dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieBrand bij monumentale panden in Paramaribo

Brand bij monumentale panden in Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

In de nacht van donderdag op vrijdag kreeg de brandweer omstreeks 02.15u een melding van een woningbrand aan de Malebatrumstraat in Suriname.

Toen de Surinaamse brandweer op het adres arriveerde stond het bovenste gedeelte van het houten pand op nummer 16 in lichterlaaie. Door kordaat optreden kon voorkomen worden dat een tweede pand op nummer 18 in de fik ging.

Beide panden worden volgens de Monumentenwet 2002 als monument erkend en zijn door de Stichting Gebouwd Erfgoed Suriname (SGES) op de lijst geplaatst van monumentale panden in Paramaribo.

Pand nummer 18 heeft brandschade opgelopen, terwijl pand nummer 16 grotendeels door brand is verwoest. De redactie verneemt dat onverlaten er een gewoonte van maakten om kabels in het leegstaand gebouw te smelten, om het koper gedeelte weg te halen.

De eigenaren van beide panden zijn nog onbekend. Ten tijde van de brand werd niemand aangetroffen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Het gebouw was niet verzekerd en niet op het elektriciteitsnet aangesloten. De politie van Centrum was ter plaatse voor onderzoek.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES