Home Onderwerpen Justitie en politie Brunswijk: ‘Ik vind het niet leuk wat men gedaan heeft met Bordo,...

Brunswijk: ‘Ik vind het niet leuk wat men gedaan heeft met Bordo, men wil hem uitschakelen’

17
Bordo laat zich graag fotograferen met wapens.

Vice-president Ronnie Brunswijk heeft vandaag flink uitgehaald naar het Justitieel Interventie Team (JIT) en het Openbaar Ministerie in Suriname (OM). Hij vindt dat deze instrumenten van het land gebruikt worden voor het uitschakelen van politieke mensen.

Brunswijk zegt ook dat hij rapporten heeft waaruit blijkt dat men hem en mensen dichtbij de vp wil uitschakelen. Hij beweert dat hij zelf ook gevolgd wordt door het JIT.

Bordo wordt gezocht door de politie in een zaak waarbij een mogelijk drugsvliegtuig werd begraven. Hij is nergens te bekennen en blijkbaar op de vlucht geslagen. Volgens ABC Online Nieuws bevindt hij zich in Brazilië.

Zowel Bordo als Brunswijk zijn in het verleden in verband gebracht met drugshandel. Brunswijk is in 1999 in Nederland veroordeeld voor acht jaar gevangenisstraf voor cocaïnesmokkel. Hij staat sinds 2015 op de opsporingslijst van Interpol.

Bordo werd op 1 maart 2019 bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht jaar. Dit gebeurde door een rechter in de Franse stad Le Mans in hoger beroep. Hij wordt door de rechter gezien als de spil achter de cocaïnesmokkel van meerdere bolletjesslikkers die van Suriname naar Frans Guyana reisden.


17 REACTIES

 1. Als bordo niets gedaan heeft dan moet hij maar een zaak maken bij de politie, een proces –
  verbaal, een goede advocaat in de arm nemen en laat de rechter dan een vonnis uitspreken en slaan.

  bordo, bordo pe yu de? Te you du sani ie no mus lon, maar ie mus tan drape, mik a faja kon.
  gemodereerd

 2. Bordo wordt toch verdacht van MOORD, cocaïnesmokkel en lid van criminele organisatie.

  Deze verdachte dient zijn onschuld voor de rechter te bewijzen.

  Brunsie alsjeblieft Mi edeh nanga yu!!
  gemodereerd

 3. Dat Brunswijk zelf niet op het idee kwam dat Money Hond het land en de ABOB niets goeds kan brengen, pleit niet voor zijn gezond verstand. Iemand met het gedrag van een hond (met of zonder geld), kan elke organisatie, waar hij een belangrijke functie in bekleedt, alleen maar schade berokkenen.
  gemodereerd

 4. Het is te verwachten dat De VP het 0pneemt voor Bordo ze zijn van hetzelfde laken en pak. De VP moet oppassen dat Justitie op enig manier voldoende reden heeft om ook hem te laten opsluiten. Een zeer toepasselijk spreekwoord in deze luidt alsvolgt: De kruik gaat te water tot hij …… Kan iemand dit afmaken???
  gemodereerd

 5. Meneer Bordo Borderline heeft zichzelf uitgeschakeld. De VP moet voorzichtiger zijn met zijn politiek gelieerde uitspraken.
  gemodereerd

 6. ” …
  Brunswijk zegt ook dat hij rapporten heeft waaruit blijkt dat men hem en mensen dichtbij de vp wil uitschakelen.
  … ”

  Brunswijk klinkt als Parmisser !

  Anyway, het is beter dat politiek Suriname wordt opgeschoond en naar betere standaarden wordt gebracht.

  Brunswijk maakt nu duidelijk niet te willen meewerken om de georganiseerde misdaad aan te pakken.

  Brunswijk is dus niet geschikt voor een beter Suriname !

  Wi mus seti kondre bun.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 7. Het is trouwens duidelijk dat zijn leermeester uit die paarse partij komt.

  Vage uitdrukkingen over “Men” en duistere “krachten” worden regelmatig gebruikt door de paarse profeten om de kanslozen bijgelovig te maken.

  Enge verhalen over geesten vertel je tegen kleine kinderen die niet willen luisteren. Dus kan je nagaan hoe “ontwikkeld” hun de achterban is.
  Een slimme Surinamer weet wel beter. Jij toch ook.

  Het is tijd voor een beter Suriname.
  Justitia Pietas Fides. Krakti !
  gemodereerd

 8. Luister mensen jullie weeeeeten te veel daarom komt suriname nooit voor uit a fadong n’a ding blaka skapoe hoor hoe jullie reageren faf ding container nanga drugs rijst containers wat zeg santoki hier over notie jullie weten niet wat er nu is su gebeurt
  gemodereerd

 9. VP , bordo , vorstwijk zijn criminelen/rovers en drugsdealers , allemaal opsluiten, door deze mensen komt Suriname geen meter verder.
  gemodereerd

 10. En aan wie hebben we deze vieze president te danken.
  Wie moest ondanks alles een regering gaan vormen met een wanted man?

  Wanneer mensen alle principes overboord gooien alleen om aan de macht te blijven.
  Als Chan dit monster verbond niet was aangegaan en zelf niet begon het settelen van friends and family, had Suriname er misschien beter voor gestaan.
  gemodereerd

 11. En deze herseloze hoopje stront wil ten koste vn wat dan ook president worden.
  De niet-marrons die op hem gestemd hebben mi ai bar unu.als deze dolle hond pres wordt is geen enkel vrouw en dochter meer veilig in sur. Bandeloosheid anarchie geen respect vr wet n recht roofovervallen moorden drugshandel n alles wat t maken hft mt criminaliteit.
  Mensen gebruik uw verstand n redt/verlos sur vn zulke beesten.
  gemodereerd

 12. cornel jij weet niet wat formeren is , en had de vhp dan samen met de ndp moeten gaan , nee kleuter dan was bouterse aan de macht gebleven , weet je niet meer dat er maar zes partijen zetels kregen in 2020 , en deze combinatie was de enige om meerderheid in het DNA te krijgen
  brunswijk is gewoon een ongeschoolde gast die niet weet wat een bestuursfunctie inhoudt en hoe je moet gedragen , en brunswijk kan niet naar veel landen gaan hij wordt gelijk gearresteerd en wat die bordo betreft , als je vlucht dan hebt je wat te verbergen , net als hoefdraad
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Mobiele versie afsluiten