dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameLeerkrachten opgeroepen vandaag massaal thuis te blijven

Leerkrachten opgeroepen vandaag massaal thuis te blijven

-

Does Travel - naar Suriname

De Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) voert vandaag actie. De federatie heeft leerkrachten verbonden aan de lidbonden van de FOLS opgeroepen om vandaag massaal thuis blijven.

Dit uit protest tegen de uit de hand gelopen wisselkoersen en de gevolgen daarvan op de prijzen, goederen, tarieven en diensten.

“Dit actiemodel is een sterk signaal naar de beleidsmakers toe, om het beleid op het koersen- en prijzenfront, drastisch om te buigen”, aldus ook het bestuur van de Folslidbond S.O.B. (Surinaamse Openbare Onderwijzers Bond).

Het Surinaamse ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (minOWC) heeft middels een bekendmaking laten weten dat de scholen woensdag normaal open zijn en dat het onderwijsproces normaal voortgang heeft.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

6 REACTIES
 1. Staken demonstraties of wat er allemaal aan mogelijkheden zijn om kenbaar te maken wat het volk voelt onder de huidige situatie zullen alleen tot een (deel)oplossing leiden indien er personen in de coalitie zitten die naast de capaciteit en intellect en de wil om aan te pakken aanwezig is. Bovenal zijn er capabele personen nodig die oplossingen kunnen bedenken welke uitvoerbaar zijn.
  Mensen zoals Santokhi en Brunswijk moeten ondersteund worden en moeten willen accepteren dat zij geen wonderen kunnen verrichten maar anderen beluisteren want samen wordt er meer en betere aanpak naar oplossingen gedaan.
  Protesteren en demonstreren zonder mee te denken c.q. mee te helpen zal alleen maar leiden tot nog grotere frustraties.


  gemodereerd
 2. Je zou toch denken, dat mensen die de jeugd o.a. moet bijbrengen hoe de wereld in elkaar steekt een beetje meer begrip hebben van de economie en de mogelijkheden en onmogelijkheden van monetaire politiek. Als je niet, zoals de NDP, 10 jaar heeft gedaan, geld leent om de munt en levensmiddelen en spookambtenaren en/of functies tesubsidiëren is het onmogelijk voor de regering om de SRD een betere wisselkoers tov de dollar en euro te geven. Dit wordt bepaald door vraag en aanbod op de wereldmarkt en mensen willen nu eenmaal liever de € of $ hebben dan de SRD. Daar alle import in dollars of euro ’s betaald moet worden leidt dit oorzakelijk tot hogere prijzen in SRD. Voor dat de wisselkoers verbeterd zal eerst de Surinaamse economie en schuldenpositie en staatsinkomsten moeten worden verbeterd . Hier is de regering sterk afhankelijk van de wereldconjuctuur. De invloed van een klein land hierop is te verwaarlozen. Dit kan alleen als iedereen daar zijn bijdrage in Suriname aan meelevert en door harder te werken ( en dat is niet met een wapen in de hand anderen te overvallen) en proberen te komen tot importevervanging en goederen die geëxporteerd kunnen worden. Daar is een goede intellectuele en morele educatie voor nodig. Dat zou de hoofdtaak van de werkenden in het onderwijs moeten zijn niet staken voor belachelijke en niet te realiseren eisen. . De regering werkt hard om de schuldensituatie te verbeteren, het zou de leden van de vorige regering en sieren als ze hieraan zouden bijdragen als ze de door hun ontvreemde goederen en gelden teruggaven. De schuldenlast zou dan zeer ver kunnen worden teruggebracht, zodat er door de regering voornamelijk gewerkt kan worden aan de gezondheid van de economie en reorganisatie van het staatsapparaat, tegen alle tegenwerking van de door de paarsen overheerste vakbonden in.


  gemodereerd
 3. Ben benieuwd hoeveel koeien en ezels hier gehoor aan hebben gegeven.
  Kinderen hebben recht op onderwijs. Als je als leerkracht strijd wilt voeren doe het dan zodanig dat kinderen hier niet de dupe van worden.
  Ga dus in het weekend demonstreren,… agoe ede’s!


  gemodereerd
 4. De hoge koers is kunstmatig opgevoerd door de regering en cbvs maakt miljoenen winst. Dat doen ze zodat er meer usd dollars vrijkomt en de usd dollars worden ten eigen bate gebruikt, dat lees ik uit een andere bron. Terwijk de vorige regering ddb mt zn mensen het openlijk doen, doet deze regering het gedekt, daarom is de wet onafhankelijke cbvs nog niet aangekondigt, dat zal hij doen en pas gebeuren voor de verkiezing als zijn topmensen reeds verzadigt zijn. Let maar op.


  gemodereerd
 5. Ligt het nu aan mij. Elke keer als Bouta zich moet verantwoorden voor het gerecht, roeren de adepten van deze Bouta zich. NDP gelieerde vakbonden die de straat opzoeken om wanorde te creëren. Wanneer gaan we al deze judassen eruit knikkeren. Continu zitten ze het democratische proces te frustreren.


  gemodereerd
 6. Dit is belachelijk, onderwijs heeft niks met koersstijging te maken, moet niet gekker worden. Kinderen hebben onderwijs nodig en dat leerkrachten passie voor hun werk hebben en waarvoor zij het doen. Anders wordt je niet zomaar een leerkracht, ga ik van uit.
  Geef een goed voorbeeld.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES