zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijRegering start in januari met gefaseerde uitvoering sociaal programma

Regering start in januari met gefaseerde uitvoering sociaal programma

-

Does Travel - naar Suriname

De regering start in januari met het gefaseerd uitvoeren van een integraal sociaal programma in Suriname. Het gaat om ondersteuning in zeven diensten, te weten: brandstof, elektriciteit, voedsel (basisbehoeften), transport, kookgas, water en medische steun.

Volgens minister Albert Ramdin is deze sociale ondersteuning bestemd voor groepen die daarvoor in aanmerking komen. Hij verduidelijkte tijdens een persconferentie op dinsdag 13 december dat niet eenieder in aanmerking komt voor sociale ondersteuning. In januari wordt gestart met de tegemoetkoming op brandstof.

De registratiecriteria voor de sociale ondersteuning zijn twee weken geleden in de regeringsvergadering goedgekeurd. Eenieder die netto 6.500 SRD verdiend in een gezin van vier personen, mag zich registreren. De bekendmakingen hoe de registratie moet plaatsvinden, gaan binnenkort de deur uit.

De genoemde zeven diensten zijn die waar de regering van mening is dat het betreffende deel van de Surinaamse bevolking behoefte aan ondersteuning heeft. Intussen is er een IT-platform in gereedheid gebracht voor wat betreft de registratie.

Ramdin zegt dat er nog moet worden vastgesteld wat het totale subsidiebedrag zal zijn. “De financiële middelen zijn beschikbaar, die ruimte is er om het te financieren”, aldus de regeringsfunctionaris. Hij voegt eraan toe dat wanneer de uitvoering eenmaal optimaal functioneert en groepen in stad, district en binnenland allemaal geregistreerd zijn, de prijzen vanaf dat moment wel marktconform zullen zijn. “Dat betekent dat de rest van de samenleving die buiten deze categorie valt, de marktconforme prijs zal moeten betalen.”

De exercitie wordt volgens de bewindsman ook ondersteund door internationale organisaties zoals de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB), met zowel financiële middelen als met technische expertise.

Het voordeel van dit systeem is – los van het feit dat er van object- naar subjectsubsidie wordt overgestapt – dat de regering precies kan calculeren hoeveel er voor bepaalde diensten wordt ingebracht. Hoewel dit per ministerie reeds het geval is, is het voordeel volgens minister Ramdin dat er naar een gecoördineerde aanpak wordt overgegaan in termen van de begroting.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

8 REACTIES
 1. Ik ben benieuwd hoe de registratie gaat plaatsvinden als er 2 gezinnen of meer in 1 huis wonen?


  gemodereerd
 2. Gezun van 4 die samen srd 6500 hft of per hoofd??? Dit is je reinste onzin en grootste gesjoemel.
  De verhoging van aov moesten maar zijn ook minder waard dan toen de koers op srd 7 was.
  Er is geen moer dat voor produktie zorgt. Inkomsten of wat dan ook. Regering donder op. Probleem opgelost.


  gemodereerd
 3. ‘Een ieder die netto 6.500 SRD verdiend in een gezin van vier personen, mag zich registreren’

  Nou, ga er maar van uit dat dit 98% is van de bewoners van Par’bo.
  De meeste zijn lid van de hanging bagging nothing doing company.
  Binnenkort zullen we lezen dat het IT platform voor registratie (wat m.i. een site moet zijn) overbelast en gecrashed is.
  En dan dit:
  Ramdin zegt dat er nog moet worden vastgesteld wat het totale subsidiebedrag zal zijn. “De financiële middelen zijn beschikbaar, die ruimte is er om het te financieren”, aldus de regeringsfunctionaris. Hij voegt eraan toe dat wanneer de uitvoering eenmaal optimaal functioneert en groepen in stad, district en binnenland allemaal geregistreerd zijn, de prijzen vanaf dat moment wel marktconform zullen zijn. “Dat betekent dat de rest van de samenleving die buiten deze categorie valt, de marktconforme prijs zal moeten betalen.”

  Baja,.. dit is hogere wiskunde!


  gemodereerd
 4. Werk moet je creeren.
  Dan heb je weer een idioot bij minfin gehaald die nog achterlijker is. Waarheen met Su??


  gemodereerd
 5. Ik heb aantal keren gemerkt dat als een project gerealiseerd moet worden zie namen van buitenlandse bedrijven of banken langs komen.
  Mijn vraag is is zijn dat LENINGEN of ONDERSTEUNING dat het LAND niet ACHETAF VERSCHULDIGD IS???🤷‍♀️🤷‍♂️🇸🇷👀🦻🔍🔎💶💷💰


  gemodereerd
 6. Heel veel gepraat zoals gewoonlijks. Maar we zullen volgend jaar zien wat er in de praktijk daadwerkelijk gebeurd.


  gemodereerd
 7. Gewoon staat iemand van deze regering op en zegt een stront.
  Welje gezinnen bedoeld hij?? Mensen hebben niet eens geld om een huis te huren.
  Moeders zijn vaak alleenstaand met kinderen, maar ook ouderen die aov krijgen pinaren. Laat de regering opdonderen


  gemodereerd
 8. dus jullie steunen ook de paarse spook ambtenaren , regering jullie houden gegevens achter , regering een mislukte sociaalprogram


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES