Maandag uitreiking meer dan 500 grondpapieren in Marowijne

6
Maandag uitreiking meer dan 500 grondpapieren in Marowijne

De regering van Suriname zal maandag 550 grondpapieren uitreiken in Marowijne. ABOP-parlementariër Genevievre Jordan heeft dat vrijdag bekendgemaakt op haar Facebookpagina.

Jordan heeft bij het bericht ook de namenlijsten van de belanghebbenden geplaatst. Zij heeft ze opgeroepen om maandag om 11.00 uur aanwezig te zijn in Albina.

De grondpapieren zullen uitgereikt worden op het voetbalveld van het grensstad.

Bekijk hier de namenlijsten.


6 REACTIES

 1. Dus binnenkort minder Marrowijne bewoners in Paramaribo? Ik bedoel als je daar je grond en huis hebt dan heb je niets in de stand te zoeken en kun je je geweren gebruiken voor de jacht in het bos en de houwers om te wieden en andere grondwerkzaamheden.
  Het zal vredig worden in Paramaribo! Ook aan de occupaties zal een eind komen.
  Wanneer krijgen de Indianen Excuses en herstelbetalingen omdat de import Surinamers uit Afrika hun land en woongebieden hebben ingenomen en vernield/
  gemodereerd

 2. Abop geeft aan alle marrons grond in Marowijne andere districten met javanen en koelies worden achter gesteld. De worstvrouw is goed bezig , mensen hebben duizenden rechtzaken tegen haar lopen wegens corruptie.
  gemodereerd

 3. Alle 550 rechthebben in
  Albina wil ik van harte feliciteren met hun stukje eigen grond ongeacht kleur of afkomst!
  gemodereerd

 4. Ongelooflijk om enorme lappen grond weg te geven aan een groep die nooit geleerd heeft om voor zichzelf te zorgen. Geef dezelfde stukken aan Javanen, Chinezen en Hindoestanen en dat stuk dorre grond wordt omgetoverd tot een voedselschuur. Kijk maar naar Oeganda waar de Indiase bewoners door de Afrikaanse dictator Idi Amin het land eruit geschopt werden. De zwarten dachten wat de Indiase mensen kunnen, kunnen we ook. Na een half jaar werd duidelijk dat de Afro geen verstand van de landbouw heeft. Dus ik vrees dat de percelen gegund zijn om de eigen ban rustig te houden. Het land opbouwen zal, zoals zo vaak, door Aziaten gebeuren waarvan de Afro dan weer profiteren.
  gemodereerd

 5. @ Kalimadjoe
  Dat komt omdat de Javanen en de Hindoestanen hun mond
  niet durven open te trekken! ”En een kinderhand, is gauw gevuld”. En deze klootzakken komen uit de oerwoud, en spelen
  nu de baas!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 6. Sammy the Queen , misschien gaan de ouderen terug als ze een stuk grond hebben , want die weten wel hoe je land moet bewerken , maar die jeugd zal niet meegaan die kennen alleen roven en moorden , en gaan werken ho maar , dus Paramaribo zal nog lang niet vredig zijn
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.