vrijdag, april 19, 2024
HomeOnderwerpenSportEngeland uitgeschakeld op het WK na 2-1 verlies tegen Frankrijk

Engeland uitgeschakeld op het WK na 2-1 verlies tegen Frankrijk

-

Does Travel - naar Suriname

De WK-campagne van Engeland is zaterdag geëindigd. De Engelsen verloren in het Al Bayt Stadium met 2-1 van regerend wereldkampioen Frankrijk.

Harry Kane’s late gemiste penalty bleek doorslaggevend nadat hij eerder Wayne Rooney’s Engeland record van 53 goals vanaf de stip had geëvenaard.

Frankrijk nam een ​​voorsprong in de 17e minuut toen Aurelien Tchouameni van 25 meter Jordan Pickford laag rechts van hem versloeg.

Engeland was gedurende lange periodes de betere ploeg en creëerde kansen. Negen minuten na rust versloeg Kane Tottenham-teamgenoot Hugo Lloris op overtuigende wijze middels een strafschop nadat Tchouameni een fout maakte op Bukayo Saka.

Frankrijk herwon de leiding 12 minuten voor einde van de wedstrijd toen Olivier Giroud de perfecte voorzet van Antoine Griezmann binnen kopte. Engeland kreeg een snelle kans om op gelijke hoogte te komen toen Theo Hernandez een fout maakte op invaller Mason Mount in het strafschopgebied.

Kane kreeg de kans om geschiedenis te schrijven, maar ongewoon schoot hij zijn strafschop wild over het doel en de WK-droom van Engeland was voorbij.

Eerder op de dag schreef Marokko geschiedenis door Portugal met 1-0 te verslaan en door te stromen naar de halve finales. Het is voor het eerst dat een Afrikaans land de semifinale van een WK bereikt.