Bus met schoolkinderen belandt op z’n zij: meer dan acht gewonden

4
Bus met schoolkinderen belandt op z'n zij: meer dan acht gewonden

Op de Afobakaweg in Suriname, is een bus met 45 schoolkinderen vanmiddag van de weg geraakt. De bus belandde rond 14.00u op z’n zij tegen een bergwand ter hoogte van ‘Djafutu’, waarbij een aantal kinderen gewond zijn geraakt.

De 51-jarige chauffeuse Carmen reed na school met de kinderen vanuit de Afobakadam richting Paranam. Volgens haar reed een auto voor haar, die plotseling zou hebben geremd.

Ze remde maar volgens haar zou het natte wegdek ervoor gezorgd hebben dat ze de controle over het voertuig verloor. De bus raakte van de weg en belandde op z’n zij.

De Surinaamse politie kan vooralsnog niet aangeven om hoeveel gewonden het exact gaat. Vernomen wordt dat er sprake is van acht gewonden, die deels per eigen gelegenheid naar de poli zijn vervoerd voor medisch onderzoek.

Enkele slachtoffers werden per ontboden ambulance vervoerd.

UPDATE: Volgens het ministerie van Onderwijs raakten 18 leerlingen gewond waarvan acht zodanige letsels hebben opgelopen dat zij naar Paramaribo moesten worden vervoerd voor behandeling.

Mede dankzij het kordate optreden van omstanders, die de leerlingen naar de polikliniek te Brokopondo hebben vervoerd, en het Nationaal Leger en IAMGOLD, die ambulances hebben ingezet, kon er vrij snel hulp worden geboden. Een leerling was ten tijde van deze verklaring nog voor observatie in de polikliniek te Brokopondo.

Majoor van der Claus van de politie te Brokopondo heeft aangegeven dat zij bezig zijn met het onderzoek en dat de oorzaak van het ongeluk nog niet bekend is. De leiding van het MinOWC wacht die informatie af om vervolgstappen te bepalen. Minister Levens zal de leerlingen morgen in het ziekenhuis bezoeken om zich ervan te overtuigen dat het goed met de leerlingen gaat.

Er zal ook een zorgcoördinator worden ingezet om de andere kinderen over de schrik heen te helpen.


4 REACTIES

  1. Dec/22…idioot nr.10.
    Carmen, je reed te dichtbij de auto voor je. En hoe komt dat? Onoplettendheid.
    gemodereerd

  2. Carmen is niet fout auto´s worden niet gekeurd op de keuringsstations dat is fout en niemand controleert deze mensen jij betaald eigenlijk zomaar maar als je wordt gepakt door de politie dan moet je wel bekuring betalen jij laat je auto thuis en toch is het goedgekeurd hoe kan dat het is idereen zijn veiligheid dit weet iedereen maar niemand maakt zijn mond open
    gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.