Sint Maarten zal excuses voor slavernij afwijzen

24
Sint Maarten zal excuses voor slavernij afwijzen
Premier Silveria Jacobs. © Government Government of Sint Maarten

Sint Maarten zal de excuses voor het slavernijverleden, die het Nederlandse kabinet maandag mogelijk zal maken, afwijzen. Dat heeft de minister-president van Sint Maarten Silveria Jacobs laten weten.

Op Sint Maarten en Curaçao wordt die dag opgeroepen tot demonstraties, meldt het Algemeen Dagblad.

Premier Jacobs is ontevreden over het gebrek aan overleg. Haar regering heeft een adviescomité opgericht die in gesprek gaat met bewoners. Pas daarna zal het eiland een standpunt innemen, schrijft de krant vanmorgen.

“We hebben duidelijk gemaakt dat we geen excuses accepteren voordat onze adviescommissie daarover overleg heeft gehad en we als land een discussie hebben gevoerd”, stelt ze.

Jacobs wil ook nog antwoord op een brief met vragen die ze begin deze week naar Den Haag heeft gestuurd.

In Suriname had minister Kaag een ontmoeting met de Surinaamse president:


24 REACTIES

 1. Als Rutte uit eigen beweging een excuus boodschap uitspreekt moeten deze zogenaamde excuses categorisch van de hand worden gewezen.

  Als Rutte geen rekening wenst te houden met de overzeese gebiedsdelen en Suriname dan mag Rutte zijn excuses in zijn …. stoppen.

  Meneer Rutte ik wens jou maandag aanstaande heel veel succes.
  gemodereerd

 2. Dan bied Rutte excuus aan alle landen en de inwoners en zegt hij er nadrukkleijk bij muv
  Maarten . Dat Sint kunnen we wel weglaten
  gemodereerd

 3. Nou,dan krijgen jullie het per post.Nog begrijpen de vierde klassers niet dat NEDERLAND NERGENS TOE VERPLICHT IS.
  gemodereerd

 4. Oooh, dan niet!
  Boeije!

  Wordt het niet eens tijd dat dit corrupt zooitje onafhankelijk wordt.
  Elk jaar na een windvlaag eisen ze geld. Dit geld wordt nooit aan de bevolking besteedt maar opgevreten door de bestuurders.
  Typisch!

  Afstoten deze bodemloze graaiput.
  gemodereerd

 5. Geef ze een schop op hun kon. ipv excuses. Ondankbaar volk. Nu begrijp je waarom hun eigen stamhoofden hen als slaven verkocht hadden. Hun voorouders luisterden toen al niet naar de stamhoofden. En die dachten, opgeruimd staat netjes en bovendien houden we nog wat over eraan. Het waren de crimineel ingestelde lieden die door de dorpshoofden als slaven werden verkocht. Met hun vrouwen en kinderen erbij. Die dorpshoofden waren best barmhartig en haalden families niet uit elkaar.
  gemodereerd

 6. Kunnen we Sint Maarten niet schenken aan Afrika.

  Zijn wij van al die huilnegers af en ook meteen van de criminaltieit.

  Ik Win Win situatie.
  gemodereerd

 7. Goed zo Mevr. Jacobs. De tijd dat we ja knikkers waren is voorbij. Ook de tijd dat we Ja en Amen zeiden, wanneer de witte man sprak is voorbij. De excuses die Rutte zogenaamd wil aanbieden, zijn niet uit het hart, maar slechts een formaliteit..
  gemodereerd

 8. In 2018 raasde orkaan Irma over het eiland Sint Maarten. Nederland trok als eerste land de beurs open en werd voor €750 miljoen euro steun gegeven. Een enorm berg geld om na de ramp het land weer op te bouwen. Wat is met het geld gebeurd? Juist ja het overgrote deel verdween door corruptie in de zakken van de lokale leiders. Dus als deze mevrouw zo geilt op excuses moet Nederland haar ter verantwoording roepen wat met de enorme steun gebeurd is. Nederland zal nooit meer voor chantage zwichten want de tijd van Joop den Uyl is voorbij.
  gemodereerd

 9. @Esmerald.
  Ik las jouw posting te laat maar dekt de strekking van mijn reactie.
  Inderdaad het is en blijft een stelletje parasieten hierboven Suriname.
  gemodereerd

 10. St. Maarten heeft gelijk. En als St. Maarten een bodemloze graaiput voor Nederland is, is het de schuld van Nederland. Niet St. Maarten is eeuwen geleden de oceaan overgestoken om Nederland te dwingen hen te komen koloniseren, dat heeft Nederland uit eigen vrije wil gedaan en zij hebben mensen uit alle windstreken in St. Maarten bij elkaar gebracht en ze de Nederlandse nationaliteit opgedrongen en St. Maarten tot een deel van hun koninkrijk gemaakt. Daarom moet Nederland nu betalen om de schade door windvlagen veroorzaakt in St. Maarten te herstellen.
  gemodereerd

 11. Nederland hoeft helemaal niets te doen. De linkse kliek in Nederland is totaal de weg kwijt. Slavernij is helaas iets waarmee de wereld al duizenden jaren te maken heeft en ook de witte Nederlanders hebben nagenoeg allemaal familie in de stamboom zitten die ooit slaaf waren geweest. Vikingen, Berbers, piraten ect ect. Aan wie moeten zij dan excuses eisen?? Totale waanzin.
  gemodereerd

 12. Alle banden verbreken met die corrupte, criminele overzeese apentuinen. Hoog tijd dat ze in die narcostaatjes met hun luie, dikke reet uit die hangmat opstaan en eindelijk eens iets gaan doen aan de opbouw van hun eigen economie. Niet langer meer klagen, vragen, bedelen, janken en jammeren, maar gewoon handen uit de mouwen en aan het werk i.p.v uitsluitend zuipen en feesten.
  gemodereerd

 13. Citaat:Sint Maarten zal excuses voor slavernij afwijzen.

  Maar wel herstelbetaling willen, hypocrieten !!!!!!!!!!!!!!
  gemodereerd

 14. De Verenigde Naties hebben hebben uitgesproken dat de Trans Atlantische Slavenhandel een Misdaad was tegen de Menselijkheid. De afschuwelijke Jodenvervolging in Tweede Wereldoorlog was ook van dat zelfde kaliber.

  Mensen die Slavernij in de West bagatelliseren zijn niet goed bij hun hoofd.

  De ernstigste Mensenrechtenschendingen hebben zich voorgedaan in 300 lange jaren.

  De Trans Atlantische Slavenhandel was mensonterend en dat DRIE HONDERD KAULO JAREN LANG!!!
  gemodereerd

 15. @ Steve wong a foe

  Klinkklare onzin haal je er allemaal bij. Beste wat je kan doen is helemaal niks schrijven, wat een ongelooflijke onzin.
  gemodereerd

 16. @ Debby, mee eens.

  Suriname had feitelijk jarenlang de tijd om zich op dit dossier voor te bereiden. Gedegen adviescommissies hadden samengesteld kunnen worden, een specialistische instituut opgericht kunnen worden en de vele stichtingen hadden allen lang geleden gebundeld en zeker gekaderd kunnen worden tot 1 front met 1 duidelijk verhaal. Dit zou voor een goed voorbereid dossier zorgen aan onze zijde. Het land is nu zo verschrikkelijk slecht voorbereid, diep en dieptriest. Nu roept Santokhi 5 voor 12, ”integrale benadering slavernijverleden”.
  Het is echter de eeuwige herhaling van een failliet politiek bestel en keer op keer falende politieke partijen waar het land echt dringend vanaf moet.

  Andere landen die zich beter willen voorbereiden bestuderen de huidige stand van zaken in deze casus met grote interesse.
  gemodereerd

 17. Ghana moet ook Excuus aanbieden!! Zij zijn de hoofddaders/die eigen(bloed) mensen ook met geweld oppakten en aan de Hollanders doorverkochten! Zij gingen ook in SU achter de weggelopen eigen mensen oppakken voor de Hollanders!!
  gemodereerd

 18. henry , konsensi , henkes , die jacops van maarten is een Nederlandse , en zijn jullie allemaal nazaten van de afro die verkocht zijn door hun stamhoofden , jullie schamen jullie ervoor he , Nederland moet geen excuus aanbieden , en als jullie wat willen zeur dan die nazaten van die stamhoofden aan hun kop , en vertrek uit Nederland
  gemodereerd

 19. @ wat,lam,nath,wiep ding,Wrong afoe, esmerald,pjul, flyer,mbaikoko,..ben ik nog een zaagsel vergeten..zoveel op 1 topic!
  Ik mag hopen dat géén van jullie een ouder is..jullie zijn nog de nakomelingen van puur haatzaaien racistische narcisten. Walgelijk gewoon..bah bah.
  gemodereerd

 20. Het zou Jacobs sieren als ze de corruptie op haar eiland zou afwijzen, maar nee, dát doet ze niet en ze weet waarom.
  gemodereerd

 21. Dag Alma,
  Mij van racistisch narcisme beschuldigen is een hele zware beschuldiging aan mijn adres. Vergeet niet he Alma, de ergste racisten waren zij die hun kinderen, zonen, dochters aan blanke slavenhouders en handelaren verkochten. Weet je wie dat waren?
  Mevrouw Elizabeth Samson, de zwarte slavenhandelaarster, verkocht tienduizenden slaven aan slavenhouders en is hiermee puissant rijk geworden. Is zij geen racistische narcis?
  Ik maak gewoon gebruik van mijn vrijheid van meningsuiting klaar uit!
  gemodereerd

 22. ach alma , jij bent een lover van debby he , van ddb he , en alle ndp-ers en jij bent ook een geldwolf , zit je te dubben of jij wel of niet die 40 000 valse Euro’s zal krijgen , nou bouterse kan het witwassen , en zaagstof die in je kop zit , wij allemaal zijn ouders hier in Suriname of ouders in Nederland die onze kinderen opgevoed hebben om niet te stelen , maar je moet werken voor je onderhoud , maar alma jij zal wel een alleenstaande vrouw zijn met kinderen waar de vaders van die kinderen alweer andere vrouwen bevruchten , ben jij ook een buitenvrouw
  gemodereerd

 23. @Wat

  Jij bent zeker geen zeker nazaat van de tot slaaf gemaakten dus jouw domme opmerking laat ik maar voor wat het is.

  SAY IT LOUD IM BLACK AND IM PROUD. NO MATTER WHERE YOU COME FROM YOU’RE AN AFRICAN
  IK BEN ER TROTS OP DAT IK AFRIKAANSE ROOTS HEB MI MANG!!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.