8 december strafproces geschorst na wraking rechter

23
Advocaat Bouterse wil beëindiging strafzaak Decembermoorden zonder oplegging straf
Advocaat Irvin Kanhai (archieffoto)

Het 8 december strafproces in Suriname is vanmorgen geschorst. Dit nadat de advocaat van de veroordeelde oud-legerleider Desi Bouterse een van de rechters wraakte.

Het gaat om rechter Kamperveen, die volgens advocaat Irvin Kanhai familie is van André Kamperveen sr., een van de vijftien vermoorde Surinamers.

Wraking is een procedure bij de rechtbank, die bedoeld is om de objectiviteit van een rechter te beoordelen. Het is daarmee een middel ter verzekering van de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van de rechter.

Volgens Kanhai zou rechter Kamperveen geen onafhankelijk oordeel kunnen vellen.

Na de wraking werd de zitting geschorst. Er moet nu een nieuwe rechter moet worden gekozen om een uitspraak te doen over de wraking. Tot dan kan het strafproces geen voortgang vinden.


23 REACTIES

 1. Je ka me gelove dit hadden ze egt niet van te vore bedacht. Alleen wij onnozolen hadden dit kunnen bedenken.
  And the show goes on
  gemodereerd

 2. Als die rechter inderdaad familie is, begrijp ik niet dat hij zichzelf niet eerder teruggetrokken heeft. Dit wordt een steeds grotere farce, weer vertraging.
  gemodereerd

 3. En zo word de poppenkast steeds maar veschoven . Het word nu wachten op deel 1001 . Maar in deel 1001 is Janklaasen jammer genoeg Al overleden .
  gemodereerd

 4. En uiteindelijk heeft de man een compleet land naar de verdoemenis geholpen, een hele baterij families ongelukkig gemaakt in dit leven en geen dag gezeten of boete gedaan.
  Ik vind het ook niet gek dat er geen greintje vooruitgang is in het land, Surinamers zetten ook altijd tegen de verkeerde een grote bek op.
  Wat een volk…..wat een inborst…
  gemodereerd

 5. Niet alle Kamperveens zijn familie van elkaar dis is geluk. Kanhai zou dat allan deze rechter moeten wraken maar dat heeft hii met opzet niet gedaan. Rechter Kamperveen is al een hele tijd betrokken bij het proces….dus dit zie als de zoveelste strategie van kanhai om tijd te rekken en de beul vrij te laten rondlopen. Aan de andere kant snap ik niet dat de rechterlijke macht deze beesten niet een stapje voor was door uit voorzorg rechter kamperveen niet erbij te betrekken
  gemodereerd

 6. Op die manier kunnen we elke rechter in Suriname wraken; alle Surinamers zijn op een of andere manier.wel familie van elkaar..
  gemodereerd

 7. De rechterlijke macht verliest zijn geloofwaardigheid !

  Hoe dom kan je zijn ! Dit had je moeten zien aankomen. De rechters spelen in het voordeel van de coupplegers en moordenaars !

  Wij willen rechtvaardigheid.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 8. Barbamang. Jij en die fucking grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D zullen branden in de hel, waar jullie thuishoren.
  De familie van opa D zal nog meer lijden. Kijk maar…dino in de bak, walter zg zelfmoord. Gods molen maalt langzaam, maar zeker.
  gemodereerd

 9. die kanhaai ziet er toch niet uit , en weer heeft hij een briefje meegenomen voor de rechter dat ddb niet kan verschijnen op dokters advies , is die kanhaai ook dokter soms , nou doe het zelfde wat een dokter bij jakson deed , veel tabletten voeren , en hij is snel de pijp uit , dan kunnen die andere verdachten heel snel berecht worden , ja mensen zolang die ddb leeft , zal het proces gewoon verder gaan
  gemodereerd

 10. Het zal altijd zegevieren maar is aan u als persoon hoe jij ermee omgaat ben je benadeelde dan is het niet mooi ,maar val het in jouw voordeel dan zal het goed zijn .
  gemodereerd

 11. @henkes “ alle Surinamers zijn op een of andere manier familie van elkaar”,sorry yere maar ik ben echt geen familie van die didibri.
  En ook niet van geen één ndp-er.
  Het woord tijd da de paarse ratten excuses moeten zeggen. Voor alle desastreuze beleid.en nu nog steeds houden ze Suriname in een houdgreep.en steeds komen ze met bizarre fakenews.
  gemodereerd

 12. Die rechter heeft reeds een aantal zittingen bijgewoond, dus deze wraking valt onder kolderitus.
  De krijgsraad moet de wraking afwijzen. Hoe druk hebben jullie het daar bij de krijgsraad. Hoeveel criminele militairen zijn er?

  In belang van het volk en het land opschieten.
  De verdachte is alweer benoemd tot lijsttrekker (zegt alles over zijn volgers), plus zorgt hij persoonlijk voor de verdediging v die Haïtiaan, met maar liefs 4 advocaten waaronder deze haai. Bendevorming.

  Willen jullie alweer chaos in dit kwetsbare land.
  gemodereerd

 13. Dat is een bekende bandeling in een strafproces.. Maar dan had hij dit van begin af aan moeten aangeven als hij dat vermoeden had. Hij is er wel laat mee.
  De advocaat hoeft niet te kunnen bewijzen dat die man familie is.. Het gaat erom dat hij kan aantonen dat de rechter onpartijdig is. Met gegronde voorbeelden. Ook een rechter met een andere achternaam kan partijdig zijn in een strafzaak. Bijv. Een die emotioneel betrokken is bij de zaak enz.
  Gaan jullie je verdiepen in wat “wraak” precies in een rechtzaak betekent en praktijkvoorbeelden zoeken.. Jullie roepen meter ook een hoop onzin. En nee ben niet van de NDP.
  gemodereerd

 14. Zolang DDB leeft zal hij nooit, in de gevangenis belanden!
  De Rechters schijten 80 soorten kleuren stront in hun broek!
  DDB is weliswaar geen Pres meer, maar bepaald figuren in
  het zg Natio leger aanbidden hem nog! En buitendien veel van
  die bavianen zijn hem trouw gebleven! Ma no spang kondré
  man ”Gado anu moro langa”.( A K@ jo lon dapé. ) Efu a tin
  doro yu no man lon brada, té na ini a kumu koisi a Bigi man
  o kon tikki yu! (Dan yu o K@ watra now, ala san habi ing tin)

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 15. Kiespijn wraking schijterij, vrouw moet van een kameel bevallen,
  noemt maar op! DDB blijft waar hij is, zelfs baas Waterval kan
  hem niks doen!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 16. Bizar dat dit nu pas gebeurd. Stom van de krijgsraad hier vooraf geen rekening mee te houden en hier op voorbereid te zijn door adequaat verweer klaar te hebben liggen.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.