese ondernemers in Suriname, al of niet gepaard gaande met brute mishandelingen en of moord, wekt grote verontwaardiging en baart grote zorgen bij de leden en het bestuur van de overkoepelende Chinese vereniging, Suriname Chinese United Association (SCUA).

Om haar diepe medeleven te betuigen aan alle slachtoffers van criminaliteit, zullen de leden en sympathisanten van de vereniging die een zakelijke onderneming exploiteren (waaronder warenhuizen, supermarkten, restaurants, etc.) dinsdag de deuren gesloten houden tot 13:00 uur.

Op 3 december werd dhr. Lin Yuliang, voorzitter van de Fujian sociale vereniging, op weg van zijn winkel in Langatabiki, beroofd en vermoord. Enkele dagen later, op 14 december, werd mw. Chen Yuanlan, houder van een kleine supermarkt, tijdens normale werktijden, eveneens beroofd en vermoord.

De SCUA dringt er sterk bij de Surinaamse regering op aan, om onmiddellijk meer middelen en manschappen beschikbaar te stellen om de veiligheid van alle burgers te verbeteren en te waarborgen.

“Tegelijkertijd vragen wij de relevante wetgevende organen om enkele bepalingen van het wetboek van strafrecht zodanig te wijzigen, opdat er zwaardere straffen komen voor criminelen, om zodoende het crimineel gedrag te ontmoedigen. Tenslotte, hopen wij dat de politie voortvarend te werk gaat om zo snel mogelijk de zaken op te lossen en de daders voor het gerecht te brengen om het recht te laten zegevieren en de zielen van de slachtoffers te troosten”, aldus SCUA-voorzitter Li Xue Xiong.

President Chandrikapersad Santokhi heeft vandaag verhoogde surveillance voor aanpak van de criminaliteit bekendgemaakt. Hij zegt dat er maatregelen getroffen zullen worden om de daders op te sporen, te berechten en bestraffen voor de gepleegde daden.

“Alle veiligheidsdiensten zijn in verhoogde staat van paraatheid om zowel opvallende en onopvallende surveillance uit te voeren. Er zal ook extra controle plaatsvinden, waarbij indien nodig voertuigen zullen worden onderzocht. Er zal alles aan worden gedaan om de veiligheid te garanderen en dat criminelen met alle ten dienste staande middelen zullen worden opgespoord en berecht”, aldus het staatshoofd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. En de Chinezen denken door een half dag de winkel
  dicht te gooien, dat alles opgelost zal worden. Het
  beste is, allemaal een wapen vergunning aanvragen.
  En de saka saka,s gewoon als beesten neerknallen.
  Kan je niet schieten, vraagt dan een vergunning voor
  (van) een machine geweer, mist nooit als je ermee schiet!

  sari tori

  Jacko


  gemodereerd
 2. President extra maatregel is een tijdelijke oplossing, waarom voert u geen zwaardere straffen uit, net als in Dubai of andere islamitische landen.


  gemodereerd
 3. Verschrikkelijk wat deze Chinese ondernemers is overkomen. Weet nog wel dat een groepje Chinese criminelen zichzelf zwart had geschminkt en later ontmaskerd werd: met andere woorden anderen mogen wel misdaden plegen, zolang de creool maar de schuld daarvan krijgt. Evengoed valt het geweld tegen de Chinezen niet goed te praten en is af te keuren.


  gemodereerd
 4. Winkeldeuren gesloten tot 13.00 uur? De rovers lachen zich kapot. Dit stelt toch niets voor? Willen de ondernemers tenminste iets bereiken, dan moeten ze de winkels een week lang sluiten. Grettle of turtle huppelepup blèrde dat 2 dagen niet kan, want december is een drukke maand. Ja, zeker voor het geboefte. Als de winkeliers hun deuren een week sluiten zal iedereen merken dat ze niet buiten deze hardwerkende mensen heen kunnen en hopelijk laat het gespuis ze met rust.


  gemodereerd
 5. Ben bang dat deze maatregel geen zoden aan dijk zal zetten.
  Het roversvolk laat zich niet tegenhouden door sluiting van een halve dag.
  De situatie schreeuwt om drastische maatregelen (zwaardere straffen en betere beveiliging)
  Ondertussen ligt Moks-Aleisie als Min.van JustPol in z’n hangmat,…..bij te komen van
  z’n her-heri.


  gemodereerd
 6. Jammer voor de Chinese ondernemers. Ik keur het gedrag van de criminelen ook niet goed. Dit mag niet en kan niet, om hardwerkende mensen van het leven te beroven.
  Maar hetzelfde gebeurt in China met de vele Afrikanen en andere gekleurde mensen die worden vermoord en of mishandeld.
  Die Chinezen hebben ook een hele grote racistische DNA-streng naar zwarte mensen.


  gemodereerd
 7. Rond de bouw van de Stuwdam en het klooien aan de watergang van de Suriname rivier, kwamen er steeds meer binnenlandbewoners naar de stad om inkopen te doen en zo gauw weer naar tapsé te vertrekken. De vrouwen herkende je aan de felgekleurde BH;s boven een kleurrijkere pangi. Ik die tijd mocht ik van mijn opvoeders niet meer alleen in de omgeving Saramaccastraat komen om familie bij Bata in de buurt te bezoeken. Ik werd ban gemaakt met ontvoering naar het binnenland door die “Bosmensen” . Normaal gesproken zou ik juist doen wat me verboden werd maar niet toen.
  De angst die ons toen werd aangepraat is mi toen nooit bewaarheid geworden. Maar nu is het schrikbewind erger en zeer bloedig.
  Waarom al dat roven en moorden om een ander zn zuurverdiende eigendommen en leven te ontnemen?
  Soms bekruipt mij het gevoel dat deze generatie criminelen teveel bushmeat hebben gegeten ( wat je eet ben je ook zelf) en dat ze steeds MOETEN roven om te overleven.
  Voor mij geen ksababrede enz geen houtsnijwerk enz en ook geen goud want overal kleeft bloed van onschuldigen aan.
  Ik heb te doen met de winkeliers die steeds uitgemoord worden door dezelfde figuren.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES