zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieTV: Amber ziet wat de recessie doet met Suriname

TV: Amber ziet wat de recessie doet met Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vanavond, zondag 18 december, is op de Nederlandse TV de tweede aflevering te zien van de serie ‘Alles is Famiri‘. Daarin gaat Amber Kortzorg op een persoonlijke reis naar Suriname, het land van haar vader. In deze aflevering ziet Amber wat de recessie doet met Suriname.

Tot een jaar of tien geleden had Suriname een florerende economie, die sterk leunde op de mijnbouw. Door dalende prijzen op de wereldmarkt belandde Suriname in een recessie en gaat het dus niet goed met de Surinaamse economie

Amber ontmoet mensen die de moed erin proberen te houden. Maar om de eindjes aan elkaar te knopen moeten ze soms wel twee of drie baantjes zien vol te houden. Ze gaat matjokken, de Surinaamse variant van het door Chinese immigranten geïntroduceerde mahjong, met de familie van Macy en haar vriendinnen. Die blijven lachen, maar zijn de economische malaise helemaal zat.

De Chinezen zitten in Suriname vooral in de handel en de horeca. Daarnaast wonen er veel Brazilianen, die zich in Suriname hebben gevestigd tijdens de goudkoorts. Nog steeds is goudwinning belangrijk voor de landseconomie, maar Kortzorg ziet dat het milieu hiervoor een hoge prijs betaalt.

De opbrengst van de goudvelden staat in schril contrast met de milieuschade die het aanricht. Wat is welvaart eigenlijk, vraagt Amber zich af, in dit mooie, maar gehavende Suriname?

Uitzending: zondag 18 december van 20:22u – 21:07u op NPO 2 (BNN Vara)

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. De regering die er nu zit heeft 1 doel. Stelen zo veel ze kunnen omdat ze na 2025 het land Sur verlaten. Plunderaars zijn het.
  Domme Brunsie ziet niet dat hij nergens naartoe kan en ons paradijs nu helpt vernielen.


  gemodereerd
 2. “Tot een jaar of tien geleden had Suriname een florerende economie”

  Heb ik wat gemist of zo.
  Suriname kon en kan nog steeds zijn eigen broek niet ophouden!


  gemodereerd
 3. nou nogmaals hebt jij je roots gevonden , want jou vader was toch terug gegaan naar suriname om andere vrouwen te bevruchten , want dat doen die afro mannen , echt jij bent alleen hier om sensatie te zoeken , nou ga maar weer terug hoor


  gemodereerd
 4. @WAT 19 december 2022 Bij 01:22
  nou nogmaals hebt jij je roots gevonden , want jou vader was toch terug gegaan naar suriname om andere vrouwen te bevruchten , want dat doen die afro mannen , echt jij bent alleen hier om sensatie te zoeken , nou ga maar weer terug hoor

  WAT een negatieve bullshit, man. Get a life!
  Je klinkt als een rechtsextremistische blanke man!
  Shame on you!

  Deze dame maakt met hart en ziel, een reportage over Suriname, waarin ze op zoek is naar haar roots. Dit doet zij zonder sensatiezoekerij, met veel liefde voor Suriname en dan toch met ‘stront’ naar haar smijten. Geen wonder dat Suriname is, wat het nu is.


  gemodereerd
 5. @WAT 19 december 2022 Bij 01:22
  nou nogmaals hebt jij je roots gevonden , want jou vader was toch terug gegaan naar suriname om andere vrouwen te bevruchten , want dat doen die afro mannen , echt jij bent alleen hier om sensatie te zoeken , nou ga maar weer terug hoor

  WAT een negatief geklets, man. Get a life!
  Je klinkt als een rechtsextremistische blanke man!
  Shame on you!

  Deze dame maakt met hart en ziel, een reportage over Suriname, waarin ze op zoek is naar haar roots. Dit doet zij zonder sensatiezoekerij, met veel liefde voor Suriname en dan toch met ‘stront’ naar haar smijten. Geen wonder dat Suriname is, wat het nu is.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES