Hart- en vaatziekten nummer één ziekte en sterfte: Suriname HEARTS Initiative gelanceerd

5

Op vrijdag 2 december was president Santokhi te gast tijdens de lancering van het Suriname HEARTS Initiative. Hart- en vaatziekten staan op nummer één van ziekte en sterfte in Suriname. De implementatie van het HEARTS initiatief is dus van eminent belang om de integrale aanpak van de gezondheidstoestand van het volk vanuit de overheid te bevorderen.

De lancering van dit initiatief is daarom een goed begin om hart- en vaatziekten aan te pakken door hypertensie te beheersen. In deze hoedanigheid zijn er vier hypertensieposters, een gezondheidspaspoort en een richtlijnenboekje ontwikkeld.

De posters bevatten hele belangrijke informatie zoals wat hypertensie is, de risico’s hiervan, hoe je de risico’s kan vermijden en medisch advies. Het gezondheidspaspoort is speciaal ontwikkeld voor mensen met chronische aandoeningen.

Het boek is ook ontwikkeld om een goede en uniforme zorg, met de relevante richtlijnen, aan te bieden aan de patiënten.

De Surinaamse president riep tijdens zijn toespraak eenieder op om de verantwoordelijkheid te nemen om deze sluipmoordenaar uit te bannen. Dit door zich te houden aan een gezonde leefstijl en door op elkaar te letten.


5 REACTIES

 1. Over verantwoordelijkheid gesproken. Sur hebben nooit zo slecht moeten eten. Een sinaasappel kan men niet eens betalen. I.p.v. oplossingen te zoeken om Su uit de bs te halen, vernietig je het land. Tijd voor rotzooi heb je. Kijk in ziekenhuis en apotheken, geen medicijnen. Schaam je je niet om jd gezicht te vertinen?? Huishuur, eten vr de dag en al de problemen zorgt voor stress en hartaanval.
  gemodereerd

 2. Moet Chan dit ook al bekendmaken ??? Waarvoor is de
  Mini – ster van de Volksgezondheid dan???? Of krijgt hij
  niet de gelegenheid om dit te doen ???? ”Wat een tering
  zooitje man, in dat bananen republiek man! Stef Blok
  heeft het heel goed gezien, en hij wordt nog kwalijk genomen ook. Ik hoop dat dit geplaatst wordt, want ik heb weer kritiek
  geleverd. En dat pikt een Surinamer niet, ze zullen en willen
  altijd gelijk hebben. Niet bij Jacko, want Jacko wil ook gelijk hebben als hij gelijk heeft soortoe K@!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 3. U Volkspresident doet het zo goed en u denkt echt in het belang van ALLE Surinamers en daarom wilt het buitenland zo graag met uw regering samenwerken. Niemand wordt over het hoofd gezien. Ten tijde van de vorige regering onder leiding van de fascisten telden alleen degene die op de NDP Beweging stemden. De rest was rommel.
  Daarom is de vooruitgang in dit land nu ook zichtbaar. Geen loze beloftes maar keiharde daden.
  gemodereerd

 4. meneer de president dit probleem is niet alleen in Suriname , maar in alle landen van de wereld
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.