maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBoodschap van eenheid en samenwerking door Suriname en Barbados in Cuba

Boodschap van eenheid en samenwerking door Suriname en Barbados in Cuba

-

Does Travel - naar Suriname

In het kader van de herdenking van de staatkundige onafhankelijkheid van Suriname op 25 november 1975 en Barbados op 30 november 1966 hebben de residerende ambassadeurs van beide landen te Cuba op 24 november 2022 een gezamenlijke kranslegging gedaan in ‘El Parque de los Próceres Caribeños’ te Havana, Cuba.

Het Park van de Caraibische helden brengt hulde aan persoonlijkheden die symbool staan voor de solidariteit en moed van de Caraibische volkeren in hun strijd tegen het kolonialisme en voor onafhankelijkheid.

Gedurende de kranslegging hebben ambassadeur Wendy Paulus-Aminta namens Suriname en ambassadeur Phillip St. Hill namens Barbados stilgestaan bij de vele uitdagingen en verworvenheden die hun respectieve landen hebben ervaren als jonge democratische naties. Verder werd het belang van eenheid in de regio en het samenwerken om regionale en mondiale uitdagingen aan te gaan, benadrukt.

De Surinaamse ambassadeur maakte van de gelegenheid gebruik hier uitdrukking aan te geven middels de presentatie van het gedicht ‘Wan Bon’ van de Surinaamse dichter Robin Ravales. Ambassadeur Paulus-Aminta heeft 47 jaar Srefidensi samen met de Surinaamse medische studenten te Cuba, gememoreerd.

Deze unieke handeling voor het gezamenlijk organiseren van activiteiten onder Caricom-lidstaten komt overeen met de gedachtegang van de Caricom-staatshoofden om samenwerking tussen de lidstaten verder uit te dragen.

Bij de toespraken werd eveneens meegenomen dat Suriname op dit moment het tijdelijk voorzitterschap van de Caricom bekleedt en dat Barbados als host zal optreden van de 8e Caricom-Cuba Summit op 06 december in Bridgetown, Barbados.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES