Kylian Mbappé haalt de legendarische Pelé in en verbreekt het 60 jaar oude WK-record

0
Kylian Mbappé

De Franse superster Kylian Mbappé was zondag goed genoeg om 2 goals te scoren tegen Polen in de achtste finale van het WK. Met de goals brak Mbappé het 60 jaar oude record van de legendarische Pelé.

Mbappe is nu de hoogste doelpuntenmaker van het FIFA WK onder de 24 jaar. De ster van Paris Saint-Germain heeft nu 9 doelpunten, het hoogste aantal ooit door een persoon in het WK. De winnaar van het WK 2018 heeft nu Diego Maradona, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en natuurlijk Pelé ingehaald.

De Fransman gaf zondag een assist aan Olivier Giroud, waardoor hij de topscorer in de geschiedenis van de Franse nationale ploeg werd. Giroud scoorde zijn 52e doelpunt en passeerde de legendarische Thierry Henry. De Fransen versloegen Polen met 3-1.

Terwijl Mbappé het grootste deel van de wedstrijd het moeilijk had, maakte hij twee mooie doelpunten. Hij heeft nu hetzelfde aantal FIFA World Cup-goals als Lionel Messi, maar heeft 3 edities minder gespeeld dan hem.

Frankrijk moet het zaterdag in de kwartfinale opnemen tegen Engeland. De Engelsen wonnen zondag met 3-0 van Senegal.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.