donderdag, maart 28, 2024
HomeNieuws uit NederlandMinister Kaag ontmoet president Santokhi in Suriname

Minister Kaag ontmoet president Santokhi in Suriname

-

Does Travel

De Surinaamse president Santokhi heeft zojuist de eerste vicepremier en minister van Financiën van het Koninkrijk der Nederlanden, mevrouw Sigrid Kaag, ontvangen op het Kabinet van de President.

Kaag is naar Suriname gekomen om te praten over het voornemen van de Nederlandse staat om excuses aan te bieden voor het slavernijverleden. Vooral de geplande datum – 19 december – voor het “betekenisvolle moment”, zoals premier Mark Rutte het eerder noemde, is bij sommigen slecht gevallen.

De dag begon met een ontmoeting met president Chan Santokhi.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

13 REACTIES
  1. Laat men in deze case transparant zijn, waardoor dit thema helder en duidelijk is en een bijzaak is van Suriname. Niet een hoofddoel dat speelt gelet op de grote uitdagingen die er spelen in Suriname.

    Een andere thema

    Tussen Suriname en Nederland of Nederland en Suriname is er een Raam Verdrag gemaakt tijdens de regering van El Vene en Lubbers. Dit Raamverdrag is nog steeds van kracht en El Vene kan hierover duidelijkheid geven aan de Surinamers over dit raamverdrag.

    Met dit raamverdrag kunnen talrijke zaken die er spelen voor zowel de overheid als voor particulieren talrijke projecten in Suriname helpen om hulp te krijgen.

    Het is triest dat er over dit raamverdrag niets en ook niets gezegd of geschreven wordt en er mee gewerkt wordt. Aangezien het El Vene is die tijdens zijn regeringsperiode dit met minister – president hadden gemaakt, zou het daarom verstandig zijn dat hij hierover in een radio uitzending informatie over geeft.

    De vraag, waarom de huidige regering niets doet met dit raamverdrag om talrijke projecten in Suriname op te zetten, ook voor particuliere ondernemingen.

    De journalisten m/v en radio omroepers m/v nemen jullie een interview over het raamverdrag af van ex-president Ronald Venitiaan over het raamverdrag tussen Nederland en Suriname. Wat is dit raamverdrag, wanneer gemaakt en wat kan dit voor Suriname en de Surinamers betekenen?


    gemodereerd
  2. Deze personen moet bezig houden wat nu gebeurt. Niet wat jaren geleden gebeurt is. Wat willen ze bereiken hiermee. Mensen hebben geen eten en drinken nu , dan houden deze mensen die verantwoordelijk zijn met de rommel over slavernij.


    gemodereerd
  3. Santokhi moet zich er niet mee inlaten, want dan is hij de gebeten 🐶. Laat de nakomelingen van de slavenhouders en van de slaven het maar zelf onderling regelen.
    Nu al wordt Santokhi door Surinaamse zwarte organisaties in Nederland ervan beticht dat hij geen slaven verleden heeft.


    gemodereerd
  4. Gaan de nazaten van de slaven na de excuses harder werken??????
    Voelen de nazaten nog steeds de zweepslagen van 300 jaar geleden???
    Willen ze herstelbetaling een levenslange uitkering omdat hun voorouders slaven waren???
    Gaan de stamhoofden in Afrika ook hun excuses aanbieden dat ze hun eigen soort hebben verkocht aan de blanken, waarvoor ze spiegeltjes en kraaltjes als betaling kregen???


    gemodereerd
  5. passant , jij bent een Hindoestaan hater en een blanken hater dus jij zal wel een afro zijn , die lange reacties die jij altijd typt , en men leest het dan is het telkens weer dat men zegt deze gast heeft hoog uit de vierde klas lagere school , waarom ben jij naar Nederland gegaan omdat je hoorde dat je daar alles krijgt en je hoeft niet te werken , maar let op , nu de Nederlanders niet gaan betalen zullen ze jullie wegpesten , die Nederlanders zijn de beste pesters toch


    gemodereerd
  6. minister Kaag U heeft toch tegen de President gezegd dat er geen herstelbetaling komt , en dat Nederland overweegt om humanitaire hulp en financiële hulp te stoppen als Suriname geen excuus aanvaard
    vanmiddag bij die ndp zender srs was iemand aan het woord die had er over dat de herstel betalingen wel zeker 40-60 miljard Euro moet zijn , deze klojo zal wel een afro ndp–er zijn


    gemodereerd
  7. @ Nandini,

    Chan kan zich inderdaad niet plaatsen in de zwarte man of vrouw. Hij heeft geen gevoel daarbij. Indien dit over de hindustaanse gemeenschap en india ging, dan zou hij een goede gesprekspartner zijn geweest. In dit geval moet Nederland dealen met de zwarte gemeenschap, die beter kan verwoorden, wat het betekend om zwart te zijn in deze wereld en de gevolgen die de slavernij heeft achtergelaten voor de nakomelingen.

    Niet vreemd dus dat het vermoeden ontstaat, zeker nu er haast achter word gezet. Dat het een 1-2tje is van de heren Rutte en Santhoki. Ik wens ze veel succes, maar mijn zegen hebben ze niet…


    gemodereerd
  8. Beste Surinamers wij zijn een sociaal volk.
    Daar om moeten wij met z’n allen zorgen dat Nederland die herstelbetaling doet aan de nazaten van de slaven van Suriname.
    En als we dat geld krijgen, dan kan de rest van het volk een claim in dienen bij de nazaten van de slaven.
    De claim wordt als volgt gezien.
    De rest van het volk heeft jaren onder de trauma van de verhalen en de strijd van de nazaten moeten leven, en daar door hebben ze ook een hoge prijs moeten betaald.om dat de nazaten door hun trauma’s niet werkte, moet de rest van het volk ze verzorgen.en eten en drinken geven.ik hoop dat de nazaten hier begrip voor kan opbrengen.


    gemodereerd
  9. Met dit soort acties kun je alleen wegkomen als men een land en zijn bevolking niet serieus neemt. Niet te vergeten de president die daar zit voor eigen belangen.


    gemodereerd
  10. Suriname is beroofd van al zijn tegoeden aan rijkdom tijdens de koloniale tijden met de
    slaverij en hebben ongeveer 174.000.000 euro verdient en daarom zijn ze rijk geworden met bloedgeld van de slaven. Daarom moeten ze een herstelbetaling van 20 tot 30 miljarden betalen aan Suriname. Ze denken dat ze nog in de koloniale tijd leven.


    gemodereerd
  11. Dankzij president Santokhi is het balletje gaan rollen.
    President Rutte is op uitnodiging van president Santokhi in suri beland, plus die Nederlandse ambtenaren en nu mrs. Kaag.
    Zie je het al voor je, als die bouta of any ndp’er president was. Absoluut niet dus..

    Dezelfde akelige, primitieve groepen, lijkenwassers, bij die A de Kom speech, gingen alweer tenenkrommend asociaal tekeer na het kortgeding, wat een armoe.
    Volgens hun moest Witte Willem de piloot ze op 1 juli 2023 persoonlijk overvliegen.
    Karma is a bitch!

    Optieven!


    gemodereerd
  12. @Konsensi,

    Wat heb jij dan meegemaakt aan slavernij? Niks toch?
    Als jij pijntjes over je voorvaderen kan voelen, waarom kan Santokhi dat niet? Want de Indiase contractarbeiders in Suriname waren niet bepaald als koningen behandeld in Suriname.
    Wat jij claimt is verwerpelijk, nl dat alleen zwarten de pijn van een zwarte kunnen voelen.
    Wat ik wel zie in Suriname is dat vnl zwarten anderen beroven en moorden.
    Revchtvaardigt dit niet een nieuwe slaven behandeling van de zwarten? Want volgens jouw redenering kunnen zij niet voelen hoe het is om hard te werken en zelf zijn brood te verdienen. Ze willen afhankelijk blijven van anderen. Nu vrijwillig, terwijl de slaven gedwongen afhankelijk waren.
    Jij redeneert typisch als een persoon met de mentaliteit ikke ikke ikke en de rest kan stikke.
    Btw, wanneer gaan de zwarten van Suriname herstelbetalingen doen aan alle Hindoestanen en Chinezen die zij beroofd, vermoord en verkracht hebben? En dat zijn er echt heel veel geweest!


    gemodereerd
  13. Ik weet het niet hoor, maar bepaalde mensen hebben heel veel te vertellen als het gaat om het openhouden van de handjes.
    Men wil niet of weigert te begrijpen dat het Koninkrijk de Nederlanden helemaal niets MOET.


    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES