zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenSportScheidsrechter naar huis gestuurd na chaotische clash Nederland-Argentinië

Scheidsrechter naar huis gestuurd na chaotische clash Nederland-Argentinië

-

Does Travel - naar Suriname

WK scheidsrechter Mateu Lahoz, die na het leiden van de chaotische wedstrijd tussen Nederland en Argentinië in de kwartfinales van het WK in Qatar onder vuur stond, is naar huis gestuurd.

Lionel Messi leidde de kritiek op zijn optreden nadat de scheidsrechter een recordaantal gele kaarten had uitgedeeld voor een WK-wedstrijd. De WK-clash tussen Argentinië en Nederland heeft de bijnaam van de Battle of Lusail.

Maar liefst 15 spelers kregen een gele kaart op het veld terwijl Denzel Dumfries werd weggestuurd na de penalty shoot-out.

Argentinië-manager Lionel Scaloni en coach Walter Samuel zagen ook geel. Cope meldt dat de Spaanse scheidsrechter geen wedstrijden meer krijgt en naar huis is gestuurd.

Nederland heeft de wedstrijd na strafschoppen verloren. Nederland stond 2-0 achter maar kon de score net voor het einde terugbrengen naar 2-2. Beide doelpunten werden door invaller Wout Weghorst gescoord, waarna er een verlenging volgde.

Deze eindigde ook in een gelijkspel en dus moesten penalty’s de uitkomst brengen. Een spannende reeks waarbij Virgil van Dijk en Steven Berghuis de eerste twee strafschoppen misten.

Argentinië miste maar één keer via Enzo Fernández en daarmee eindigde de droom van Van Gaal en zijn groep om wereldkampioen te worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Als je 2x 45 min- en 2 verlengingen nodig hebt en ook nog 2 strafschoppen mist, moet je gewoon je koffers pakken en naar huis gaan en niet lullen.
  Onsportief gedrag van dat stelletje Nederlandse hufters!


  gemodereerd
 2. De Argentijnen moeten niet klagen. Hun speler die de bal wild naar de Nederlandse spelersbank schoot had 2x geel moeten krijgen: voor de overtreding en voor zijn wilde actie om Nederlandse bankzitters te raken. Ook Messi had geel moeten krijgen voor overduidelijke hands.
  Maar terecht dat NL XI naar huis is. Als je zo laf voetbalt – geen enkele kans gecreeeerd – dan verdien je een ticket naar huis. Van Gaal heeft zijn carriere afgesloten met laf spel. Helaas voor hem, maar het was zijn keuze. Beleoftevolle spelers zoals Lang en Simons kregen nauwelijks of geen speelminuten.
  Ik denk dat geen enkele Nederlandse voetballiefhebber heeft genoten van die 5 wedstrijden die NL gespeeld heeft.
  Bovendien heeft hij op de spelers niet kunnen overbrengen hoe je een strafschop moet nemen. Een keeper is kansloos als een bal op driekwart hoogte strak in de hoek wordt geschoten. Als je laag schiet of op kniehoogte, heeft een keeper altijd een kans. Dat bleek weer eens. Ik ben niet eens een expert en ik weet dit. Hoe weten zij (technische staf) dat niet, terwijl zij zoveel analyses maken??


  gemodereerd
 3. @Boesskowtoe. Als je nou het stuk gied had gelezen kon je weten dat Messi de leider in de commentaren is. Notabene de man die zelf met 2x geel had moeten vertrekken. Dus wie is hier nou de hufter?
  Maar waar uw hart van vol loopt uw mond van over…


  gemodereerd
 4. Hup hup Holland ze hebben gewoon goed gespeeld .
  Domme pech zo gaat het eenmaal met het voetbalspel


  gemodereerd
 5. Hun arrogantie en onsportief, kinderachtig gedrag heeft hen de das omgedaan. Argentinië was toch een paar maten te groot voor van Dijk en co. Next time better luck!


  gemodereerd
 6. Je moet GOED lezen. Er staat Lionel Messi leidde het protest en mijn inziens is hij GEEN Nederlander……..


  gemodereerd
 7. Jammer dat Louis van Gaal de formule en de oplossing, lange ballen van de zijkanten voor de Luchtmacht van Oranje en inkoppen voor Luuk de Jong en Wout Weghorst, na de verlenging van 2 x 15 minuten door mee is gegaan.

  Als dat gebeurd was, had Argentinië geen schijn van kans omdat bij afvallende ballen van Oranje de counters van Argentinië door het middenveld en verdedigers van Oranje konden worden opgevangen en onschadelijk konden worden gemaakt. messi moest een dubbele dekking krijgen en niet geen ballen ontvangen een acties of afspelen.

  Oranje Luchtmacht was heer en grootmeester in de luchtruimte in het zestienmetergebied van Argentinië en was in staat Argentine met Oranje doelpunten te bombarderen. Triest dat Louis van Gaal niet rationeel heeft gedacht, gehandeld en kritisch en logisch deze formule en oplossing is blijven toepassing. Wellicht dat door de vele gele kaarten, de slechte leiding van de scheidsrechter door de 2 – 0 achter stand vlak 15 minuten voor de 90 minuten van de regulier speeltijd hem te veel waren geworden op zijn respectabele en gezegende leeftijd en hij de en van de kaart was.

  De Oranje bom van Wout Weghorst en de goed bestudeerde en uitgevoerde vrije trap waren summa cum laude. Zowel de Argentijnse supporters als, messi en team waren van de kaart en waren muisstil. Oranje had ze niet alleen stevig bij de teeltballen in het laatste kwartiertje van de reguliere speeltijd, maar heeft ze stevig ook geknepen. Ze lagen op de pijnbank en waren zo goed als knock out in die fase. Ze hapten naar adem en Louis van Gaal gaf ze die ruimte in 2 x 15 minuten in de verlenging, waar ze ook niets van konden bakken, net als Oranje met de zelfde speel wijze als voor de laatste kwartier van de wedstrijd.

  Strafschoppen nemen is 50 % door en 50 % er uit. Nederland trok aan het kortste eind.


  gemodereerd
 8. De beste wint!! niet praten over geluk en als dit of zus zo!! En als je in jouw geluk gelooft, MOET JIJ HET GELUK AFDWINGEN!! Punt uit en niet lullen!!!! Allen hebben hun best gedaan, alleen waren zij minder!! De besten zijn met de graan weggevlogen!! Ga jij maar als ongelukkige achterheen!! Waar naar toe??? hi hi hiiii!!

  IK denk ook!! De Finale: Frankrijk- Argentinië.. stand 1-2!!!

  Yes yes!! Argentina KAMPIOEN!!!!!


  gemodereerd
 9. wat een geouwehoer , langs de lijn zijn de beste trainers , maar ook mensen die denken dat een ronde bal een kubus is , geen gezeur , argentinie heeft toch gewonnen met strafschoppen , nou die gaan verder en de nederlanders zijn alweer thuis en kunnen de schaatsen van zolder halen , want zo te horen komt er ijs op de sloten


  gemodereerd
 10. @Arthur 12 december 2022 Bij 16:22:
  Als mijn commentaar goed gelezen had, zou je tot de conclusie komen dat het geen betrekking heeft op het artikel, maar op het waardeloze spel en het onsportief gedrag van Nederland.
  Nogmaals, als Nederland zo goed kon voetballen, hadden ze geen verlengingen en strafschoppen nodig (waarvan ze 2 gemist hebben)
  Ga in therapie om je verlies te verwerken, loser!


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES