‘Bigi Boy’ ontvangt US$ 50.000 bonus voor spectaculaire 23 seconden knock-out

6
Jairzinho ‘Bigi Boy' Rozenstruik
Foto (c) UFC.

De Surinaamse UFC-vechter Jairzinho ‘Bigi Boy’ Rozenstruik heeft zaterdag naast het vooraf afgesproken bedrag voor zijn gevecht tegen de Amerikaan Chris Daukaus tijdens UFC 282, ook US$ 50.000 (1,6 miljoen SRD) bonus ontvangen voor “Performance of the Night”.

Rozenstruik sloeg Daukaus in de eerste ronde knock-out. De trots van Suriname had daarvoor slechts 23 seconden nodig.

‘Bigi Boy’ is nu de achtste vechter in de UFC-geschiedenis die drie of meer knock-outs binnen een minuut heeft.

Aanvankelijk zou het gevecht op 1 oktober plaatsvinden, maar het werd vanwege een blessure van Rozenstruik verschoven naar zaterdag. De Surinamer had vuurwerk beloofd.

Beide vechters hadden hun laatste twee wedstrijden verloren en hadden voor zaterdag beloofd zaken op orde te willen stellen. ‘Bigi Boy’ maakte korte metten met zijn tegenstander.

Surinamers keken uit naar het treffen en hoopte dat Rozenstruik zijn verliespartijen goed zou maken door middels knock-out te winnen. ‘Bigi Boy’ stelde niet teleur en sloeg Daukaus in de eerste 23 seconden naar de grond.

President Chandrikapersad Santokhi heeft via zijn communicatieunit Rozenstruik gefeliciteerd met de overwinning. “Van harte gefeliciteerd ‘Bigi Boy’, je hebt ons land wederom positief op de kaart gezet, je hebt ons land op waardige wijze uitgedragen, bedankt daarvoor”.


6 REACTIES

 1. Jullie hoeven de $$ niet om te zetten in Srd want hij gaat ze niet hier uitgeven. Denk je dat zn trainer srd wilt???
  Veel geld is het niet.
  Was mooi de overwinning.
  gemodereerd

 2. Ik denk dat geen enkele kroesharigen, in zijn hoofd haalt
  om J. Rosie te beroven. En als dat zo is; ga niet met ze boksen,
  gewoon in mootjes hakken! En als ik in de buurt bent, help ik je
  graag om ze, om te leggen(gratis).

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. Ik zou zeggen of adviseren om de helft van de bonus aan een goed doel te schenken. Heb je zoveel trotsgevoel voor Suriname dan doe je het zonder dat ik jou adviseer. Uit Nederland is een stichting die maandelijks containers met gebruiksgoederen (rolstoelen, schoolbanken, schrijfgerei, sportspullen) naar Suriname verscheept. Dit doet de Stichting zonder een euro voor te vragen.
  gemodereerd

 4. Ik snap niet waarom Rozenstruik 1tje niet een goeie geeft tegen Bordo, Brunsie en Bouta!! Na soso Bruya, Buriki en Bakru!! s’ma djaso!!
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.