OM stelt mannen verdacht van ontucht met minderjarigen in vrijheid

8
Gevangenis
Voorbeeldfoto

Het Openbaar Ministerie in Suriname heeft twee van de drie verdachten, die afgelopen weekend werden aangehouden in een appartement te Goede Verwachting vanwege verdenking van ontucht, bij hun voorgeleiding op verzoek van hun advocaat Maureen Nibte in vrijheid gesteld. Dit bevestigt de advocaat tegenover Waterkant.Net.

Een bezorgde moeder die op zoek was naar haar dochter, had de politie verwittigd dat er zich minderjarige kinderen in een appartement bevonden met de verdachten.

De moeder, wiens dochter zich overigens niet in het appartement bevond, sloot de verdachten samen met de meisjes op in het appartement, door de hoofdtoegangsdeur met een slot af te sluiten. De vrouw ging met de sleutel naar de politie waar ze aangifte deed van ontucht en onttrekking van minderjarigen aan het wettig gezag.

Volgens advocaat Nibte zijn haar cliënten bij hun aanhouding daarna, ernstig mishandeld door de Surinaamse politie. Ze vindt het zeer ernstig dat haar cliënten zijn mishandeld, terwijl thans blijkt dat zij totaal niet schuldig zijn.

“De meisjes, die kennelijk regelmatig van huis weglopen, waren het appartement ingelopen, toen de verdachten naar voetbal keken. De meisjes vroegen naar eten, maar de verdachten gaven aan dat ze geen eten hadden. Ze vroegen de meisjes om hen verder niet te storen, omdat ze naar voetbal keken.

De meisjes vertrokken van de plaats, waarna de ingang door één van de verdachten werd gesloten. Het lukte de meisjes om via een andere ingang toch weer naar binnen te gaan. Dat was het moment dat de moeder daar aankwam en de meisjes zag.

Zowel de verdachten als de meisjes gaven aan dat zij vrijwillig daar zijn geweest en dat er nimmer seksuele handelingen tussen hen hebben plaatsgevonden. Een van de verdachten blijft echter aangehouden vanwege overtreding van de Wet Verdovende Middelen”, aldus mr. Nibte tegenover onze redactie.


8 REACTIES

 1. Nibte ook he met haar verhaaltjes. Pas maar op dat jouw meisjes ook niet op zoek naar eten gaan bij vreemde voetbal kijkende mannen.
  gemodereerd

 2. Wat er ook gebeurt, wat je ook doet, geen probleem!! Nibte ie er. Geen enkel probleem!! Niemand, die er wat van vindt/zegr! Zij is de advocaat, rechter en OM van de bananen Republiek!! Triest.
  gemodereerd

 3. maar het zijn minderjarigen!!!! en die mannen zijn volwassen eb ze zijn dus sowieso fout om die kleine meidens daar te houden. Wat ze gedaan moesten hebben is de meidens opdonderen naar hun huis. Ik geloof er geen ene moer van dat er geen sex is geweest. Die meidens liegen om de pedo’s te beschermen. Wacht maar tot dit mevr. Nibte zelf overkomt met haar dochters. Zal ze de pedo’s ook vrijpleiten?? Ik weet dat het haar werk is maar ik begin steeds meer te geloven dat ons wetboek van strafrecht zoveel haken en ogen heeft dat zelf de zwaarste criminelen vrij komen.
  Wordt tijd dat het boek helemaal wordt omgespit
  gemodereerd

 4. Dus de z.g. verdachten is ten onrechte aangehouden ????
  Wat voor klote wet wordt er in Su gehanteerd dan ????
  Was het een vormfout, of gewoon een stommiteit van de
  OM ??? Mensen die 15 anderen hebben geliquideerd lopen vrij
  rond, en onschuldigen worden soms met geweld gearresteerd!
  Wat een flut zooitje man, en als je wat zegt is weer niet goed.
  Op zijn Nederlands gezegd : ”het is een teringzooitje daar in
  het Bana Republiek”. ”Stef Blok, heeft wederom gelijk”

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. In Suriname is het de vraag wie er schadevergoeding zou moeten betalen aan de valselijk beschuldigde mannen, maar de meisjes, de moeder of de politie zouden me flink moeten vergoeden voor dit misverstand. Zo niet, dan was de kans heel groot dat er doden zouden vallen.
  gemodereerd

 6. Wat een brave verdachten die als een magneet minderjarige meisjes aantrekken.
  En ze zijn – zo te lezen – nog celibatair ingesteld ook.
  Misschien hebben ze meer oog voor de benen van Messi?
  gemodereerd

 7. Stelletje krasse, hongerige meiden. Ze wilden eten, maar er was geen rotie of her’ heri. Dan maar een flinke portie vleesworst.
  En dit is ons volk van morgen. Iemand zou zeggen sari tori (terecht).
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.