dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameSurinaamse zwemmers winnen 29 medailles tijdens Inter Guyanese Spelen

Surinaamse zwemmers winnen 29 medailles tijdens Inter Guyanese Spelen

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse zwemmers wisten tijdens de Inter Guyanese Spelen (IGS) maar liefst 29 medailles te winnen. Het gaat om 5x goud, 13x zilver en 11x brons. Bij zwemmen (mannen en vrouwen) eindigde Guyana op de 1e en Suriname op de 2e plaats. Suriname is winnaar van het toernooi geworden.

Feranto Stuger heeft 2x goud gewonnen op de individuele 50 meter vrijeslag en 50 meter vlinderslag. Hij wist ook samen met zijn teamgenoten 2x zilver te winnen op de 400 meter wisselslag estafette en 400 meter vrijeslag estafette.

Stuger zwom de 400 meter vrijeslag estafette samen met Sven Moeljodirjo, Gavirio Kloof en Sean Lioe-Anjie. Op de 400 meter wisselslag estafette kreeg hij ondersteuning van Ezra Rodriguez, Sven Moeljodirjo en Sean Lioe-Anjie.

Op het onderdeel 200 meter individuele wisselslag won Amazya Macrooy goud. Muglisha Dipokarto werd 2e. De Surinaamse meisjes zwommen respectievelijk 2.51.56 en 2.52.99.

Sven Moeljodirjo wist op het onderdeel 50 meter schoolslag ook een gouden medaille te winnen. Op de 100 meter rugslag werd hij derde. Verder wist hij op de 200 meter individuele vrijeslag zilver te winnen. Hij maakte deel uit van het estafetteteam.

Sean Lioe-Anjie keert ook huiswaarts met een gouden medaille. Op de 200 meter vrijeslag werd hij 3e.
Hij heeft verder ook bijgedragen aan de 2 zilveren medailles van het jongens estafetteteam.

De overige Surinaamse jongens hebben het ook heel goed gedaan. Ezra Rodriguez 1x brons en 1x zilver, Gavirio Kloof 1x brons en 1x zilver, Jair Sylvester 1x brons en 1x zilver en 1x brons voor Shavaro Sedney.

De Surinaamse meisjes hebben het ook enorm goed gedaan. Muglisha Dipokarto 1x zilver, Zia de Kom 2x brons, Xophania Defares 1x brons en 1x zilver, Kaelyn Djoparto 1x brons en 1x zilver en 1x brons voor Arièl Tjin Asjoe.

Op de estafette hebben de meisjes 2x zilver gewonnen. De 400 meter vrijeslag estafette werd gezwommen door Xiomara Donner, Kymora Jubithana, Amazya Macrooy en Kaelyn Djoparto.

De 400 meter wisselslag estafette werd gezwommen door Muglisha Dipokarto, Zia de Kom, Amazya Macrooy en Kaelyn Djoparto.

De zwemselectie was afgereisd onder leiding van de coaches Skye Crawford en Rubaina Jhagroe en official Cary Jhagroe.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES