zondag, juni 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieSchouw te Fort Zeelandia in verband met voortgang 8 december-strafproces

Schouw te Fort Zeelandia in verband met voortgang 8 december-strafproces

-

Does Travel - naar Suriname

Vandaag dinsdag 29 november zal het Hof van Justitie in Suriname, een schouw (ook descente genoemd) laten plaatsvinden in het Fort Zeelandia, in verband met de voortzetting van het 8 december-strafproces. Hiermee verplaatst het Hof de terechtzitting tijdelijk naar de vermoedelijke plaats van het delict.

Volgens advocaat Gerard Spong kan het nuttig zijn om ter plaatse van het delict een kijkje te nemen. Met name kan dit van belang zijn ter weerlegging van het ‘op de vlucht neergeschoten’-verhaal, zegt hij tegen ABC Online Nieuws.

Het Hof kan tijdens de schouw waarnemen dat er vanuit Bastion Veere geen mogelijkheden zijn om te vluchten.

De advocaat van de nabestaanden, Hugo Essed, zal aanwezig zijn bij de schouw. Hij hoopt dat hij een beter beeld zal krijgen van wat er zich precies aan gruwelijkheid in die donkere nacht voltrokken heeft.

Het is niet de eerste keer dat er sprake is van een bezoek aan het Fort Zeelandia tijdens deze rechtszaak. 12 jaar geleden, op 12 november 2010, vond er ook al een schouw plaats.

Vanwege de schouw dinsdag zullen enkele wegen en kruisingen nabij het Ford Zeelandia worden afgesloten voor het verkeer, meldt de Surinaamse politie. De onderstaande wegen en of kruisingen zullen vanaf 06.00 uur v.m. tot na afloop van de zitting middels dranghekken en verkeersborden worden afgesloten, te weten:

 1. Henk Arronstraat / Grote Combéweg
 2. Kleine Waterstraat / Van Roseveltkade

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Een herhaling van de toneelvoorstelling 12 jaar geleden. Blijkbaar is er destijds geen verslaglegging gedaan (of het is verdwenen)
  Het doek gaat langzaam maar zeker vallen voor didibrie en het zwaard van damocles komt steeds dichterbij z’n agoe ede.
  Het is te hopen dat de rechters eindelijk ballen hebben om hem te veroordelen (conform de eis van 20 jaar) voor zijn misdaden. Pas dan kan het zwarte hoofdstuk in de Surinaamse geschiedenis afgesloten worden.


  gemodereerd
 2. The never ending story.
  Maak er nu eindelijk een eind aan.
  Executeer ze voor mijn part; dan kunnen we na 42 jaar elkaar weer recht in de ogen kijken.


  gemodereerd
 3. 1 grote poppenkast. Hoe is het mogelijk dat zoveel jaar na dato nog niemand veroordeeld is.
  Nederland slaagt er wel in een complexe zaak als MH17 wel tot een veroordeling te komen. Echt triest dit. Op de vlucht waarvoor ? Deze mannen waren ongewapend. Velen waren op een beestachtige wijze mishandeld. Vluchten waar naar toe ? De wil om tot een veroordeling te komen is er niet. Angst regeert nog steeds.


  gemodereerd
 4. Ik dacht dat ‘het op de vlucht doodgeschoten’ verhaal al lang een gepasseerd station was. Zelfs de advocaat van de duivel en DiDiBri zelf praten nooit meer daarover. Hoe lang gaat men ons belastinggeld nog vermorsen met overbodig, reeds uitgevoerd onderzoek, voordat men de hoofddader en zijn handlangers opsluit?


  gemodereerd
 5. De hele groep houdt zichzelf voor de gek. Neem de massa moordenaar daar naar toe en hang hem aan een van de palen van het fort.


  gemodereerd
 6. Koos
  29 november 2022 Bij 08:46
  1 grote poppenkast. Hoe is het mogelijk dat zoveel jaar na dato nog niemand veroordeeld is.
  Nederland slaagt er wel in een complexe zaak als MH17 wel tot een veroordeling te komen.
  =========
  Inderdaad zijn de schuldigen veroordeeld, maar wie gaat ze ophalen in Rusland.


  gemodereerd
 7. Er moet nu toch echt een keer snel en correct een eind gemaakt worden aan deze zaak.
  De zaak is zo overduidelijk en het gaat nu alleen nog maar om wat formele details. Het is niet een zaak waarin het proces weer volledig moet worden overgedaan. De noodzaak van de schouw zie ik dan ook totaal niet in. Wekt toch echt het vermoeden van ongewenste en onacceptabele uitstel.
  Rechters met kromme ruggen doen geen recht en zijn lafaards!
  Straks is het weer 8 December!! Nog steeds geen eind oordeel! Sluit het snel af met een “uitvoorraad uitvoerbaar” en voer het direct uit!


  gemodereerd
 8. ” …
  Het is niet de eerste keer dat er sprake is van een bezoek aan het Fort Zeelandia tijdens deze rechtszaak. 12 jaar geleden, op 12 november 2010, vond er ook al een schouw plaats.
  … ”

  Het redelijk termijn is nu onredelijk geworden !

  Waar is het respect voor recht en wet ?
  Waar is het respect voor de slachtoffers en de nabestaanden ?

  Bullshit Bouta en zijn bende maken al 40 jaar een puinhoop van Suriname.

  Verlos Suriname van deze hebi a.u.b.

  Justitia Pietas Fides. Krakti !


  gemodereerd
 9. Achterlijke poppenkast, nog even en die ratten gaan dood in luxe.
  Laat ze a.u.b. eerst nog wat jaren wegrotten in de cel.

  En gooi die Bouterse daarna maar van de brug af met een paar betonnen schoenen aan.

  Case closed en dan kan iedereen weer opgelucht ademhalen.


  gemodereerd
 10. Dit is de kans vd politieagenten om hem ddb geruisloos, met tact en strategisch binnen Fort Zeelandia krijgen en hem in zijn nekvel te pakken, in de boeien te slaan en om 21.00 uur vanavond in het geheim naar een speciaal daarvoor gereed gemaakte en goed bewaakte gevangeniscel op te sluiten. Daar kan hij dan afwachten op het definitieve vonnis van de rechter af te wachten.

  Feit is dat hij 20 jaar gevangenisstraf gaat krijgen. hij komt niet meer levend uit de gevangenis. Als hij 15 jaar de gevangenis heeft gezeten dan uitleveren aan Nederland waar hij ook nog 11 jaar gevangenisstraf moet uit zitten voor drugshandel en daarna afleveren aan USA, ook voor drugshandel.

  Dit gezwel moet uit de Surinaamse Mij worden verwijderd, daarna alle andere gezwellen. Suriname moet weer een normaal democratische land worden met een grondwet en Verdragen.

  Men moet het ijzer smeden als het heet is en deze kans om ddb op te pakken is nu of nooit meer.

  Het speelkwartier is afgelopen.

  Een Nieuwe Tijd Is Nu Aangebroken.

  Deze regering moet nu zo snel mogelijk een M.E ( = Mobiele Eenheid hebben, politie op paarden, politie met honden, politie met lange gummyknuppels,


  gemodereerd
 11. ddb heeft vele handlangers, al de (ex-) ndp- dna parlementariërs zijn handlangers. Vergeet de rol van jenny simons niet, misikaba, bouya, ea t.a.v. gewijzigde amnestiewet 2012.

  Op 19 maart 2012 werd door de parlementariërs Melvin Bouva (MC), Rashied Doekhi (MC), André Misiekaba (MC), Anton Paal (MC), Ricardo Panka (MC) en Ronny Tamsiran (Pertjajah Luhur) een wetsvoorstel voor amnestie voor de Decembermoorden ingediend.

  Deze en vele anderen zijn door ondersteuning van deze moordenaar, couppleger schatrijk geworden. Al deze luitjes zijn ook zeer zware criminelen, misdadigers die zich over de ruggen vd Surinamers, land verrijkt hebben. Er moeten proces-verbalen tegen al deze misdadigers/criminelen worden gemaakt en ze moeten allemaal voor de rechtbank verantwoorden en door de rechters zeer zware straffen krijgen.

  Surinamers, Wees nu eens eerlijk en vraagt u zich af als deze mensen vrij uit kunnen gaan en onschuldig rondlopen. Door hun gedrag bent u nu straatsarm.

  Dit kan toch onmogelijk zo blijven.

  Al de bezittingen van deze mensen moet door het volk en de regering worden terug genomen.


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES