SK-GROUP uit Zuid-Korea wil investeren in Suriname

10

Op zaterdag 10 december was een handelsdelegatie uit Zuid-Korea, de SK-group, op bezoek bij president Santokhi. Zij hebben interesse getoond in investering en samenwerking.

De SK-group heeft serieuze interesse om te investeren in Suriname. Deze interesse is een gevolg van het bezoek van Jang Sung Min, een speciale afgezant van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk Yeol, aan president Santokhi eerder dit jaar.

De SK- group is een bundeling van bedrijven in verschillende sectoren en is het 2e grootste conglomeraat van Zuid-Korea. De SK- group heeft onder andere belangstelling in de olie- en gassector, carbon credits, toerisme en agrarische sector. De investering zal meer werkgelegenheid voor de Surinaamse bevolking creëren.

Suriname kijkt ook uit naar een strategische samenwerking op het gebied van gas, waar Zuid-Korea enorme ervaring mee heeft.


10 REACTIES

 1. Geweldig, de zoveelste overwinning die ZE Santokhi behaald heeft. Hem wordt verweten reislustig te zijn en met gemeenschapsgelden vele en verre reizen te maken. Met name de Afro en een paar gefrustreerde Hindoestanen die hun zakken niet meer kunnen vullen, verwijten de Volkspresident van misbruik van zijn macht. De resultaten spreken boekdelen. Zuid Korea is het zoveelste land dat de intentie heeft om in dit land te investeren. Ja, de regering onder de fascistische beweging NDP deed liever zaken met ontwikkelde landen als Angolo, Guinee, Equatoriaal Guinee, Ghana (als het maar zwart en Afrikaans was, zeg maar). Maar dat heeft Suriname niets opgeleverd. Deze regering Santokhi leidt Suriname naar welvaart en welzijn en mensen die hier moeite mee hebben moeten maar niet klagen dat zij honger lijden. Welvaart en Welzijn zijn in het verschiet. Daar zal deze president voor zorgen. En mensen die het geduld niet hebben mogen verder vertrekken. Ik ben dan bereid om mee te helpen de koffers in te pakken.
  gemodereerd

 2. Een bundeling van bedrijven???
  Ik hoop dat men voorzichtig is. Wat voor bedrijven wilt men opzetten???
  Iedereen komt zg investeren in Su maar ze nemen alleen mee. Ze brengen geen moer mee vr het opzetten van bedrijf.
  gemodereerd

 3. Excellentie Santhoki is goed bezig. Full support. Dit is alleen maar goed voor de ontwikkeling van suriname.
  gemodereerd

 4. Ik heb een vermoeden dat die voorloper die was komen kijken onder de indruk was van de kwaliteit van de Surinaamse straathonden. Goede mogelijkheden voor export.
  Maar, zij vinden Suriname geen narcostaat meer, zoals in die tv-serie?
  gemodereerd

 5. Dan hoop ik voor jou dat er een bedrijf is die jou wil meenemen. Dan zijn wij tenminste verlost van het negatieve sentiment dat steeds gestoeld is op het onderuit halen van het goede werk van deze president.
  gemodereerd

 6. eerst zien dan geloven want verkiezing nader
  president zal met mooie praatjes komen
  geld zal stromen binnen armoede gaat weg
  mensen niet intrappen
  gemodereerd

 7. Asian Posse rules.
  Opdat alle inwoners profijt hiervan zullen ondervinden door scholing, werk, veel welvaart en welzijn.
  gemodereerd

 8. ##@Papajantje van Livorno##@@
  Je kan het niet laten om weer op de etnische tour te gaan noh. Jammer: dat jij NOOIT op de inhoud van artikelen ingaat, maar altijd je stokpaardjes bereidt.
  Leuke gedachte van jou dat Santhoki ontwikkeling brengt; wij moeten het nog zien.Misschien zijn wij als land te voorbarig om binnen 2 jaar wonderen te verwachten van deze Regering.
  Maar wat ik mij afvraag is: hoe lang zal het duren eer deze Zuid- Koreanen doorkrijgen dat zaken doen met Suriname weer- Edeh is en hun toevlucht nemen naar Guyana.
  Want laten wij eerlijk zijn: wij lezen alleen maar over positieve ontwikkelingen in Guyana( economische groei en pluspunten van de Wereldbank). Over Suriname lezen wij over ruzies tussen de VP en de president en toenemend criminaliteit en het vertrek van kader naar het buitenland. Mooie ontwikkelingen , vind je niet PapaJantje. Nu lezen wij weer over een “ plan” om een moderne luchthaven in Nickerie neer te zetten.
  Plannen,plannen,plannen papajantje#@. Maar als je de artsen, onderwijzers,politie en militairen niet kunt betalen; en overal als land loopt te lenen( 10 miljoen hier; 30 miljoen hier; leninkje hier en daar TERWIJL WIJ LETTERLIJK GOUD ZITTEN e.d, dan heb ik 1 conclusie: Santhoki doet aan Mooi- weer politiek. We gaan dit doen: dat doen, maar er komt geen bal van terecht.( tenzij je in de zware drugshandel zit met je export van bananen, sopropo, tajawirie,pepers en kousenband in containers en kunt pronken hoe goed je het hebt.
  Ik wil jou adviseren een keertje tijd vrij te maken en op de website te gaan: http://www.insideafrica.com( en minder daroe te drinken.
  gemodereerd

 9. debby jij lult , maar dat weten wij allen hier allang , jij bent echt een negatieve lul , en we hebben het al vaker aan jou gezegd , hou je bezig met wat in de bijlmer gebeurt , en over Suriname hoeft jij niets te zeggen , jij bent geen Surinamer
  gemodereerd

 10. @PJUL: Wat je zegt klopt helemaal!
  De kraboe-mentaliteit onder Surinamers, maakt het land kapot en staat elke ontwikkeling in de weg. ZE Chan krijgt van elke scheet in de politiek- en samenleving de schuld, omdat hij Hindoestaan is. Racisme zit diep geworteld in de Surinaamse cultuur. Het etnisch denken maakt het land kapot.
  Suriname is, bij gebrek aan kennis- en middelen niet instaat om zonder het buitenland tot ontwikkeling te komen. Even wat feiten: Zuid-Korea staat op de 15e plaats van grote economieën ter wereld. Die ontwikkeling heeft het land in minder dan 50 jaar gerealiseerd.
  Ze hebben dat kunnen doen door samen te werken en te investeren in onderwijs en technologie (Hyundai, Kia LG Samsung)
  @fritz van Dongen;
  De realiteit in Su: Kraboe-mentaliteit en wantrouwen jegens elkaar heeft het land in 47 jaar geen stap verder gebracht! Vertrouwen en saamhorigheid is ver te zoeken.
  Guyana maakt ontwikkelingen mee door inkomsten uit de winning van olie- en gas maar vooral door samen te werken met het buitenland die de technologie in huis heeft.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.