EBS kamp met stroomstoring doordat toevoer Afobakka is uitgevallen

5

De Energie Bedrijven Suriname (EBS) heeft momenteel te kampen met een landelijke black-out. De elektriciteit is iets na 06.00 uur in het gehele verzorgingsgebied uitgevallen doordat de toevoer van Afobaka is uitgevallen.

Door de stroomstoring zijn ook diverse media uit de lucht. Op social media uiten mensen hun frustratie over de stroomonderbreking. 

Zoals gebruikelijk bij zo een enorme stroomstoring, wordt het elektrciteitsnet geleidelijk aan weer ingeschakeld. Hoelang de stroomstoring nog zal duren is onduidelijk.

De Public Relations van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), meldt dat als gevolg van de stroomonderbreking enkele productiestations in Paramaribo, Wanica en Saramacca uit bedrijf zijn. Hierdoor vindt er geen verpomping plaats en hebben verbruikers te kampen met een lage druk tot geen water.

Zodra de stroomonderbreking is opgeheven, zal de distributie weer op gang worden gebracht.

UPDATE VAN EBS: Door een storing van de hoogspanningslijnen vanuit Afobaka ontstond vanmorgen om 6.25 uur een algehele black-out in Paramaribo, Para, Wanica, Commewijne en Saramacca. Dit gebeurde tijdens geplande werkzaamheden aan een van de hoogspanningslijnen. Dit gebied kwam ruim 2 uren zonder elektriciteit te zitten. Ook de watertoevoer viel uit.

Ongeveer 60% van de elektrische energie die nodig is om de vraag in het EPAR gebied te dekken, is afkomstig van de SPCS hydrocentrale. Hiernaast wordt het EPAR ook voorzien door de thermische centrales van SPCS en de Energiebedrijven Suriname (EBS). Als gevolg van dit tekort is het beveiligingssysteem van het netwerk aangesproken, met de black-out als gevolg, meldt EBS.

Na herstelwerkzaamheden op de lijn vanuit Afobakka, kon de EBS weer overgaan tot het voorzien van de verschillende gebieden. Rond 08:00 uur vanochtend werden de eerste gebieden geleidelijk aan weer voorzien van elektriciteit en tegen 09:35 uur was de stroomtoeover naar het EPAR gebied volledig genormaliseerd.


5 REACTIES

 1. Kijk weer iets waar we wat aan hebben als de hollanders ons naast de excuses ons wat willen geven. Moderniseer dit zou zaken. wat hebben we aan een handvol euri.
  Als rutte slim is besteed hij het geld in eigen land door Hollandse bedrijven hier aan het werk te zetten. Verdienen ze via belasting weer wat terug.
  Nogmaals Niemand heeft iets aan een paar euri. dit geven we weer uit aan goederen en dan is het op.
  Het zal me niet verbazen als er een extra tax wordt ingevoerd om af te staan aan ramdin
  gemodereerd

 2. Mensen wiens apparaten hierdoor stuk gaan. Hoe zit het daarmee???
  Eeuwig hft Ebs een vaag verhaaltje.
  We moeten wel hoop betalen voor stroom.
  gemodereerd

 3. Je betaalt zoveel geld aan dit corrupte bedrijf en zulke dingen krijg je .Volk verjaag de corruptelingen uit dit bedrijf. Zit de ene marron met 5 functies nog steeds daar?
  gemodereerd

 4. debby zit niet te lullen , jij bent niet hier in Suriname , vanmorgen tegen 6:00 uur hadden we geen stroom meer en om 8:30 hadden we weer stroom , maar 8:45 was er weer geen stroom en om 9:10 was er weer stroom en tot op heden nog , maar debby hebt jij wel eens gehoord van stroomstabilisators , als je die in het stopcontact doet en in die stabilisator koppelt je het apparaat dan gaat het niet stuk , je moet wel de timer instellen met een vertraging van 30 sec. tot 3 minuten , jij zal het wel niet begrijpen he met je 4de klas lagere school
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.