OPINIE: ‘Wat een brutaal gedrag van Brunswijk!’

41
Ronnie Brunswijk

[INGEZONDEN] – Het is nu meer dan duidelijk dat vice-president Ronnie Brunswijk, chantage politiek voert tegenover president Santokhi. De vice-president eist van president Santokhi dat hij een keuze moet maken tussen hem en Melvin Linscheer, de veiligheidsadviseur van de president. Hij zegt: “Het is kiezen of delen”. Dit is op zijn zachtst gezegd onbetamelijk en brutaal gedrag van de vice-president. 

Volgens de vice-president maken de veiligheidsdiensten van de president scenario’s en achtervolgen hem. Het is echt zielig met de vice-president, kennelijk ziet hij spoken bij dag, hij moet zijn zogenaamde inlichtingendienst gaan vervangen. De president heeft onlangs duidelijk gemaakt dat er geen activiteiten ondernomen worden vanuit het Kabinet van de President naar de vice president toe. 

Volgens Somohardjo is dankzij de VHP, Melvin Linscheer, hoofd van de beveiliging op het kabinet van de president. De VHP heeft niks te maken met de benoeming van Melvin Linscheer tot veiligheidsadviseur op het kabinet van de president. De president bepaalt wie zijn adviseur wordt en niet de VHP, pae Somo of de vice-president. Straks gaat de ABOP/PL, eisen dat enkele VHP ministers ook moeten aftreden. 

De vice-president doet alsof hij meer macht heeft dan de president, ik ben er zeker van dat de president nooit gaat toegeven aan de eis van de vice-president/ABOP/PL. Hij laat zich niet intimideren en chanteren door Ronnie Brunswijk. De vice-president is nadrukkelijk bezig met etnische politiekvoering, en dat is zeer verwerpelijk en onacceptabel. Met zijn gedrag maakt hij Suriname tot een bananenrepubliek.    

President Santokhi zei onlangs in verklaring dat deze regering zich nimmer zal mengen in lopende strafzaken. Aan de president en de vice-president is in elke strafzaak, geen andere rol toebedeelt dan die van toeschouwer. Het is nu duidelijk dat de vice-president zich mengt in lopende strafzaken, hij probeert een partijgenoot te beschermen tegen wie een opsporingsbevel is uitgevaardigd.

Gelukkig heeft de waarnemend PG laten doorschemeren dat het OM het werk doet op basis van de grondwettelijke taak. Volgens de waarnemend PG handelt het OM zonder aanzien des persoons, en laat zich door niets en niemand onder druk zetten en niet leiden door etnische sentimenten. Volgens de waarnemend PG laat het Openbaar Ministerie ook niet leiden door de waan van de dag. 

Het is overduidelijk dat de ABOP/PL, een vijfde wiel aan de wagen is; ze draagt weinig tot niets aan de ontwikkeling van Suriname. Deze combinatie is een onnodig element in de regering, volkomen nutteloos. Daarom had ex-president Bouterse een keertje gezegd dat Brunswijk/ABOP geen visie heeft. 

Als de ABOP/PL, uit de regering wil stappen, zullen grote delen van de samenleving juist heel blij zijn, want zij stagneert de ontwikkeling van het land. Wat er ook gebeurt, president Santokhi gaat Suriname redden. Volk van Suriname, help Suriname uit het diepe dal te geraken. Neem het goede advies van ex-president Ronald Venetiaan ter harte, namelijk: “Laat president Chan Santokhi niet in de steek”.  

Idris Naipal


41 REACTIES

 1. Brunswijk heeft altijd een grote mond gehad en bij tijd en wijle voor gangster te spelen.

  Zou Brunsie zijn VP schap op het spel willen zetten?

  Wenst Santhoki zijn presidentschap ook op het spel willen zetten voor Linscheer die in het verleden 2 veiligheidsmensen van Bravo om het leven zou hebben gebracht?

  Wat een ‘bakbawinkrie’ gedoe is dit allemaal zeg!!
  gemodereerd

 2. Preken voor eigen parochie daarmee is deze columnist bezig. Linscheer de fixer van didibri. Wie neemt deze president nog serieus. Los van dat brunswijk ook boter op zijn hoofd heeft. Met linka ga je Suriname geloofwaardig maken laat me niet lachen.
  gemodereerd

 3. Zondagavond 4 december heeft de heer Fathemohammed van het NPS programma gezegd dat Brunswijk heel goed individuele politiek kan bedrijven, maar dat hij collectief nog niets heeft gedaan.
  Ik wil hem hierbij even aanvullen.
  Collectief heeft hij wel iets voor zijn achterban gedaan. Hij heeft de verdeeldheid onder de binnenlandbewoners vergroot. De rekening hiervan krijgt hij in 2025 gepresenteerd.
  gemodereerd

 4. De VHP propagandist Idris Naipal hoeft ons geen eenzijdige mening op te dringen. We zien duidelijk dat Brunswijk het heel laf speelt. Nu is Linscheer de zondebok terwijl de grote boosdoener de onbetrouwbare Chandrikapersad S is. Brunswijk wordt inderdaad in de gaten gehouden omdat de VHP kopstukken continu willen weten met welk vlees zij te maken hebben. Zowel VHP als ABOP vertrouwen elkaar niet. We weten dat de VHP een partij is waar de onbetrouwbaarheid van afdruipt. Brunswijk is op zijn hoede maar speelt het nu heel laf.
  gemodereerd

 5. Gisteravond een documentaire gezien van Simon Reeves die reisde door de Gyana’s en Suriname en kwam bij en met Brunswijks goud gebieden en daar kon je zien wat voor man hij is , een wolf in schaapskleren meedogenloos en machtsbelust.
  Kijk terug op Belgie 2 is een aanrader.
  Het enige belang van Brunswijk is (net als bij Bouterse ) eigenbelang.
  gemodereerd

 6. En het is precies zoals het in het artikel van Naipal staat. Ik heb het al reeds voor de verkiezingen gezegd dat de racisten van de ABOP een 5e colonne binnen Suriname zal zijn en zie hoe snel ik gelijk krijg. Dit krijg je als je als intellectueel moet samen moet werken met een Afrikaans despoot die het niet van zijn intelligentie moet hebben. Brunswijk is een oerdomme VP die werkelijk nergens van op de hoogte is. Als je deze man iets vraagt over het beleid weet hij geen antwoord op te geven. En hij moet mede het beleid van Suriname bepalen. En ja deze racist is hard bezig om een tweedeling in de samenleving te bewerkstelligen. Niet voor niks zijn het vooral de mannen die op hem lijken die bij gewelddadige roofovervallen betrokken zijn waarbij vooral Aziaten slachtoffers zijn.
  En als Brunswijk zich zo onaantastbaar wendt, laat hij zichzelf uitleveren aan Frankrijk dan pas weten wij dat het een held is. Deze lafhartige man is een groot gevaar voor de stabiliteit van Suriname. En dat hij partij kiest voor Bordo de Hond is toch tekenend ?
  gemodereerd

 7. Dhr Brunswijk is van meet af aan ongeschikt gebleken voor de functie van VP.Hij is onbeschaafd en een ongeleid projectiel.Laat zich sterk door zijn emoties leiden en heeft ze alleszins onder controle.En hij is dwingend vreselijk dwingend.Sylvana Simons en Ronnie Brunswijk kunnen elkaar de hand schudden.Ze zijn beiden uit hetzelfde hout gesneden.niet geschikt om politiek te bedrijven.
  gemodereerd

 8. Daar is die Idris weer met zijn objectieve en onpartijdige opiniestuk.

  Het is al gebleken dat veel van de adviseurs van de president niet deugen (kijk naar de schandalen/blunders met Bissessur, de Energie/olie en gas adviseurs). Dus Misschien is dit de zoveelste schandaal in de reeks.
  Als de VP informatie heeft dat hij of zijn partij doelwit zijn van politieke afrekeningen dan heeft hij recht om te reageren, dat is helemaal geen chantage. De VHP of een andere partij zou op dezelfde manier reageren onder vergelijkbare omstandigheden.
  gemodereerd

 9. Wederom een heel eenzijdig verslag waarin halve waarheden worden opgesomt in het belang van de President en de Vhp. Ondanks ik geen fan ben van Brunswijk, begrijp ik zijn frustratie wel. Santhoki regeert zonder iemand te kennen in zijn besluiten. Het Volk heeft duidelijk het laatste woord en moet aan de Kantlijn staan, zijn mond houden, en de besluiten die vrijwel allemaal in het nadeel zijn van onze portemonnee en vrijheid, slikken voor zoete koek.

  Het jammere vind ik wel, dat Brunswijk weigert de stekker uit deze coalitie te trekken. Hij wilt koste wat kost, VP blijven voor de ruim 5 jr waar ze voor gekozen zijn. Terwijl er een wanbeleid word gevoerd waarin etnische sentimenten, een hoofdrol blijken te spelen. Dit alles ten koste van het Volk en de toekomst van Suriname. Helaas blijkt dus dat onze leiders, allemaal beperkt zijn in hun denken, doen en handelen…

  Wat ik wel tegen de Hr.Naipal wil zeggen, is dat je wel boter op je kop moet hebben om deze President en zijn desastreus beleid, ten koste van een ieder in Suriname blijft verdedigen en goed praten. Ik weet niet of u daarvoor betaald krijgt of dat u een dubieuze inborst heeft aangaande discriminatie en racisme. Want dat is precies, wat in elk weldenkend mens opkomt, bij het lezen van uw opinies. Ik hoop van harte dat u tot inkeer komt en meer rationeel gaat schrijven ipv in de pen klimmen om uw vrienden van dienst te zijn..
  gemodereerd

 10. Met z’n verstand komt ie niet verder dan een garnaal. Hij is onbekwaam, ongeschoold en een grote schande voor Suriname. In Afrika zou hij het beter doen als warlord.
  Zijn naam heb ik niet genoemd, maar elke Surinamer weet wie hier bedoelt wordt…
  gemodereerd

 11. Brunswijk is door de advocaat van een verdachte in Nederland opgeroepen als getuige in verband met een moord die in 2002 in Nederland is gepleegd. Uit het dossier zou mogelijk blijken dat Brunswijk de opdrachtgever voor de moord is geweest. Kortom, Brunswijk krijgt het benauwd en slaat nu wild om zich heen. Als Brunswijk niets te verbergen heeft, waar maakt hij zich druk om? Is hij bang dat zijn crimineel gedrag nu naar boven komt? Met een strafrechtelijke veroordeling achter zijn naam mag je hem zondermeer een crimineel noemen. Dit is een kat in het nauw en Brunswijk heeft veel te verliezen. Ik hoop dat Santokhi niet zwicht voor de druk. Dan maar een minderheidsregering zonder ABOP. Maar ik denk dat Brunswijk eieren voor zijn geld gaat kiezen en gaat inbinden. Als hij uit de coalitie stapt, heeft het OM of het JIT vrij spel om hem te onderzoeken. En zover gaat Brunswijk het niet laten komen. Linksom of rechtsom, hij heeft veel te verliezen en plaatst zichzelf tegen de muur.
  gemodereerd

 12. Er spelen grote zaken in de drugswereld.

  bordo is op de vlucht,
  in Suriname een vliegtuig die illegaal in Suriname ergens geland was helemaal begraven onder het zand,
  iemand uit de Marrongroep in Sri Lanka opgepakt die via Brazilie gereisd heeft,
  Suriname heeft een Inlichtingen dienst die internationaal werkt met andere Inlichtingen diensten van andere landen,

  bravo geeft aan dat zijn politieke partij ook een eigen inlichtingen dienst heeft. Maar werkt deze ook Internationaal of alleen nationaal? Let op! landen hebben Inlichtingen diensten die internationaal werken.

  De Internationale Inlichtingen diensten van landen in de wereld kennen bravo en deze zijn niet van politieke partijen.

  Het hoofd vd inlichtingen dienst ve democratische rechtsstaat hoeft als er een andere regering komt niet vervangen te worden. Zie de USA, waar hoover onder verschillende presidenten heeft gewerkt.

  bravo/abop zegt dat mensen van de inlichtingen diensten van Suriname hem/ de partij volgen. Is daar dan iets fout aan. Inlichtingen diensten mogen alle burgers ve land volgen. In USA, EU, China is het zelf zo erg dat BIG Brother is watching you. Overal in het openbaar camera vanaf je je woning uit komt in straten, op grote wegen, in winkelcentra, pinnen in winkels, betalen met je mobiel/celephone. Afdrukkingen worden door mensen overal achter gelaten in het internet tijdperk

  Waar was je toen, dag, tijdstip, moment?

  We leven niet meer in/voor het stenen tijdperk. Satellieten volgen mensen overal in het internet tijdperk, camera’s mobiletelephone/Celephone, internet, pinnen, enz.

  uit welk land komt bordo,
  uit welk land komt de mevrouw opgesloten in Sri Lanka
  Is er een verband tussen deze twee personen uit de marrongroep of gaat het om los van elkaar staande zaken?,

  Als bravo vindt dat Lincheer hem volgt, laat hij dan zijn contra inlichtingen dienst van zijn politieke partij abop Linscheer dan weer volgen. Waar was Lincheer toen, dag, tijd, moment, enz.

  De vraag waarom mag Lincheer daar niet zijn waar de mensen van de abop ook zijn. Suriname is een democratisch land en er bestaat vrijheid, gelijkheid, enz. Gewoon mensenrechten dat internationaal door democratische landen in een verdrag is afgesproken.

  bravo waar praat je over?
  gemodereerd

 13. Als je het vertrouwen opzegde hoe kan je nog samenwerken.
  Als je eerlijk en eigenwaarde nog hebt dat stap je op.
  Dan heb je je normen en waarden hoog op.
  gemodereerd

 14. bravo kan geen enkele stekker uit de regering halen. Als hij opstapt, kan Chan nog zonder hem verder regeren en de noodtoestand afkondigen.

  Noodtoestand!
  gemodereerd

 15. Oom daggoewyk de bankrover hft weer gedreigd/bedreigd. Hoelang nog???
  Wanr gaat chan hem n kickboxingschop onder zn kont geven.CHAN WORDT WAKKER JONGEN EN LAAT JE TANDEN ZIEN..
  gemodereerd

 16. Het Surinaams volk heeft zelf voor de PUINHOOP in SURINAME gezorgd,doordat ze hun stem hebben gegeven aan de (criminelen) DRUGSDEALERS DESI BOUTERSE en RONNIE BRUNSWIJK tijdens de afgelopen verkiezingen ,,,,,WIE ZIJN BILLEN BRANDT MOET OP DEE BLAREN ZITTEN.
  gemodereerd

 17. Het heeft er veel van dat niet de Inlichtingendienst van Suriname bravo volgt, maar dat bravo de Inlichtingendienst van Suriname is en de inlichtingendienst van Suriname die Internationaal werkt volgt.

  bravo, Wie houdt, Wie voor de gek?
  gemodereerd

 18. Beginnen jullie te bidden dat het niet escaleert en geen 1980 toestanden weer krijgen.
  Anders zijn we weer helemaal terug bij af.
  gemodereerd

 19. De krant weet het altijd beter stop leven met haat houw je niet van brunswijk is jouw probleem waneer men de waarhijd spreek slaat het hardt love voor brunswijk luister naar zoon président love you brunswijk l’art niemand op jouw loopen
  gemodereerd

 20. Het is allemaal loesbere in dit land. Het land is en wordt bestuurd door criminelen. Dit heeft het volk gewild. Het spreekwoord wijs mij je vrienden is op alle fronten in het staatsbestel van dit land van toepassing, regering dna, kortom de hele rattenvanger.
  gemodereerd

 21. De ABOP heeft geen kader en geschikte bestuurders. Deze partij zou nooit in een regering deel moeten nemen. Brunswijk is totaal ongeschikt als VP. Ik denk dan niemand hem serieus neemt als VP. Ik heb het steeds gezegd, benoem Brunswijk tot VP van Albina en Moengo.
  gemodereerd

 22. De ABOP heeft geen kader en geschikte bestuurders. Deze partij zou nooit in een regering deel moeten nemen. Brunswijk is totaal ongeschikt als VP. Ik denk dan niemand hem serieus neemt als VP. Ik heb het steeds gezegd, benoem Brunswijk tot VP van Albina en Moengo. Ik kan mij echt niet voorstellen dat Chan met zo een partij een regering heeft gevormd.
  gemodereerd

 23. Linscheer is een flying monkey van didibri.
  Hij is tweedracht aan het zaaien.
  Hij lijkt Robg wel.
  Hun doel is om deze regering te laten vallen.
  En daar na hebben ze geen oplossing voor alle problemen die onze land in zit.
  gemodereerd

 24. Idris, je slaat de plank weer mis, je staat volgens mij niet goed op de benen, slechte voetenwerk.
  Sec gezien heeft Brunswijk een punt, hij wordt in de gaten gehouden, dan mag hij zijn mond opentrekken. De eis van de VP aan de president is niet brutaal, beiden zijn gelijkwaardige partners, ben jij dat vergeten Idris.
  Wie is met ABOP/PL gaan samenwerken, wie wilde graag president worden, dit zijn zaken die niet zomaar uit de lucht zijn komen vallen. Was het niet de president die Brunswijk een veertje in zijn reet stopte als eerste gekozen Marron voor een hoge post.
  Idris, je stond toen vierkant achter de president of was het eerder een opgevoerde toneelspel. Idris, de president vond het nodig met een veroordeelde drugscrimineel een regering te vormen, terwijl velen hem erop hadden gewezen dat het slecht gaat aflopen. Je was toen in de wolken, niet waar Idris. Machtswellustelingen zijn idioten, die horen vermeden te worden.

  Velen leggen uit frustratie, voor het slecht gevoerd beleid de schuld bij de Abop, terwijl het toch de president is die het beleid uitstippelt, wie heeft de vele debacles van de afgelopen jaren veroorzaakt, niet de Abop, die nooit van iets op de hoogte was. Het VHP smaldeel in deze regering is verantwoordelijk. De Abop als pispaal gebruiken voor eigen falen is misselijkmakend.

  De oranje helden die Brunswijk uitmaken voor ongeschoold en dies meer, en dat hij nooit iets weet, het zijn weer dezelfde gasten die zich zelf tegen spreken als er weer iets fout gaat. Dan is het weer de schuld van Brunswijk, terwijl hij toch niks kan, ook niks doet omdat hij ongeschoold is, hij is toch een garnaal, Brunswijk is te dom om beleid te maken, dus wie maakt beleid, juist Santokhi, en wie is verantwoordelijk voor het beleid als het mis gaat, juist Santokhi en dombo’ niet die “braverik” Brunswijk.

  De reacties inzake Brunswijk of Abop geven weer eens de onderbuik gevoelens weer, van degenen die hem haten, maar die wel zo opportuun (hypocriet) zijn, die leven met een dubbele standaard, dat zij toch voor samenwerking kiezen met deze crimineel.
  O, O, wie is toch schuldig aan dit gedoe!!!!! Arm Sranan🙈
  Deze regering is even slecht als de vorige, jammer, wij proberen het weer op 25-05-2025, misschien met meer succes. Tai ori libi dé.
  gemodereerd

 25. Als je een hersencel hebt en je bent vice president, zijn dit de consequenties voor deze regering. Brunswijk bedrijft raciale politiek openlijk, dit is een gevaarlijke issue voor Suriname.
  We gaan Oegandese praktijken meemaken. Marrons is de snelst groeiende groep in Suriname.
  ze maken kinderen zonder verantwoording, kijk maar in de gevangenissen !!!!
  kijk maar naar de dagelijks berovingen, niet normaal. Afrika in wording !!!
  gemodereerd

 26. enne wie is nu 48 uur na de openlijke bedrijging aan de president nu op dit moment WAARNEMEND PRESIDENT VAN SURINAME???? yesss zijne exellentie ronnie brundwijk. what a freaking joke. chan blijf rustig met melissa genieten van de stranden van barbados.
  gemodereerd

 27. De vraag is:
  Waar is Brunswijk bang voor ?

  Linscheer weet kennelijk heel veel en kan blijkbaar meer illegale praktijken blootleggen.

  Btw.
  Brunswijk loopt ook te shoppen bij de NDP. Er zijn heel wat ndp-ers (lees: domme Surinamers) overgestapt naar de ABOP.

  Dat Brunswijk zodanig reageert geeft aan dat hij heel wat te verbergen heeft.

  Ik zou zeggen:
  Tja go. Set kong.

  Wij willen een beter Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 28. Dat de PL Brunswijk ondersteunt zegt ook genoeg over de kwaliteit van de PL !

  PL-ers,
  Willen jullie ook een beter Suriname of niet ?

  Politiek Suriname moet betrouwbaarder !

  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 29. Lezen jullie dit . Mevr Joan Pengel, allereerst wenst ik U heel veel sterkte met het verlies van uw man. Ongelooflijk en triest dat Sil op zo’n wijze aan zijn einde is gekomen.
  Het heeft mij wenkbrauwen doen fronsen, van een beschaafde, behulpzame man verwacht je geen moord.
  Echter volgens bekomen informatie moet ik u mededelen, dat een Nederlandse donkerkleurige man genaamd Remy Aziz Abdulhak, oud eigenaar van de muziek formatie La danz uit Amsterdam, The Strangers uit Suriname en de witwas bedrijven Top ice Gravenstraat, Hobbe Snack coesewijne straat. Hotel Ira Fit Kwatta weg enz had regelmatig grote sommen geld geleend van Sil Ritveld.

  Niet lang terug zocht deze Remy die zich regelmatig ophoud bij een PPS vestiging naast de Marrtriette Mall, stond tot de jaren 1995 bekend stond als een Drugs baron en Wapenhandelaar. Tegenwoordig werkt hij met huurmoordenaars om zijn gelden te vorderen uit zijn glorie tijden.
  Wist u dat hij Sil sinds 2012 geld vermoedelijk 1.000.000 USD verschuldigd is. Remy is in 2011 tijdens zijn gevangenis periode in zijn verlofperiode gevlucht naar Suriname. Hij besloot als Makelaar het Surinaams volk op te lichten, hij maakt vervalste machtigingen op, vervolgens verpand hij ontroerend goederen van zijn cliënten en vrienden bij geldschieters.
  OK Real Estate is één van zijn fictieve bedrijf namen. Remy Abdulhak probeert zijn luxe drugs leventje voort te zetten op de ruggen van anderen. Hierdoor kon hij ook nooit zijn betalingsverplichtingen kon nakomen.Trouwens bij niemand is het geheel gelukt zijn schulden af te lossen. Hij maakt steeds nieuwe gaten om oude gaten te dichten.

  Remy Abdulhak stond in Surinaamse en Nederlandse drugswereld bekend om zijn drugs droppings en versnijding technieken. Vanaf 1993 faciliteerde Brunswijk hem met illegale vliegvelden. Maar in 1995 is Remy door manschappen van Brunswijk, gelijk na een dropping in moengo, bij een Ripdeal in het gebouw Top Ice aan de Gravenstraat te Paramaribo beroofd.

  Brunswijk heeft toen ondanks zijn opgezette Ripdeal afgerekend met de meeste bezittingen van Remy Abdulhak en dus overgenomen. (Panden, luxe auto’s en 2 jachten)
  Sindsdien gaat Remy als een oplichter door het leven, en mislukken al zijn mega drugs transporten.(Vliegtuigen crash Apoera, Blakka watra, moord tijdens dropping op de rivier)

  Via zijn Surinaamse buitenvrouw heeft hij vermoedelijk een vals Surinaams Paspoort verkregen. Tegenwoordig is ze werkzaam bij de inlichtingen dienst en scharreld ze nu met Linscheer.
  Remy Abdulhak modus: is vrouwen inzetten om zijn vrienden die hij moet betalen te elimineren.

  Ter Overdenking: Bij een gedegen onderzoek moet de werkelijke schuldige in beeld komen. Frappant dat tot in Marokko bekend was dat Remy niet lang geleden huurmoordenaars zocht voor deze moord.
  gemodereerd

 30. daar hebt je de twee racisten ook weer , robg en die konsensi VHP haters , maar die lincheer heeft ook mensen in Nederland dus
  gemodereerd

 31. Ziekeling!!! Ik praat niets van Brunswijk goed, maar Santokhi heeft vanaf het begin van de regering geregeerd zonder de VP en was constant met corruptie bezig. Kijk maar naar dat Staatsinvesteringsorgaan SURFIN dat de raad van ministers nieteens gepasseerd was en Brunswijk dus niets vanaf wist en mocht weten. Dat was denk ik het eerste schandelijke corrupte A-nationalistische schandaal dat Santokhi heeft uitgehaald. Het voorlaatste gemene en corrupte schandaal is het weggeven van 90 procent rente aan banken voor termijndepisitos. Dat is openlijke diefstal. En het laatste schandaal naar ik weet is dat nepverhaal van die diepwaterhaven in Nickerie waarvoor een bedrijf is aangetrokken dat niets van bouwen weet en ons geld gewoon komt vreten. Er zitten ook 02 Surinamers in en de overheid kan niets vertellen over hoe alles is geregeld omdat het een grote diefstal is. Misschien wil men ook gewoon de grond stelen!! Ik ben misselijk van deze regering en voornamelijkVHP die steeds op ordinaire roof uit is, BAH!!!
  gemodereerd

 32. Konsensi 100 procent met je eens. Daarnaast heeft regering met name de VHP laten zien dat ze graag zonder de ABOP hadden willen regeren. Bij dat staatsinvesteringsinstituut NV NEW SURFIN was het de ministersraad die Brunswijk voorzit niet gepasseerd en hij wist er ook niets van. VHP heeft vreselijk veel corruptie gepleegd. Het voorlaatste schandaal was van die termijndepositos voor banken en verzekeringsmaatschappijen die hun SRD mijoentjes een jaar mochten vastzetten en op elke miljoen, SRD 800 tot 900.000 erop kregen; 80 tot 90 procent. Dat is gewoon grove diefstal van Staatsgelden. En dat schandelijke verhaal van die diepwaterhaven in Nickerie van 5.4 miljard USD waarover ze niets zinnigs hebben verteld en dat ‘gebouwd’ wordt door een stel mensen die niets van bouwen afweten en die pas het bedrijf hebben opgezet en nog GEEN ENKEL project hebben opgeleverd. En er zitten 2 Surinamers in. Misschien gaat het ze zelfs alleen om de grond. Ik wil hiermee maar zeggen dat Santokhi wel minstens even corrupt is als Brunswijk of zelfs vele graden erger. BAH!!
  gemodereerd

 33. De eerstkomende twintig tot dertig jaren zal er nooit meer een regering in Suriname komen waarin de VHP een dominante rol in zal spelen. De VHP is niet een partij voor het volk en voor het land.Het is een partij die het materialisme van haar financierders hoog op de agenda heeft staan.Friends and families moeten gefaciliteerd worden. Deze partij materialisten maken niet de meerderheid van het Surinaamse volk uit.Zelfs heel veel Hindoestanen die dit keer op de VHP hebben gestemd, terwijl zij dit voorheen nooit deden voelen zich zwaar belazerd.Btunswijk moet de stekker eruitvtrekken zodat een meer het volk georiënteerde politieke partij het landvkan besturen.
  gemodereerd

 34. Sorry. Maar wie de killerdog van de grootste verkrachter en drugsdealer en moordenaar van Suriname opa D, HANDHAAFD, delft uiteindelijk zijn EIGEN politieke ondergang. Wie wordt hier de lachende derde? Jawel. De paarse criminele corrupte boevenbende olv opa D.
  Dit is weer een zoveelste scenario uit het paarse duivels bolwerk van ocer en patrijsstraat 28.
  Om verdeel en heerspolitiek te voeren en splitsing te brengen in de coalitie.
  Passant, als de vp wil, trekt hij wel degelijk de stekker uit de regering en dan valt deze gewoon en op grond waarvan zou de president dan de noodtoestand uitroepen? Dan volgen er gewoon nieuwe verkiezingen.
  Dus idris naipal lult gewoon. Hij vergeet de recente geschiedenis vanaf 1987.
  gemodereerd

 35. John Edgar Hoover FBI vd USA

  Heeft gediend onder de volgende presidenten vd USA:
  – Rooseveld,
  – Truman,
  – Eisenhower,
  – John Kennedy,
  – Lyndon Johnson
  – Nuxon

  Dus waarom moet Lincheer vervangen worden. Ik
  kan gelet op de ervaringen van bravo dit begrijpen, maar dan had dit vanaf het begin vd regeringstermijn gezegd moeten zijn. Dit is waarschijnlijk niet gebeurd. Nu moet ook gezegd worden dat niets vast staat in het leven, behalve dat we een keer dood gaan en dat iedereen vervangbaar is.

  De heer dundas woordvoerder abop/ bravo kunnen wel zeggen dat lincheer van ndp is en verloren heeft en dat VHP en ABOP gewonnen hebben, maar dat wil niet zeggen dat iedereen vervangen moet worden.

  Zie het ambtenaren apparaat vol met ambtenaren van alle politieke partijen, zowel coalitie en oppositie.

  bravo kan een punt hebben, maar het hoeft niet. President CS had ook vanaf het begin vd regeringstermijn aangegeven met een ieder samen te werken. Er zijn wel personen vd oppositie bij die het voor hem moeilijk maken en het beleid en bestuur ondermijnen.

  Privacy bestaat niet meer, we leven in het internet tijdperk, big brother is watching you. Mensen laten met hun celephone, pinnen, internet, camera in de stad Paramaribo, sattellieten overal gegevens/ voet afdrukken achter. Hierdoor kan men ze volgen. Waar was je toen, tijdstip, plaats, moment.

  Geheimzinnigheid beststaat niet, je valt vroeg of laat toch door de maand in het internet tijdperk.

  Let op! In democratische rechtsstaten bestaan vele rechten van vrijheden.

  De inluchtingendiensten van een land mogen iedere burger volgen ongeacht, etniciteit, functie, vermogen, et cetera, et cetera, et cetera.

  Samen Werken, Samen Sterker
  gemodereerd

 36. Dat corrupte, criminele narcolandje word reeds 47 jaar lang in een financieel, economisch en morele wurggreep gehouden door uitsluitend veroordeelde misdadigers, massamoordenaars, drugscriminelen, bankrovers, verkrachters, fraudeurs en oplichters. Dankzij het hersenloze, laffe, lamlendige en angstige stemgedrag van het volk. Het was, is en blijft een FAILED STATE zonder enig toekomstperspectief………..DDB, 20 jaar bajes….Hoefdraad, 12 jaar bajes….v. Trikt 8 jaar bajes….Kromosoeto, 5 jaar bajes….Hausil, 3 jaar bajes….Adhin, in de verdachtenbank voor verduisteren van staatseigendommen….Parmessar, Amorok fraudeur….Bouva, oplichter NSO….Brunswijk drugsveroordelingen in Nederland en Frankrijk. Wat een puinhopen hebben die politieke schurken achter gelaten.
  gemodereerd

 37. Met dank aan het oerdommevvolk die ze misdadige crimineel kroonde als onze lijder en vp.
  gemodereerd

 38. Als de ogen werkelijk ‘de spiegels van de ziel’ zijn, dan is deze man de vleesgeworden verdorvenheid!

  “Het gepeupel krijgt vaak de leiders, die ze verdienen!”

  Tan bun
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.