Eenmalige AOV+ en uitkering van SRD 1.000 voor AOV-genietenden

8
srd-geld-suriname

De regering Santokhi-Brunswijk heeft besloten om deze maand december, een extra uitkering van SRD 1.000 eenmalig uit te betalen aan alle seniorenburgers, die slechts afhankelijk zijn van een Algemeen Oudedags Voorzieningen (AOV) uitkering.

Minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO) geeft aan, dat het project in de regeringsvergadering is goedgekeurd. Zoals eerder aangekondigd door de president, zou het project AOV+ uitgevoerd worden voor de slechts Aov-genietende.

“Op dit moment zijn de financiële afdelingen en de betaaldiensten drukdoende met het treffen van de voorbereidingen om de betalingen deze maand te laten plaatsvinden”, zegt de bewindsman.

Het ministerie laat optekenen dat de eenmalige uitkering van SRD1.000 via de reguliere bankovermakingen en Moni Karta naar de AOV-ers zal plaatsvinden. Voor het binnenland zullen de gelden nog per kas worden uitgekeerd aan de belanghebbenden. Hiervoor vraagt minister Ramsaran nog wat geduld.

Vanuit het ministerie van SoZaVo wordt het project uitgvoerd in samenwerking met de ministeries van Binnenlandse Zaken en Regionale Ontwikkeling en Sport.

Op de AOV-ers wordt er een beroep gedaan om de bekendmakingen via de verschillende media te blijven volgen.


8 REACTIES

 1. Waarom alleen voor hen die alleen afhankelijk zijn van aov. Hoe gaat men dat controleren. Heel wat werken bij particulieren en verdienden goed. En hoe staat het met hen die weinig dienstjaren hebben en soms maar een pensioen van srd.1200.- krijgen?
  gemodereerd

 2. mensen hoeven niet 1000 SRD meer. Als de regering goed hun werk doet.
  En voor het land op komt en er voor zorgt dat vriendjes niet hun zakken vullen.
  gemodereerd

 3. “Voor het binnenland zullen de gelden nog per kas worden uitgekeerd aan de belanghebbenden.” Waarom kan dat nog steeds niet gewoon via de bank??? Zijn er in hun omgeving geen pinautomaten?? geen nood toch…de mensen in het binnen komen zo vaak naar de stad dus zie hier geen probleem. Contant uitkeren is zo fraudegevoelig…..het gaat me niet verbazen in de krant te lezen dat het geld spoorloos is verdwenen of transportwagen is overvallen. Please note: “transportwagen” is in deze gevallen gewoon een taxi of auto van een medewerker….geen beveiligde transportwagen
  gemodereerd

 4. debby , ja zo dom zijn jou paarse gasten , die hebben nooit de AOV-ers geregistreerd
  maar gelukkig krijgen vele AOV-ers die wel geregistreed zijn wel die 1000 srd
  gemodereerd

 5. Surinamers houden van armoede en het ligt aan de mentaliteit van grote groepen vd Surinamers, waarvan de Creolen de toon hebben gezet en stevig aan blijven vast houden.

  De toon is dat ze het patroon van de kolonist hebben/hadden overgenomen en dit door geven aan hun nageslacht.

  Het gevolg hier van is geweest dat anderen etniciteiten het ook hebben overgenomen en dit is het resultaat, wachten dat anderen het voor ons moeten doen en de meester uithangen. Zei ze zitten op hoeken van straten voor de winkels, in dure zwarte auto’s met geblindeerde ruiten rijden, dure kostuums als de westerling gekleed, orders willen geven, maar per saldo alleen rotzooi waar het land en de bevolking niets mee opschiet.

  Andere patjakkers, jong en oud zonder enige kennis, ervaring, goed gedrag, geen plan, enz, die willen ook bij de pot met honing komen en organiseren demonstraties. Wat ze willen? Het zelfde voorbeeld vd kolonist uithangen, anderen moeten het werk doen en zij op hun gat zitten.

  Als Surinamers iets van het land willen maken, zullen de hun houding, mentaliteit moeten veranderen.

  Heel veel werk aan de winkel van de Surinamers. Stelletjes grappenmakers, poppenkastgangers, nietsnutten.

  Suriname heeft nog een heel lange weg te gaan, om zich te verheffen.

  In 1954 kwam het statuut, maar een goed plan dat door Nederland was gemaakt was er niet. Wat Soekarno en Hatta hebben uitgehaald werkt niet voor Suriname en daarom is het goed fout gegaan. Er was geen plan van Nederland en Nederland heeft de enkele omhoog gevallen nietsnutten zwaar overschat. Nederland wist waar de zwakte van Suriname was:
  – het leger,
  – het grondgebied, zee grenzen en de land grenzen,
  – geen bevolking,
  – geen productie – en exportondernemingen,
  – geen infrastructuur op vele gebieden,
  – geen scholing bij de bevolking,
  – geen plan hoe het land en bevolking een kapitalisch maatschappij kan worden en bij welke blok/vrienden het moet hebben,
  enz, enz

  Zie de Antillen, daar heeft Nederland ook geen plan voor en de Antillianen ook niet, waardoor ze aan het handje van Nederland blijven lopen.
  gemodereerd

 6. Aanvulling:
  – Leger, gewapende machten,
  – Buitenlandse Zaken
  – Financiën en Economische Zaken,
  – Onderwijs en Wetenschappen
  – Landbouw,
  – Industrialisatie,
  – Watermanagement,
  – export,

  Al deze zaken ontbraken bij het besprekingen van de Onafhankelijkheid van aron en bruma, (npk van nps, psv, pnr, ktpi)

  Er had eerst een plan gemaakt moeten worden en niet op stel en sprong zoals aron dat wilde uiterlijk 25 November 1975. aron wilde scoren dat hij de man was van de onafhankelijkheid, maar talrijke zaken als hierboven in een plan gieten was er niet. Dat is de oorzaak dat we niet diep in de put zitten.
  gemodereerd

 7. Dan moeten ze ook alle casinoś in de maand December dichtgooien, want anders kan je precies uitrekenen waar al het geld terechtkomt. En alle kinderen en kleinkinderen die ineens de deur bij de grootouders of ouders gaan platlopen. Dit brengt ruzie en roven met zich mee, in Suriname kan je niet zomaar geld geven, het brengt de kwade in de mens naar boven.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.