maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenNatuurWorkshop over ordening en transformatie houtsector in Suriname

Workshop over ordening en transformatie houtsector in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De presidentiële Taskforce organiseert komende week de workshop ‘Ordening en Transformatie Houtsector’. Hiervoor zijn tientallen stakeholders uitgenodigd vanuit het bedrijfsleven, de overheid, lokale Inheemse en Tribale gemeenschappen, en niet-gouvernementele organisaties.

De presidentiële ‘Taskforce, welke op 6 september 2022 is aangesteld organiseert de workshop met als doel om op korte termijn een advies uit te brengen ten aanzien van het beleid voor de Surinaamse houtsector.

Gedurende de workshop zal er in breed overleg met relevante actoren getracht worden om de uitdagingen binnen de houtsector te adresseren. Enkele van de concrete voornemens zijn het:

 • 1) successievelijke afbouwen van de rondhoutexport
 • 2) het tegengaan van illegale houtkap en export
 • 3) het verder stimuleren van duurzaam bosbeheer, en
 • 4) het maximaliseren van de inkomsten van de overheid.

Deze beleidsvoornemens en -uitvoering zullen leiden tot het behoud van een carbon negatieve status voor Suriname met uitzicht op inkomsten voor de staat door middel van verkoop van koolstofkredieten. De Taskforce, onder leiding van voorzitter dhr. Pertap Bissumbhar, wordt in de organisatie van het tweedaagse event ondersteund door WWF-Guianas en Conservation International Suriname. 

De agenda is breed georiënteerd en belicht onze lokale houtsector vanuit meerdere invalshoeken. De eerste dag is gericht op het verschaffen van informatie aan de uitgenodigden. Experts zullen in korte sessies ingaan op zowel internationaal relevante onderwerpen als concrete kansen voor Suriname.

De tweede dag wordt benut om in kleinere groepen thematische vraagstukken uit te werken en deze vervolgens te presenteren aan de overige aanwezigen en vervolgens een declaratie uit te geven. Met deze declaratie heeft de regering een document om beleid mee te maken, illegaliteit tegen te gaan en gedoogbeleid dat op verschillende departementen wordt gehanteerd om te vormen naar juistheid.

De workshop vindt plaats op 3 en december 2022 in de Royal Ballroom van hotel Torarica.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

2 REACTIES
 1. Dus eerst een workshop houden om beleid te kunnen maken, dan leef je echt in een echte bakba kondre.
  Er is groot gebrek aan visie en out of the box denken. Beleidsmakers laten zich liever leiden, meestal door lieden die bereid zijn om onder de tafel flink te betalen.
  Een VP die anno 2022 nog steeds op een vuile manier aan goudwinning doet en houtconcessies heeft. Op conferenties maken we veel reclame over behoud van het amazonewoud, in ruil voor geld.
  Tegenstrijdigheid ten top in Surbabwe!


  gemodereerd
 2. verdomd jullie hadden het houtkap in jullie 2020 direct stop moeten zetten , nu 28 maanden later en het zal gewoon door gaan met ontbossen , hoeveel rondhout is er door de chinezen gekapt en buiten de douane om al verscheept naar china
  ddb had toch een deal afgesloten met die chinezen dat ze gewoon het regenwoud illegaal mochten omkappen
  verdomd stuur alle chinezen uit het land , ze plukken ons land en ons kaal , dankzij ddb


  gemodereerd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES