Pompstationhouder en politieman doen over en weer aangifte van bedreiging en mishandeling

8
Tanken

De 49-jarige pompstationhouder R.B. heeft maandagavond aangifte gedaan tegen een klant, die bij het tankstation aan de Tout Lui Fautweg in Suriname bezig was een sigaret te roken. Deze klant bleek later de agent van politie 2de klasse C.L. te zijn, die volgens de ondernemer weigerde om de brandende sigaret uit te maken.

In gesprek met Waterkant. Net zegt de ondernemer dat hij door zijn arbeider geattendeerd werd op het gedrag van de rokende klant. De pompbediende hield de klant voor dat hij niet over gaat tot het bijtanken zolang hij de aangestoken sigaret niet uitmaakt. De klant gaf de pompbediende te kennen dat hij het niet zou doen.

Hierna stapte de pompbediende naar zijn directeur om zijn beklag te doen. De pomphouder ging af op wat zijn arbeider hem doorgaf. Hij liep naar de desbetreffende klant en hield hem voor dat het gevaar voor hem en voor iedereen kan zorgen. De klant gaf aan dat er niets zou gebeuren en dat hij dit kon weten omdat hij brandweerman is.

De eigenaar pakte daarop de brandende sigaret uit de hand van de klant af en gooide die vervolgens op de grond. Dit viel niet in goede aarde bij C.L. die op zijn beurt de ondernemer van achteren duwde met als gevolg dat hij kwam te vallen. Er ontstond een gehaal en getrek tussen hen, waarbij de pomphouder een wapen trok en daarmee een schot in de lucht loste om de klant op andere gedachten te brengen.

De klant werd door twee personen met wie hij in de auto reed tegengehouden. Hij liep naar de auto en loste daarbij twee schoten. De ondernemer zegt aan de redactie dat hij niet weet in welke richting de klant heeft geschoten. Volgens de pomphouder deed de politieman daarbij de uitlating dat het tankstation niet meer opengaat en dat het niet meer zal bestaan.

De politie van Houttuin werd ingeschakeld die de aangifte van de ondernemer opnam. Er zijn vastgelegde camerabeelden waarop de handelingen zijn vastgelegd. De politie heeft die inmiddels veiliggesteld en meegenomen. Volgens de aangever is hij bang dat de politieman zijn woorden in daden kan omzetten.

Beide partijen zijn intussen door de politie gehoord, die over en weer aangifte tegen elkaar hebben gedaan van bedreiging en mishandeling. De zaak is door gerapporteerd aan het Surinaamse Openbaar Ministerie.


8 REACTIES

 1. De politie-/brandweerman is fout.
  1. Welke idioot rookt er tegenwoordig nog in het openbaar?
  2. Welke gek steekt een sigaret op terwijl hij benzine tankt?
  3. Welke krankzinnige gaat vechten wanneer de eigenaar van het pompstation hem erop wijst dat hij iedereen op het station in gevaar brengt als hij zijn sigaret niet uitmaakt?
  gemodereerd

 2. Agentje, 2e klasse. Hier wordt zeker bedoeld dat hij tot de 2e klas van de lagere school is geweest. Hondsbrutaal en voelt zich machtig. Hij heeft een blaffer en twee personen in de auto en dus vertoont hij kuddedieren gedrag. Dit soort hoort niet in het korps thuis.
  gemodereerd

 3. Bij het ontstaan van een brand.
  Heb je een branddriehoek nodig.
  Branddriehoek is warmte ,zuurstof en brandstof( brandbaar materiaal)
  Als je een van deze driehoek weghaalt dan stopt, een brand 🔥.
  In dit geval van die achterlijke agent,is warmte zijn sigaret, zuurstof was er genoeg en brandstof ook in de vorm van gas dampen.
  Daar om mag je in de omgeving van een benzinestation geen vuur ( warmte) bron hebben.
  Want er komen daar heel veel gassen en dampen vrij.
  Natuurlijk moet je het ideale moment hebben van warmte,zuurstof en brandbaar materiaal.om een brand te doen ontstaan.
  gemodereerd

 4. Deze agent is een 2de klas klootzak, als hij brandweerman
  zou zijn, dan moet hij toch weten dat het gevaarkijk is, wat hij doet! Hup wapen inleveren en dan Hari a dang!

  sari tori

  Jacko
  gemodereerd

 5. Ik hoop dat de pomphouder een kopie heeft van de video. Suriname kennende is er een grote kans, dat daar iets mee gebeurt.
  gemodereerd

 6. Voorbeeld stellen door deze politieagent, die een slecht voorbeeld geeft, op staande voet te ontslaan. Politie-agenten horen zich voorbeeldig te gedragen en niet te misdragen. Zulke agenten hebben wij niet nodig.Goed dat hij aangifte heeft gedaan, Straks krijgt hij van een meerdere of de rechter (afhankelijk wie deze aanklacht zal afhandelen) te horen dat zijn gedrag niet getolereerd wordt.
  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.