Reeds 33 containers vuurwerk aangekomen; groothandel verkoop start morgen

7
vuurwerk-verkoop-aan-consumenten-suriname
Archieffoto - vuurwerkverkoop bij importeur Liberty Fireworks aan de Koningstraat.

Tot en met vandaag zijn er reeds 33 containers van 40 voet met vuurwerk aangekomen in Suriname. De lading is inmiddels ook al volledig geïnspecteerd door de brandweer. Zij controleert of er geen verboden vuurwerksoorten het land zijn binnengekomen. Tot dusver zijn er geen verboden items aangetroffen.

Waterkant.Net verneemt dat de waarde van de lading iets meer dan US$ 1,2 miljoen bedraagt. De staat heeft daarvan een aanzienlijk bedrag aan invoerrechten geïnd.

De groothandel verkoop start morgen. De verschillende importeurs zijn momenteel druk bezig hun winkels te bevoorraden.

De vuurwerkimport is dit jaar toegenomen. Vorig jaar bedroeg het aantal aan het eind van de vuurwerkperiode 17. De importeurs mogen tot en met 31 december vuurwerk binnenhalen.

De verkoop aan consumenten (kleinhandel) en de afsteekperiode is van 27 december tot en met 1 januari. Tijdens de maand december is er extra aandacht en voorlichting van de brandweer over brandveiligheid.


7 REACTIES

 1. Da weh tak weh pina, zal me niet verbazen als alles uitverkocht wordt. Yang dringie klari, da woh kree baka, chan moet weg, chan moet weg.
  gemodereerd

 2. Wat een arme volk in Suriname ze hebben alleen maar vuurwerk om te eten.
  Eet smakelijk.😵‍💫
  gemodereerd

 3. gelul de kleine consument mag pas vanaf 27 december zijn vuurwerk kopen , die kleine man staat morgen ook aan de balie en die chinezen verkopen aan iedereen
  maar of de kleine man het nog kan afsteken , hij heeft al meer dan een maand niets gegeten , want al het geld is voor vuurwerk , en morgen 1 december wordt de benzine en diesel duurder , en dat heeft als gevolg dat in de winkels de prijzen weer omhoog gaan , en de taxi en de bus en ook vliegen zal weer duurder worden
  gemodereerd

 4. In Suriname is er zoveel zwart, wit, paars ,geel en meer kleuren geld maar waardeloos dus is het traditie om het in december te verbranden en flink te knallen. Ook de schreeuwers die het hele jaar door roepen dat ze pinaren.
  gemodereerd

 5. Ze hebben het toch zo moeilijk, maar ja alle Surinamers uit het buitenland die het zelf moeilijk hebben en toch proberen hun familie te steunen, zodat die heel respectloos toch vuurwerk kan kopen🙄 wel mensen ga lekker zelf je pom maken en vergeet even deze maand je familie want je weet precies waar het geld heengaat.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.