maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Tony' krijgt ernstige waarschuwing voor beledigen president Santokhi

‘Tony’ krijgt ernstige waarschuwing voor beledigen president Santokhi

-

Does Travel - naar Suriname

Een oud-bekende van het Korps Politie Suriname, Anthony, meer bekend als Tony en Ingi heeft gisteren een ernstige waarschuwing van de justitiële autoriteiten gehad voor het beledigen van president Santokhi via Facebook.

Tony toog woensdagavond naar het Onafhankelijkheidsplein en was niet te spreken over de kerstboom die opgezet wordt. Hij maakte een video en daarin schold hij het staatshoofd flink uit. Anthony gaf de president mee om liever de onderbroek van hem en zijn echtgenote op het plein tentoon te stellen.

Nadat hij hierop werd aangesproken is het filmpje verwijderd. Tony biedt in een nieuw filmpje (onderaan te zien) zijn verontschuldigingen aan het staatshoofd.

Vermeldenswaard is dat Tony er een gewoonte van heeft gemaakt om verschillende functionarissen en burgers uit te schelden en bedreigen. Eens is hij daarvoor zwaar mishandeld door een groep mannen.

Volgens artikel 152 van het Surinaamse Wetboek van Strafrecht is het beledigen van de president van Suriname strafbaar. Ook de opzettelijke belediging van het het waarnemend staatshoofd is strafbaar.

Degenen die zich daaraan schuldig maken kunnen na afstemming met het Surinaamse Openbaar Ministerie worden ingesloten voor onder andere belediging staatshoofd, smaad, laster en belediging openbaar gezag.

Sinds het aantreden van Santokhi in juli 2020 zijn reeds een aantal personen in verzekering gesteld voor belediging van het staatshoofd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Bah, wat een lafaard en duidelijk dus een persoon die heel makkelijk beïnvloedbaar is. Ondanks dat Tony de Indiaan in het verleden zwaar is mishandeld blijft hij aan de gang. Wanneer brengt men een beetje respect op voor ZE Santokhi ?


  gemodereerd
 2. ach laat die jonge toch. hij wilde zich verlekkere aan die onderbroek van he Staatshoofd.
  Misschien wilde hij het zelf meenemen naar huis om flink te gaan ruiken en het te gebruiken als regenjas voor z’n pielemantje
  hij ziet dat z’n ouders dit ook doen dus waarom hij niet
  Voortaan gaat hij door het leven als de onderbroeken snuiver


  gemodereerd
 3. Belachelijk…ook hier op waterkant zullen de mensen die kritisch zijn op deze geweldig goede President in de gaten worden gehouden. Deze man trekt zich van alles aan en als je denkt het beter te weten, dan moet je maar een eigen politieke partij oprichten en 700 km door het land gaan reizen om net als hem met allerlei verhaaltjes bij de bevolking steun te zoeken, om de volgende President van Suriname te worden.

  Het spijt me zeer om op te merken, dat santhoki President onwaardig is. Deze man kijkt alleen naar zichzelf en vind zichzelf heel wat. We zijn op zoek naar een nederig persoon, die bestand is tegen kritiek en het belang van het Volk op de eerste plaats zet…


  gemodereerd
 4. Gaan jullie die zoon van Chan 3 ka een berisping geven . Hij praat los en vast en ook beledigd hij de ganse boel .
  Deze jongeman is licht verstandelijk beperkt , kunnen jullie dat niet zien of mankeren jullie ook iets .


  gemodereerd
 5. Bestond de wet er niet toen venetiaan en Bouterse president waren??
  Deze zelfde VHP gasten beledigden de pres. Hypocrieten zijn het.
  Sang yu no lobie fu yu srefie yu no moes potie ini yu mattie sakka


  gemodereerd
 6. Deze Tony of Ingi (familie van die kleine indiaanse jongen uit Kasiwinika?) moet een tijdje achter het ijzer geplaatst worden. Hoezo na een ernstige waarschuwing? Hij is een recidivist. Lock him up!


  gemodereerd
 7. Goed zo. En als hij het weer doet, onherroepelijk opsluiten want hij schijnt hardleers te zijn. Idioot. In geen enkel land wordt geaccepteerd dat je je zo uitlaat tegen de President. Je wordt meteen aan je lurven gepakt en in een cel gesmeten in afwachting op het proces.


  gemodereerd
 8. Ik snap hier dus niets van! Mishandeld worden omdat je een president zou hebben beledigd? Als het om bedreiging zou gaan snap ik het, maar is voor de rest gewoon vrijheid van meningsuiting in een democratisch land.

  Satire en vrijheid van mening is een goedrecht. Ik snap niet waarom een publiekelijk persoon, die er zelf voor kiest om in publiek te treden, mensen wilt straffen die hem of haar totaal anders zien of ervaren. Het is juist een sterkere president wanneer deze tegen belediging kan en desondanks populair en goed blijkt voor zijn mensen.


  gemodereerd
 9. Haha

  ” …
  Ex-parlementariër Rachied Doekhie moet zijn uitlatingen over Krishna Hussainali-Mathoera rectificeren in de media waarin hij ook sorry moeten zeggen aan Mathoera, haar gezin en het publiek. Verder moet hij een schadevergoeding van € 5000 betalen.
  … ” (Starnieuws)

  De paarse peuter, Rachied Doekhie, heeft straf gekregen voor liegen.

  Leugens en roddels verspreiden en verdeeldheid zaaien daar zijn de paarse profeten geslepen in.

  Landgenoten, de bewijzen liegen er niet om ! De Nationale Dagoe’s zijn leugenaars, oplichters, criminelen en hebben ons land bewust en stelselmatig geruïneerd.

  Wij willen gerechtigheid.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 10. Het duurt te lang voor dat deze man door een psychiater en of psycholoog wordt onderzocht. Het hoeft geen betoog om vast te stellen dat deze man gestoord is en in een gesticht hoort. Als hij nu niet spoedig wordt opgepakt en wordt behandelt in een opvang plek voor gestoorden, ben ik bang dat er een dag gaat komen dat hij zichzelf iets ernstig gaat aandoen. De president gaat in ieder geval door met demissie die de Almachtige met hem voor heeft. One monkey dont stop the schow


  gemodereerd
 11. Deze ‘Tony’ heeft een dwangneurose op gelopen tijden de vorige regering.
  Hij heeft zo vaak aan de onderbroek van zij baas geroken, dat een gedeelte van zijn hersenen zijn beschadigd.
  En nu wil hij de onderbroek van deze president snuiven.
  Misschien als hij dat doet bij deze president, dat zijn hersenen weer herstellen, want alles van deze president is positief. Hij geeft je altijd ook een tweede kans.


  gemodereerd
 12. Dat is nou een gevalletje 4 jaar lagere schoolt, met zijn inteelt kop.
  Zijn IQ is niet meer dan zijn schoenmaat.

  Een pure debiel dus!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES